Γλυκόξινη σάλτσα

Μαγειρεύτηκε 10 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Τη συνταγή αυτή την είχα βρει σε ενα παλιό αγγλικό βιβλίο με κινέζικες συνταγές.
Γίνεται εξαιρετική και θα φτιάξετε υπέροχα γλυκοξινα πιάτα με αυτή.

Η ποσότητα του κορν φλάουερ που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ανάλογη με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα μας. Ξεκινήστε με δυο κουταλάκια και δείτε αν θέλετε περισσότερο.

Το τελευταίο διάστημα κάποιοι παραπονέθηκαν πως είναι αλμυρή με τόσο αλάτι. Αν έχετε αμφιβολία ξεκινήστε με 1 κγ και προσθέστε κι άλλο κάνοντας δοκιμές.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 λεπτά
  1. 1 φλ. ξύδι
  2. 1 φλ. ζάχαρη
  3. 1 1/2 κ.σ. αλάτι (δες στην περιγραφή)
  4. 1/2 φλ. φρέσκια πορτοκαλάδα
  5. 1/2 φλ. χυμό ανανά
  6. 1/2 φλ. ντοματοχυμό (πχ pummaro)
  7. 1-2 κ.σ. κορν φλαουερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Σιγοβράζουμε για άλλα 10'.

  2. 2

    Πρέπει να δοκιμάσουμε τη σάλτσα και όλες οι γεύσεις να δένουν αρμονικά. Αν είναι έντονο το ξύδι βάζουμε κι άλλη ζάχαρη, ενώ αν είναι γλυκειά βάζουμε ξύδι.

  3. 3

    Δένουμε τη σάλτσα με αλεύρι ή κορν φλάουερ. Λιώνουμε πρώτα το αλεύρι σε ζεστό υγρό ή το κορν φλάουερ σε κρύο και το προσθέτουμε έτσι λιωμένο στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς (αλλιώς θα μείνουν κομματάκια στη σάλτσα).

  4. 4

    Αν τη βάλουμε σε πλατύστομο βαζάκι και δεν το κλείσουμε σφιχτά, διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για μήνες (όχι στο ψυγείο).

Αντιδράσεις

Cooksnaps (10)

Σχόλια (132)

Philip Choumis
Philip Choumis @cook_27956853
Εγω την εφτιαξα με : Χυμό ανανα , σιροπι ανανα απο κομποστα , χυνο πορτοκαλι , λιγη σογια σως , rice vinegar ( ξυδι ρυζιού ) χυμο ντοματας και αρκετη ζαχαρη καστανή . Την αυθεντικη γλυκοξινη των Ακριβων κινεζικων εστιατοριων δεν θα την πετυχουμε ποτέ γιατι βαζουν και δικα τους υλικα απορρητα . Την τελευταια φορα δοκιμασα να προσθεσω μια κουταλια μαρμελαδα φραοθλαα

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα