Γλυκόξινη σάλτσα

Bαθμολογία: 4.8333
       
 
72 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05
Γλυκόξινη σάλτσα
photo: ANGOLINA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλ. ξύδι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 φλ. φρέσκια πορτοκαλάδα
  • 1/2 φλ. χυμό ανανά
  • 1/2 φλ. ντοματοχυμό (πχ pummaro)
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Κουζίνα: Κινέζικη
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Σάλτσα ντομάτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Σιγοβράζουμε για άλλα 10'.
  2. Πρέπει να δοκιμάσουμε τη σάλτσα και όλες οι γεύσεις να δένουν αρμονικά. Αν είναι έντονο το ξύδι βάζουμε κι άλλη ζάχαρη, ενώ αν είναι γλυκειά βάζουμε ξύδι.
  3. Δένουμε τη σάλτσα με αλεύρι ή κορν φλάουερ. Λιώνουμε πρώτα το αλεύρι σε ζεστό υγρό ή το κορν φλάουερ σε κρύο και το προσθέτουμε έτσι λιωμένο στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς (αλλιώς θα μείνουν κομματάκια στη σάλτσα).
  4. Αν τη βάλουμε σε πλατύστομο βαζάκι και δεν το κλείσουμε σφιχτά, διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για μήνες (όχι στο ψυγείο).

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα του κορν φλάουερ που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ανάλογη με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα μας. Ξεκινήστε με δυο κουταλάκια και δείτε αν θέλετε περισσότερο.

Σχετικές συνταγές

    128 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sammernic, 28-11-07  
    Σαν γνωστης της κινεζικης κουζινας θελω να πω οτι αυτη ειναι η πραγματικη συνταγη .Το μονο που χρειαζεται ειναι να αλαξουμε το αλευρι με κορν-φλαουρ ¨η παταταλευρο που υπαρχει στα κατασtηματα με ασιατικα τροφιμα.Mασς δινει μια ποιο διαυγη οψη και στεκεται καλυτερα στην επιφανεια του κρεατος η του φαγητου γενικα.Πολυ καλη συνταγη γρηγορη και ευκολη.Nicolas Sammerstrand Chef.
    #
    Σχόλιο από sora, 7-1-08  
    teleia mou egine h saltsa!thanks!
    #
    Σχόλιο από virginia, 3-6-08  
    Μπορεί στην Κίνα να μην έχω πάει ακόμα και να μην γνωρίζω την original γλυκόξινη σάλτσα, αλλά αυτή είναι πραγματικά φοβερή, κλάσεις ανώτερη από όλα τα κινέζικα που έχω φάει!! Μπράβο! Ιδανική αναλογία ξινού-γλυκού, συνόδεψε τέλεια spring rolls και wontons. Merci!!
    #
    Σχόλιο από Becky, 19-1-09  
    Πόσο αλεύρι - κορν φλαουρ θέλει;;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-1-09  
    Becky αυτό θα το δεις με το μάτι... Δυο κουταλιές θα έλεγα για αρχή και αν δε σου είναι αρκετά πηχτή, βάλε κι άλλο.
    #
    Σχόλιο από Agnes, 3-4-09  
    πως μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον ανανά????
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-4-09  
    Agnes για να έχει την συγκεκριμένη γεύση δε νομίζω πως μπορείς να τον αντικαταστήσεις με τίποτα. Είναι από μόνος του γλυκόξινος ο ανανάς. Ό,τι και να πω μετά θα είναι εικασίες. Φαντάζομαι πως μπορείς να επιλέξεις κάποιον άλλο χυμό που κάπως να φέρνει, ίσως να βάλεις περισσότερη πορτοκαλάδα ή ίσως λάιμ, αλλά δεν ξέρω να σου πω...
    #
    Σχόλιο από Ninevi, 15-4-09  
    Όταν λες φλιτζάνι εννοείς το μεγάλο του τσαγιού έτσι; Επίσης τι ξύδι βάζεις, απλό κόκκινο ή μπαλσάμικο;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-4-09  
    Φλυτζάνι εννοώ αυτό του μετρήματος (δηλαδή του τσαγιού κάνει). Όσο για το ξύδι, εγώ προτιμώ το λευκό. Σίγουρα οχι μπαλσάμικο.
    #
    Σχόλιο από Kleoniki00, 15-5-09  
    Φοβερή σάλτσα, και μου πέτυχε σούπερ! Εγώ πρόσθεσα και μία ιδέα πιπέρι, και μου άρεσε πολύ. Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από charm_quark, 8-6-09  
    Θεική... μαζί με τα spring rolls... σήμερα καλλιτεχνήσαμε στην κουζίνα!
    #
    Σχόλιο από elenavan, 19-9-09  
    Εξαιρετική! Σαν να είσαι σε κινέζικο εστιατόριο και σαφώς πιο υγιεινή χωρίς συντηρητικά ή οτιδήποτε μπορεί να προσθέτουν στις σάλτσες του εμπορίου. Κι εγώ αντικατέστησα το αλεύρι με corn flour.
    #
    Σχόλιο από giannak, 7-10-09  
    Εξαιρετική!!!! Ενθουσιάστηκα γιατί φανταζόμουν ότι ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Την "έδεσα" με κορν φλαουρ (δύο κουταλάκια) και έγινε ακριβώς όπως έπρεπε.
    #
    Σχόλιο από babystar, 16-12-09  
    Δεν την έκανα ακόμα. Να τολμήσω να βάλω μέσα και κομματάκια ανανά?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-12-09  
    Φυσικά μπορείς να βάλεις ανανα, απλώς είναι καλύτερο να τον βάλεις όταν θα φτιάχνεις το φαγητό σου. Δηλαδή η σάλτσα είναι αρκετή σε ποσότητα και το πιο πιθανό είναι να σου μείνει. Χωρίς ανανά θα κρατήσει για μήνες, ενώ αν βάλεις και ανανά όχι. Οπότε όταν θα φτιάξεις το φαγητό σου θα προσθέσεις τον ανανά μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά.
    #
    Σχόλιο από babystar, 17-12-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ!Δεν το είχα σκεφτεί αυτό για την ποσότητα...Θα δοκιμάσω να την κάνω για τον άντρα μου!
    #
    Σχόλιο από raoulita, 26-12-09  
    η συνταγη αυτη ειναι απολυτως σωστη...αλλα εμενα γιατι μου βγηκε χαλια...???δε μπορούσα να βρω την ισορροπία γιατί ηθελα να κανω λιγότερη ποσότητα.μια πολλη ντομάτα και μια πολυ ξυδι...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-12-09  
    Η σάλτσα αυτή δε χαλάει για μήνες. Οπότε μπορείς να φτιάξεις κανονική ποσότητα και να την κρατήσεις και για άλλες φορές.
    Συνήθως πρέπει να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στο ξυδι και τη ζάχαρη, η γεύση της ντοματας υποχωρει με το βράσιμο.
    Αν θέλεις ξαναδοκίμασέ την, αξίζει.
    #
    Σχόλιο από babystar, 31-12-09  
    Απλά καταπληκτική!
    Μπράβο!Χαίρομαι πάρα πολύ που βρήκα μια συνταγή για σπιτική γλυκόξινη, τέρμα πια οι έτοιμες!Τρελλάθηκε και ο σύζυγος και οι υπόλοιποι στην παρέα!Ευχαριστώ!

    Και, καλή χρονιά!
    #
    Σχόλιο από babystar, 31-12-09  
    Α, ξέχασα να πω ότι αντί για αλεύρι έβαλα κορν φλάουρ, γιατί φοβήθηκα-δεν έχω δέσει ποτέ σάλτσα με αλεύρι και δεν το τόλμησα. Με δυο κουταλιές κορν φλάουρ έδεσε τέλεια...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    81 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sammernic, 28-11-07  
    Σαν γνωστης της κινεζικης κουζινας θελω να πω οτι αυτη ειναι η πραγματικη συνταγη .Το μονο που χρειαζεται ειναι να αλαξουμε το αλευρι με κορν-φλαουρ ¨η παταταλευρο που υπαρχει στα κατασtηματα με ασιατικα τροφιμα.Mασς δινει μια ποιο διαυγη οψη και στεκεται καλυτερα στην επιφανεια του κρεατος η του φαγητου γενικα.Πολυ καλη συνταγη γρηγορη και ευκολη.Nicolas Sammerstrand Chef.
    #
    Σχόλιο από sora, 7-1-08  
    teleia mou egine h saltsa!thanks!
