Γλυκόξινη σαλάτα με πορτοκάλι και μανούρι

sef_master
sef_master @cook_8511350

Είναι μία πολύ γευστκή σαλάτα και αρκετά υγιεινή. Συνδυάζει λαχανικά, φρούτα, τυρί, ξηρούς καρπούς και μέλι. Είναι ιδανική για όλους αλλά ιδιαίτερα γι'αυτούς που έχουν προτίμηση σε γλυκόξινες γεύσεις.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1-2 άτομα
  1. Για τη σαλάτα
  2. 5 μεγάλα φύλλα μαρούλι
  3. λίγη ρόκα (όχι απαραίτητα)
  4. 1 μέτριο πορτοκάλι
  5. 50 γρ. κρουτόν
  6. 100 γρ. μανούρι ψημένο
  7. 10-15 αμύγδαλα βρασμένα και έπειτα καβουρδισμένα
  8. Για το dressing
  9. 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  10. 1 κουτ. της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  11. χυμό από 1 μέτριο πορτοκάλι
  12. 1 κουτ. της σούπας μέλι
  13. λίγο αλάτι
  14. ξύσμα από πορτοκάλι
  15. 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια και έπειτα τη ρόκα και τα βάζουμε σε πιατέλα ή μπωλ.

  2. 2

    Καθαρίζουμε το πορτοκάλι, το ξεχωρίζουμε στις φέτες του και κόβουμε την κάθε φέτα σε τρία κομμάια. Μετά το ρίχνουμε πάνω από το μαρούλι και τη ρόκα.

  3. 3

    Προσθέτουμε το ψημένο μανούρι κομμένο σε κυβάκια (ψήνεται πολύ εύκολα σε οποιαδήποτε τοστιέρα, αν δεν υπάρχει διαθέσιμη σχάρα), τα ψημένα αμύγαλα και τα κρουτόν.

  4. 4

    Tο επόμενο βήμα είναι η προετοιμασία του dressing. Σε ένα μπολάκι ή μια κούπα προσθέοτυμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε δυνατά με ένα πηρούνι ή με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

  5. 5

    Τελειώνοντας αφού προσθέσαμε και το dressing προσέτουμε από πάνω το ξύσμα από μισό πορτοκάλι και το σουσάμι.

  6. 6

    Η σαλάτα μας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!!!

Αντιδράσεις

Από

sef_master
sef_master @cook_8511350
στις