Γλυκόξινη σάλτσα 2
Αξίζει να την φτιάξετε αν είστε λάτρεις της ασιατικής κουζίνας. Συνοδεύεται με ρύζι ατμού και κοτόπουλο ή γαρίδες. Νομίζω είναι μια καλή λύση για να αποφεύγετε τις έτοιμες σάλτσες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πεντανόστιμη και εύκολη λύση.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και μετά ψιλοκομμένο το κρεμύδι, όλες τις πιπεριές σε κύβους, το καρότο σε λωρίδες, τα μανιτάρια τεμαχισμένα.
-
2
Σιγοβράζουν τα υλικά μας, στην συνέχεια προσθέτουμε τον ανανά σε κομματάκια καθώς και τον χυμό της κομπόστας.
-
3
Πρέπει σε χαμηλή φωτιά να ψήνουμε για να διατηρήσουμε την σάλτσα. Σταδιακά βάζουμε το μέλι την κέτσαπ, σόγια σος και το μηλόξιδο φυσικά. Συμπληρώνουμε το αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.
-
4
Το ψήσιμο διαρκεί μέχρι να ψηθούν τα υλικά. Αν λιγοστέψει η σάλτσα μας προσθέτουμε λίγη κέτσαπ ή χυμό ανανά.
Σχόλια (15)