κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκόξινη σάλτσα 2
katrines2
katrines2 @cook_8462031
,ελλαδα

Αξίζει να την φτιάξετε αν είστε λάτρεις της ασιατικής κουζίνας. Συνοδεύεται με ρύζι ατμού και κοτόπουλο ή γαρίδες. Νομίζω είναι μια καλή λύση για να αποφεύγετε τις έτοιμες σάλτσες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πεντανόστιμη και εύκολη λύση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 άτομα
  1. 1 μικρό κρεμμύδι
  2. 0.5 πράσινη πιπεριά
  3. 0.5 κόκκινη πιπεριά
  4. 0.5 κίτρινη πιπεριά
  5. 200 γρ. ανανά
  6. 150 γρ. χυμό κομπόστας ανανά
  7. 2 κουταλιές σούπας μέλι
  8. 200 γρ. κέτσαπ
  9. 2 κουταλιές σούπας σόγια σος
  10. 2 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
  11. αλάτι πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και μετά ψιλοκομμένο το κρεμύδι, όλες τις πιπεριές σε κύβους, το καρότο σε λωρίδες, τα μανιτάρια τεμαχισμένα.

  2. 2

    Σιγοβράζουν τα υλικά μας, στην συνέχεια προσθέτουμε τον ανανά σε κομματάκια καθώς και τον χυμό της κομπόστας.

  3. 3

    Πρέπει σε χαμηλή φωτιά να ψήνουμε για να διατηρήσουμε την σάλτσα. Σταδιακά βάζουμε το μέλι την κέτσαπ, σόγια σος και το μηλόξιδο φυσικά. Συμπληρώνουμε το αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.

  4. 4

    Το ψήσιμο διαρκεί μέχρι να ψηθούν τα υλικά. Αν λιγοστέψει η σάλτσα μας προσθέτουμε λίγη κέτσαπ ή χυμό ανανά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

Alexandra Melincescu
Alexandra Melincescu @cook_19662099
μπορει να γίνει αποθήκευση σε βαζο και μετα να το διατηρώ στο ψυγείο;

Από

katrines2
katrines2 @cook_8462031
στις
,ελλαδα