    #
    Σχόλιο από virginia, 3-6-08  
    Μπορεί στην Κίνα να μην έχω πάει ακόμα και να μην γνωρίζω την original γλυκόξινη σάλτσα, αλλά αυτή είναι πραγματικά φοβερή, κλάσεις ανώτερη από όλα τα κινέζικα που έχω φάει!! Μπράβο! Ιδανική αναλογία ξινού-γλυκού, συνόδεψε τέλεια spring rolls και wontons. Merci!!
    #
    Σχόλιο από Kleoniki00, 15-5-09  
    Φοβερή σάλτσα, και μου πέτυχε σούπερ! Εγώ πρόσθεσα και μία ιδέα πιπέρι, και μου άρεσε πολύ. Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από charm_quark, 8-6-09  
    Θεική... μαζί με τα spring rolls... σήμερα καλλιτεχνήσαμε στην κουζίνα!
    #
    Σχόλιο από elenavan, 19-9-09  
    Εξαιρετική! Σαν να είσαι σε κινέζικο εστιατόριο και σαφώς πιο υγιεινή χωρίς συντηρητικά ή οτιδήποτε μπορεί να προσθέτουν στις σάλτσες του εμπορίου. Κι εγώ αντικατέστησα το αλεύρι με corn flour.
    #
    Σχόλιο από giannak, 7-10-09  
    Εξαιρετική!!!! Ενθουσιάστηκα γιατί φανταζόμουν ότι ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Την "έδεσα" με κορν φλαουρ (δύο κουταλάκια) και έγινε ακριβώς όπως έπρεπε.
    #
    Σχόλιο από babystar, 31-12-09  
    Απλά καταπληκτική!
    Μπράβο!Χαίρομαι πάρα πολύ που βρήκα μια συνταγή για σπιτική γλυκόξινη, τέρμα πια οι έτοιμες!Τρελλάθηκε και ο σύζυγος και οι υπόλοιποι στην παρέα!Ευχαριστώ!

    Και, καλή χρονιά!
    #
    Σχόλιο από babystar, 31-12-09  
    Α, ξέχασα να πω ότι αντί για αλεύρι έβαλα κορν φλάουρ, γιατί φοβήθηκα-δεν έχω δέσει ποτέ σάλτσα με αλεύρι και δεν το τόλμησα. Με δυο κουταλιές κορν φλάουρ έδεσε τέλεια...
    #
    Σχόλιο από woochoogirl, 23-1-10  
    Sitronella για μια ακομα φορα χαίρομαι που διάλεξα δική σου συνταγή. Πεντανόστιμη, γνήσια γεύση και πανεύκολη. Αντικατέστησα το αλεύρι με κορν φλάουρ, και έγινε το κάτι άλλο. Σε ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-2-10  
    Για να ισορροπήσουμε τη γεύση προσθέτουμε ξύδι εάν είναι γλυκιά και ζάχαρη αν έχει πολύ ξύδι, όπως γράφει και στη συνταγή.
    Καλά μαγειρέματα!
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 21-3-10  
    εμενα η σαλτσα μου βγηκε πολυ λίγη γτ εβαλα 2 κουταλιες αλευρι....κ ειχε κομματακια αλευρι μεσα..στην συνεχεια εβαλα νερο για να βράσει κ να μου βγει περισσοτερη..τωρα ειναι καλή..ελπίζω την επομενη φορά να μ βγει καλυτερρηη
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-3-10  
    Το αλεύρι θα πρέπει να το διαλύσεις πρώτα μέσα σε λίγο ζεστό νερό (ή το κορν φλάουερ σε κρύο) πριν το βάλεις μέσα, αλλιώς θα σου μείνουν κομματάκια.
    Τώρα όσον αφορά το λίγη, δεν ξέρω τι να σου πω. Πως σου βγήκε λίγη με 2,5 φλ. υγρό;
    (ευχαριστώ για τα πιρουνάκια, αλλά δεν είναι ανάγκη να βάζουμε 5 εφόσον δεν μείναμε εντελώς ευχαριστημένοι από τη συνταγή :) )
    Ελπίζω την επόμενη φορά να την πετύχεις όπως ακριβώς θέλεις.
    #
    Σχόλιο από dimitraki22, 24-3-10  
    Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 26-3-10  
    εχεις δικιο για τα πηρουνάκια αλλα κατι λάθος θα έκανα εγω..να σε ρωτήσω τα υλικά τα ανακατεβεις ολα μαζί και μετά τα σιγοβράζεισ?? γτ εγω εβαλα ξύδι-ζαχαρη αλατι κ μετα τα υπολοιπα κ περασε ωρα...κ πικριζε η σαλτσα..τεσπα την επομενη φορα 8α την κανω καλυτερη..αυτο με το αλευρι και το κορν φλαουρ δεν το ξερα...ευχαριστώ:))
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-3-10  
    Εγώ τα βάζω όλα μαζί τα υλικά.
    Καλή επιτυχία για την επόμενη φορά :)
    #
    Σχόλιο από chrisko, 28-3-10  
    Χρησιμοποίησα κι εγώ κορν φλαουρ. Τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Ninevi, 31-3-10  
    Την έχω κάνει άπειρες φορές τη συνταγή και έχω ξεχάσει να την βαθμολογήσω. Απλά θεσπέσια με κινέζικο πιλάφι και κοτόπουλο.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 1-4-10  
    Πολύ πολύ νόστιμη με συνοδεία των ανοιξιάτικων ρολών της Senda990 .
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 6-5-10  
    Delicius
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    46 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Becky, 19-1-09  
    Πόσο αλεύρι - κορν φλαουρ θέλει;;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-1-09  
    Becky αυτό θα το δεις με το μάτι... Δυο κουταλιές θα έλεγα για αρχή και αν δε σου είναι αρκετά πηχτή, βάλε κι άλλο.
    #
    Σχόλιο από Agnes, 3-4-09  
    πως μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον ανανά????
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-4-09  
    Agnes για να έχει την συγκεκριμένη γεύση δε νομίζω πως μπορείς να τον αντικαταστήσεις με τίποτα. Είναι από μόνος του γλυκόξινος ο ανανάς. Ό,τι και να πω μετά θα είναι εικασίες. Φαντάζομαι πως μπορείς να επιλέξεις κάποιον άλλο χυμό που κάπως να φέρνει, ίσως να βάλεις περισσότερη πορτοκαλάδα ή ίσως λάιμ, αλλά δεν ξέρω να σου πω...
    #
    Σχόλιο από Ninevi, 15-4-09  
    Όταν λες φλιτζάνι εννοείς το μεγάλο του τσαγιού έτσι; Επίσης τι ξύδι βάζεις, απλό κόκκινο ή μπαλσάμικο;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-4-09  
    Φλυτζάνι εννοώ αυτό του μετρήματος (δηλαδή του τσαγιού κάνει). Όσο για το ξύδι, εγώ προτιμώ το λευκό. Σίγουρα οχι μπαλσάμικο.
    #
    Σχόλιο από babystar, 16-12-09  
    Δεν την έκανα ακόμα. Να τολμήσω να βάλω μέσα και κομματάκια ανανά?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-12-09  
    Φυσικά μπορείς να βάλεις ανανα, απλώς είναι καλύτερο να τον βάλεις όταν θα φτιάχνεις το φαγητό σου. Δηλαδή η σάλτσα είναι αρκετή σε ποσότητα και το πιο πιθανό είναι να σου μείνει. Χωρίς ανανά θα κρατήσει για μήνες, ενώ αν βάλεις και ανανά όχι. Οπότε όταν θα φτιάξεις το φαγητό σου θα προσθέσεις τον ανανά μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά.
    #
    Σχόλιο από babystar, 17-12-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ!Δεν το είχα σκεφτεί αυτό για την ποσότητα...Θα δοκιμάσω να την κάνω για τον άντρα μου!
    #
    Σχόλιο από raoulita, 26-12-09  
    η συνταγη αυτη ειναι απολυτως σωστη...αλλα εμενα γιατι μου βγηκε χαλια...???δε μπορούσα να βρω την ισορροπία γιατί ηθελα να κανω λιγότερη ποσότητα.μια πολλη ντομάτα και μια πολυ ξυδι...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-12-09  
    Η σάλτσα αυτή δε χαλάει για μήνες. Οπότε μπορείς να φτιάξεις κανονική ποσότητα και να την κρατήσεις και για άλλες φορές.
    Συνήθως πρέπει να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στο ξυδι και τη ζάχαρη, η γεύση της ντοματας υποχωρει με το βράσιμο.
    Αν θέλεις ξαναδοκίμασέ την, αξίζει.
