Γλυκόξινη σάλτσα 2

Bαθμολογία: 4.875
       
 
8 ψήφοι
katrines2, 03.11.09

Περιγραφή

Αξίζει να την φτιάξετε αν είστε λάτρεις της ασιατικής κουζίνας. Συνοδεύεται με ρύζι ατμού και κοτόπουλο ή γαρίδες. Νομίζω είναι μια καλή λύση για να αποφεύγετε τις έτοιμες σάλτσες.

Γλυκόξινη σάλτσα 2
photo: july88

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • μισή πράσινη πιπεριά
  • μισή κόκκινη πιπεριά
  • μισή κίτρινη πιπεριά
  • 1 καρότο
  • 50 γρ. μανιτάρια
  • 200 γρ. ανανά
  • 150 γρ. χυμό κομπόστας ανανά
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 200 γρ. κέτσαπ
  • 2 κουταλιές σούπας σόγια σος
  • 2 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο σπορέλαιο
Στα γρήγορα
Κουζίνα: Κινέζικη
Περιέχει: Πιπεριές , Μανιτάρια
Σερβίρει: 3 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και μετά ψιλοκομμένο το κρεμύδι, όλες τις πιπεριές σε κύβους, το καρότο σε λωρίδες, τα μανιτάρια τεμαχισμένα.
  2. Σιγοβράζουν τα υλικά μας, στην συνέχεια προσθέτουμε τον ανανά σε κομματάκια καθώς και τον χυμό της κομπόστας.
  3. Πρέπει σε χαμηλή φωτιά να ψήνουμε για να διατηρήσουμε την σάλτσα. Σταδιακά βάζουμε το μέλι την κέτσαπ , σόγια σος και το μηλόξιδο φυσικά. Συμπληρώνουμε το αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.
  4. Το ψήσιμο διαρκεί μέχρι να ψηθούν τα υλικά. Αν λιγοστέψει η σάλτσα μας προσθέτουμε λίγη κέτσαπ ή χυμό ανανά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πεντανόστιμη και εύκολη λύση.

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από FEDRA, 6-11-09  
    πες μου σε παρακαλω μια ιδεα: πως να φτιαξω το κοτόπουλο? να το βράσω με αυτή τη σαλτσα?
    #
    Σχόλιο από katrines2, 6-11-09  
    ΦΑΙΔΡΑ, ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΨΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΑΤΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ
    #
    Σχόλιο από natasamik, 25-12-09  
    τελεια!!!!!!!!!!!!
    η καλυτερη γλυκοξινη σαλτσα που εχω δοκιμασει ποτε!!!μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από soko, 31-1-10  
    καταπληκτική!!! σαν να τρως στο καλύτερο κινεζικό εστιατόριο
    #
    Σχόλιο από isikigo, 3-5-10  
    τέλεια!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από strmel, 23-5-10  
    γεια σου!! ωραια φαινεται η συνταγη σου. θα την κανω! να σε ρωτησω.. υπαρχει κατι που θα μπορουσε να αντικαταστησει τη σος σογιας; :-/
    #
    Σχόλιο από ΝΕΝΥ, 25-1-11  
    Ο χυμός της κομπόστας να είναι σιρόπι;Με ζάχαρι δηλαδά;γιατί υπάρχει και κομπόστα χώρίς ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από Ioannakeogh, 11-6-11  
    telia
    #
    Σχόλιο από pperisteri, 2-8-11  
    εχω μια απορια για τον ανανα. βαζω αυτον απο τη κομποστα ή φρεσκο?
    #
    Σχόλιο από GENOVEFA75, 18-9-11  
    Πεντανοστιμη!πραγματικά τελεια!μπράβο!
    #
    Σχόλιο από elenaki921, 1-1-12  
    θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε τη σάλτσα σε βάζο?Ίσως αν αναποδογυρίζαμε το βάζο για καλύτερη συντήρηση.
    #
    Σχόλιο από romitsa!, 6-2-12  
    #
    Σχόλιο από natasa31, 23-4-12  
    #
    Σχόλιο από july88, 8-2-13  
    Αν και δεν έβαλα μανιτάρια και μηλόξιδο (ξιδι κανονικό και λίγο περισσότερο μέλι) βγήκε πολύ καλή και δεμένη

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από natasamik, 25-12-09  
    τελεια!!!!!!!!!!!!
    η καλυτερη γλυκοξινη σαλτσα που εχω δοκιμασει ποτε!!!μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από soko, 31-1-10  
    καταπληκτική!!! σαν να τρως στο καλύτερο κινεζικό εστιατόριο
    #
    Σχόλιο από isikigo, 3-5-10  
    τέλεια!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ioannakeogh, 11-6-11  
    telia
    #
    Σχόλιο από GENOVEFA75, 18-9-11  
    Πεντανοστιμη!πραγματικά τελεια!μπράβο!
    #
    Σχόλιο από romitsa!, 6-2-12  
    #
    Σχόλιο από natasa31, 23-4-12  
    #
    Σχόλιο από july88, 8-2-13  
    Αν και δεν έβαλα μανιτάρια και μηλόξιδο (ξιδι κανονικό και λίγο περισσότερο μέλι) βγήκε πολύ καλή και δεμένη

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από FEDRA, 6-11-09  
    πες μου σε παρακαλω μια ιδεα: πως να φτιαξω το κοτόπουλο? να το βράσω με αυτή τη σαλτσα?
    #
    Σχόλιο από katrines2, 6-11-09  
    ΦΑΙΔΡΑ, ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΨΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΑΤΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ
    #
    Σχόλιο από strmel, 23-5-10  
    γεια σου!! ωραια φαινεται η συνταγη σου. θα την κανω! να σε ρωτησω.. υπαρχει κατι που θα μπορουσε να αντικαταστησει τη σος σογιας; :-/
    #
    Σχόλιο από ΝΕΝΥ, 25-1-11  
    Ο χυμός της κομπόστας να είναι σιρόπι;Με ζάχαρι δηλαδά;γιατί υπάρχει και κομπόστα χώρίς ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από pperisteri, 2-8-11  
    εχω μια απορια για τον ανανα. βαζω αυτον απο τη κομποστα ή φρεσκο?
    #
    Σχόλιο από elenaki921, 1-1-12  
    θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε τη σάλτσα σε βάζο?Ίσως αν αναποδογυρίζαμε το βάζο για καλύτερη συντήρηση.

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα Σπ.
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 59 αγαπημένων συνταγών, του/της Urania
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της geos3
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 257 αγαπημένων συνταγών, του/της kele