Γλυκόξινη σως πορτοκαλιού
Μία πολύ απλή σως με πορτοκάλι που συνοδεύει τέλεια τα ψητά, αγαπαέι δε πάρα πολύ το χοιρινό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το πόσο ξύδι και ζάχαρη θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από το πόσο γλυκόξινη τη θέλουμε.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ' ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι, σε δυνατή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ξύδι.
-
2
Αφήνουμε να εξατμιστεί η έντονη μυρωδιά και προσθέτουμε το πορτοκάλι.
-
3
Το αφήνουμε να δέσει και να γίνει όσο ρευστό το θέλουμε.
Σχόλια