    #
    Σχόλιο από soula kara, 25-2-10  
    Γεια σας μολις εκανα την σαλστα εδεσε πολλυ καλα με το κορν φλαουερ αλλα ειναι εντονο το ξυδι να ριξω λιγο ακομα ζαχαρη?
    #
    Σχόλιο από LIXOUDIARA, 1-3-10  
    ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ? ΧΥΜΟ ΑΝΑΝΑ ΑΠΟ ΠΟΥ? ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΟ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-3-10  
    Ναι, χυμό ανανά μπορείς να βρεις συσκευασμένο.
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 23-11-10  
    Τα πιρουνάκια, όλου του site, δεν αρκούν για τη συνταγή αυτή. Ειλικρινά, είναι τέλεια, και όσοι αγαπάτε τη γλυκόξινη γεύση, πρέπει να τη φτιάξετε, και θα ενθουσιαστείτε. Χρειάζομαι, όμως, περισσότερες πληροφορίες για τη φύλαξή της. Μπορώ να τη διατηρήσω, σε γυάλινο (τύπου τάπερ), με πλαστικό καπάκι? Εννοώ αυτά τα γυάλινα που βρίσκεις σε ολα τα super market. Ευχαριστώωωωωω!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-11-10  
    Ευχαριστώ για τα καλά λόγια aggalexa και για τα πιρουνάκια και τους δυο σας.
    Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω πάρα πολύ στην απορία σου. Οι οδηγίες που είχα είναι αυτές που έγραψα. Εγώ πάντα τις ακολουθώ και τη βάζω σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, το οποίο δεν κλείνω πολύ ερμητικά και το αφήνω σε ένα ντουλάπι. Κρατάει για πάρα πολύ καιρό έτσι.
    Δεν ξέρω τι συμπεριφορά θα έχει σε άλλου είδους δοχείο, γιατί δεν το έχω δοκιμάσει...
    #
    Σχόλιο από sisi4, 25-11-10  
    ενώ η γεύση είναι τέλεια, δεν μου δένει με τίποτα ! Έβαλα corn flower και έχω βάλει 5 κουταλάκια μέχρι στιγμής.. γιατί δε δένει ? ευχαριστώ πάντως θα την χρησιμοποιήσω έτσι
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-11-10  
    sisi δεν ξέρω τι να σου πω. Κανονικά θα έπρεπε να έχει δέσει. Το έβαλες σωστά το κορν φλάουερ; Δηλαδή το διάλυσες σε κρύο νερό και μετά να το βάλεις στη σάλτσα;
    Δεν πρέπει να γινει κρέμα, πρέπει απλώς να δέσει, να γίνει λίγο πηχτούλα.
    #
    Σχόλιο από GrGeorgios, 27-12-10  
    Θα δοκιμάσω να την φτιάξω απόψε μαζί με Spring Rolls... Η ερώτησή μου είναι η εξής: Επειδή προτιμώ πιο υγειηνά υλικά, θα μπορούσα να αντικαταστήσω τη ζάχαρη με μέλι; και σε τι ποσότητα; :|
    Επίσης, υποθέτω οτι η αναλογία ξυδιού αναφέρεται σε κάποιο μέτριο ξύδι έτσι; Μου έχει ξεμείνει κάμποσο ξύδι απο πειραματισμούς σε κρασί.... Το οποίο όμως είναι αρκετά δυνατό... Υποθέτω εκεί να είμαι πιο προσεκτικός στην αναλογία (!?)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 27-12-10  
    Δεν το έχω κάνει ποτέ με μέλι, οπότε δεν ξέρω να σου πω την αναλογία. Θα πρέπει να πειραματιστείς.
    Ναι το ξύδι που έχω χρησιμοποιήσει ήταν μέτριο. Οπότε αν έχεις δυνατό πρόσεξέ το λίγο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από lambros.t, 5-3-11  
    Πολύ ωραία συνταγή.Μου βγήκε πολύ καλή.Την πείραξα όμως λίγο.Έβαλα πάπρικα καυτερή και την άφησα κανα 2ωρο .
    Εγινε όσο καυτερή την ήθελα.Κάπου μισό κ.γ

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΛΑΧΑΝΙΚΑ - ΑΥΓΑ
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της chairepeti
    CHUTNEY-ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της jackie
    Σαλτσες-Μαριναδες
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ
    συμβουλες μου
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της maggie123
    saltses marinades
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της CHRIS MELLAS