κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκόξινο αμερικάνικο κοτόπουλο
ΝΙΚΟΛ
ΝΙΚΟΛ @cook_8451771
ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ,

Στηθος κοτοπουλου μαριναρισμενο με μαρμελαδα βερικοκο, γλυκοξυνη σαλτσα, ψημενο στο φουρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα υλικα ισως ξενιζουν λιγο, ομως το αποτελεσμα ειναι πεντανοστιμο. Το εφαγα στην Αμερικη στο σπιτι της αγαπημενης μου θειας και ξετρελαθηκα, ετσι ζητησα την συνταγη. Το εχω φτιαξει επισεις σε χριστουγενιατικο μπουφε με στηθος γαλοπουλας και εγινε αναρπαστο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 ατομα
  1. 6 στηθη κοτοπουλου χωρις το δερμα
  2. 1 βαζακι μαρμελαδα βερικοκο
  3. 1 μπουκαλι ετοιμη γλυκοξυνη σαλτσα
  4. 1 φακελακι κρεμυδοσουπα
  5. 1/2 λιτρου ζωμος βοδινου
  6. πιπερι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκανιτσα ανακατευουμε τη γλυκοξυνη σαλτσα με την κρεμυδοσουπα μεχρι να διαλυθει καλα.

  2. 2

     Αραιωνουμε το μιγμα με λιγο απο το ζωμο χωρις ομως να γινει νερουλο. Βαζουμε οσο πιπερι θελουμε.

  3. 3

    Πλενουμε και στεγνωνουμε τα στηθη, τα αλειφουμε καλα καλα με τα χερια μας με τη μαρμελαδα, τα βυθιζουμε στη λεκανιτσα με τη μαριναδα και τα στρωνουμε στο ταψι. Ριχνουμε την υπολοιπη μαριναδα απο πανω.

  4. 4

    Σε μια ακρουλα στο ταψι συμπληρωνουμε τον υπολοιπο ζωμο.

  5. 5

    Ψηνουμε στους 180°C περιπου 1 1/2 ωρα. Σερβιρουμε με λευκο ρυζι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (8)

Από

ΝΙΚΟΛ
ΝΙΚΟΛ @cook_8451771
στις
ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ,