Γλυκόξινα λαχανικά
Λαχανικά εποχής με κλασική γλυκόξινη σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρονται με ρύζι ή συνοδεύουν ωραία κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Την ξέθαψα από ένα ημερολόγιο συνταγών που είχε βγάλει κάποτε το περιοδικό Vita, αλλά στη δική μου εκδοχή παρέλειψα το κορν φλάουρ και χρησιμοποίησα φυσικό χυμό ανανά.
Υλικά
-
4 πιπεριές διαφόρων χρωμάτων
-
250 γρ. μανιτάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
-
2 ντομάτες
-
1 καρότο
-
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
2 ξερά κρεμμύδια
-
1 κλωνάρι σέλερι
-
2 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη
-
1 φλ. κομπόστα ανανά σε σιρόπι ή σε φυσικό χυμό
-
1 φλ. λευκό κρασί
-
1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ (προαιρετικά)
-
5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους.
-
2
Τα σοτάρουμε για 10’ περίπου με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι ή γουόκ.
-
3
Προσθέτουμε το χυμό από την κομπόστα ανανά, το κρασί, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι, πιπέρι και ½ φλ. ζεστό νερό. Αν θέλουμε τη σάλτσα πιο πηχτή (κατά τη γνώμη μου δε χρειάζεται, αλλά γούστα είναι αυτά), διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε κι αυτό στα λαχανικά.
-
4
Τα αφήνουμε να βράσουν ξεσκέπαστα, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα τους, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
-
5
Στο τέλος, προσθέτουμε τον ανανά κομμένα σε κομμάτια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ρύζι βρασμένο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια