Γλυκόξινο κοτόπουλο

Bαθμολογία: 4.7407
       
 
27 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Γρήγορο, νόστιμο και εύκολο

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • 1 καρότο κομένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομένη σε μικρά τετραγωνάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομένη σε μικρά τετραγωνάκια
  • 150 γρ. φέτες ανανά (κρατάμε 6 κ.σ. από το ζουμί)
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. άσπρο ξύδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κοτόπουλο φιλέτο
Κουζίνα: Κινέζικη
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Πιπεριές
Σερβίρει: 4
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 23' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 18' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι στο wok. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Προσθέτουμε τον ανανά και το χυμό του, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν. Χρειάζεται λίγη ώρα μόνο.
     

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό αυτό έχει πολύ ωραία γεύση, αλλά δεν έχει πάρα πολύ σάλτσα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα Γλυκόξινη σάλτσα. Για μεγαλύτερη ευκολία μάλιστα, μπορείτε να μη βάλετε ούτε σάλτσα σόγιας ούτε ξύδι και να βάλετε μόνο γλυκόξινη σάλτσα και να μαγειρευτούν όλα μέσα εκεί.

Είναι πολύ νόστιμο σερβιρισμένο με ρύζι.

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά αν σας αρέσει όπως πχ μπρόκολο ή λάχανο ψιλοκομμένο ή μανιτάρια. Βασικά ό,τι λαχανικό έχετε εύκαιρο! Απλώς το ψιλοκόβετε.

Μπορεί να γίνει και με χοιρινό σε λωρίδες.

Η ποσότητα του κρέατος είναι μικρή. Με τα διάφορα λαχανικά και το ρύζι γίνεται φυσικά ένα καλό πιάτο, αλλά εγώ συνήθως βάζω τη διπλάσια σχεδόν ποσότητα από όλα γιατί μας αρέσει τόσο πολύ που ένα πιάτο δε φτάνει!

Σχετικές συνταγές

    42 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από elen_a, 5-1-07  
    Το γλυκόξινο κοτόπουλο είναι μια υπέροχη συνταγή για τους λάτρεις της κινέζικης κουζίνας.Τώρα όσοι το βρήκαν απαίσιο είναι εν μέρη δικαιολογημένοι γιατί στην γληκόξυνη σάλτσα ΔΕΝ βάζουμε σάλτσα σόγιας.Χαλάει την γεύση.Όσοι έχουν δοκιμάσει σε εστιατόριο κατάλαβαν την διαφορά φαντάζομαι.Από την άλλη μεριά αν θέλετε να κάνετε πειράματα με το στομάχι σας καλύτερα να δοκιμάζετε πρώτα την εκάστοτε κουζίνα σε ένα καλό εσταιτόριο και αν σας αρέσει πειραματίζεστε και στο σπιτι.
    #
    Σχόλιο από mama, 30-11-07  
    Εγώ πάλι το βρήκα μια χαρά και έχω φάει και κινέζικο!!!!
    #
    Σχόλιο από paparounitsa, 18-2-09  
    ταν πολυ εύκολη και το αποτέλεσμα ηταν τέλειο!! συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από alessandra, 18-2-09  
    ειναι τελειο το γλυκοξινο τρελενομαι για τετοιο!!!!συγχαρητηρια για τη συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από chris207, 28-4-09  
    geia sou sitronella tha kano mia apo aytes tis meres thn syntagh soy kai tha ithela na se rothso an o ananas einai komposta h freskos?kai an einai freskos ti ennoeis na krathso apo ton xymo tou?se eyxaristo ek ton proteron kai molis thn ftiakso tha sou po kai ego thn gnomh moy!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-4-09  
    Ανανά βάζω πάντα κομπόστα. Διαλέγω μάλιστα από αυτές που είναι μέσα σε χυμό και όχι σε σιρόπι. Ζουμί εννοώ από αυτόν το χυμό που έχει μέσα η κονσέρβα. Περιμένω εντυπώσεις :)
    #
    Σχόλιο από chris207, 8-5-09  
    ΓΕΙΑ,ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ.
    ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΡΕΣΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΠΕΝΤΕ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 19-1-10  
    egw pou exw ena miso kotopoulo k den einai k to kalutero mou na to ka8arizw...mpliaxxx...8a sas pw otan kanw oloklirwmeni tin suntagi!!!
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 20-1-10  
    #
    Σχόλιο από mmcmanos, 2-3-10  
    Αν δεν έχουμε wok;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-3-10  
    Αν δεν έχουμε wok χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι στη θέση του. Ίσως όμως να χρειαστούμε κάπως περισσότερο λάδι στην περίπτωση αυτή.
    #
    Σχόλιο από mmcmanos, 6-3-10  
    Ευχαριστώ Sitronella
    #
    Σχόλιο από Conna, 23-8-10  
    Υπέροχη γεύση ! Φαγώθηκε με μιας όλη η δοση απο 4 άτομα ! Το συνοδευσα με ρυζακι και ειχα για οποιον ηθελε τη γλυκοξινη σαλτσα σου . Τελεια !!!
    #
    Σχόλιο από makops, 6-11-10  
    Απλα τελειο!!! Προσθεσα και μπλολικη γλυκοξινη σαλτσα και ρυζι μπασματι και γλυφαμε ακομα κ τα δαχτυλα μας
    #
    Σχόλιο από Gianna78, 16-4-11  
    Έχει μπει καιρό τώρα στο menu μας! Προσθέτω μόνο κέτσαπ και λίγη ζάχαρη για να ενισχύσω το "γλυκό" στο γλυκόξινο.
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΣΑ, 22-8-11  
    Πολύ ωραία και αυτή η συνταγή σου. Πρόσθεσα γλυκόξινη και βγήκε υπέροχο.
    #
    Σχόλιο από karavour, 15-11-11  
    #
    Σχόλιο από ioannatz, 19-2-12  
    #
    Σχόλιο από lilium, 6-4-12  
    poly nostimo !!!!!!
    #
    Σχόλιο από olga23, 19-5-12  
    να ρωτήσω κάτι?τα 400 γραμμάρια κοτόπουλου δεν είναι λίγα?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    31 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από elen_a, 5-1-07  
    Το γλυκόξινο κοτόπουλο είναι μια υπέροχη συνταγή για τους λάτρεις της κινέζικης κουζίνας.Τώρα όσοι το βρήκαν απαίσιο είναι εν μέρη δικαιολογημένοι γιατί στην γληκόξυνη σάλτσα ΔΕΝ βάζουμε σάλτσα σόγιας.Χαλάει την γεύση.Όσοι έχουν δοκιμάσει σε εστιατόριο κατάλαβαν την διαφορά φαντάζομαι.Από την άλλη μεριά αν θέλετε να κάνετε πειράματα με το στομάχι σας καλύτερα να δοκιμάζετε πρώτα την εκάστοτε κουζίνα σε ένα καλό εσταιτόριο και αν σας αρέσει πειραματίζεστε και στο σπιτι.
    #
    Σχόλιο από mama, 30-11-07  
    Εγώ πάλι το βρήκα μια χαρά και έχω φάει και κινέζικο!!!!
    #
    Σχόλιο από paparounitsa, 18-2-09  
    ταν πολυ εύκολη και το αποτέλεσμα ηταν τέλειο!! συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από alessandra, 18-2-09  
    ειναι τελειο το γλυκοξινο τρελενομαι για τετοιο!!!!συγχαρητηρια για τη συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από chris207, 8-5-09  
    ΓΕΙΑ,ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ.
    ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΡΕΣΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΠΕΝΤΕ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 19-1-10  
    egw pou exw ena miso kotopoulo k den einai k to kalutero mou na to ka8arizw...mpliaxxx...8a sas pw otan kanw oloklirwmeni tin suntagi!!!
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 20-1-10  
    #
    Σχόλιο από mmcmanos, 6-3-10  
    Ευχαριστώ Sitronella
    #
    Σχόλιο από Conna, 23-8-10  
    Υπέροχη γεύση ! Φαγώθηκε με μιας όλη η δοση απο 4 άτομα ! Το συνοδευσα με ρυζακι και ειχα για οποιον ηθελε τη γλυκοξινη σαλτσα σου . Τελεια !!!
    #
    Σχόλιο από makops, 6-11-10  
    Απλα τελειο!!! Προσθεσα και μπλολικη γλυκοξινη σαλτσα και ρυζι μπασματι και γλυφαμε ακομα κ τα δαχτυλα μας
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΣΑ, 22-8-11  
    Πολύ ωραία και αυτή η συνταγή σου. Πρόσθεσα γλυκόξινη και βγήκε υπέροχο.
    #
    Σχόλιο από karavour, 15-11-11  
    #
    Σχόλιο από ioannatz, 19-2-12  
    #
    Σχόλιο από lilium, 6-4-12  
    poly nostimo !!!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-5-12  
    Η ποσότητα αυτή δίνει 4 πιάτα κανονικά. Το πιάτο αυτο έχει αρκετό ρύζι και το κοτόπουλο έχει και τα λαχανικά του. Επίσης επειδή το κόβεις σε πολυ λεπτές λωρίδες, χρειάζεσαι μικρότερη ποσότητα (όσο περίεργο και αν σου φαίνεται αυτο). Αν όμως μιλάμε για 4 ενήλικες που τρώνε και δεύτερο πιάτο, τότε καλύτερα να βάλεις περισσότερο. Θα αυξήσεις όλα τα υλικά όμως τότε.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 27-8-12  
    Μας άρεσε πολύ κυρία μας, σας ευχαριστούμε :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 1-9-12  
    Tο λατρέψαμε!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 10-10-12  
    Το λατρεύω!!!!
    #
    Σχόλιο από Γωγούλι, 20-11-12  
    Αντί να παραγγείλουμε από έξω, αποφάσισα να το φτιάξω μόνη μου με τον φόβο ότι δεν θα είναι τόσο καλό...Τελικά το έφτιαξα το βράδυ με την ιδέα ότι θα περισσέψει και για την επόμενη. Τελικά ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ! Ήταν όλοι ενθουσιασμένοι! Ευχαριστώ!!! (Α! έφτιαξα και την συνταγή για γλυκόξινη. Απλά θεϊκή! Πολύ καλύτερη από τις κονσέρβες του εμπορίου).
    #
    Σχόλιο από somi085, 4-1-13  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από chris207, 28-4-09  
    geia sou sitronella tha kano mia apo aytes tis meres thn syntagh soy kai tha ithela na se rothso an o ananas einai komposta h freskos?kai an einai freskos ti ennoeis na krathso apo ton xymo tou?se eyxaristo ek ton proteron kai molis thn ftiakso tha sou po kai ego thn gnomh moy!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-4-09  
    Ανανά βάζω πάντα κομπόστα. Διαλέγω μάλιστα από αυτές που είναι μέσα σε χυμό και όχι σε σιρόπι. Ζουμί εννοώ από αυτόν το χυμό που έχει μέσα η κονσέρβα. Περιμένω εντυπώσεις :)
    #
    Σχόλιο από mmcmanos, 2-3-10  
    Αν δεν έχουμε wok;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-3-10  
    Αν δεν έχουμε wok χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι στη θέση του. Ίσως όμως να χρειαστούμε κάπως περισσότερο λάδι στην περίπτωση αυτή.
    #
    Σχόλιο από olga23, 19-5-12  
    να ρωτήσω κάτι?τα 400 γραμμάρια κοτόπουλου δεν είναι λίγα?
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 21-5-12  
    Sitronella ποσο χυμο ανανα βαζουμε 6 κουταλιες ή ολη την κοσνερβα εκτος απο 6 κουταλιες και γενικα ποση ωρα περνει να γινει??Σ'ευχαριστω...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-5-12  
    Βάζουμε 6 κ.σ. από το χυμό.
    Εφόσον έχεις κόψει σωστά τις λωρίδες του κοτόπουλου (λεπτές δηλαδή), δε θα σου πάρει πάνω από ένα τέταρτο (και μάλλον λέω και πολύ). Θα το δεις όμως, γιατί εξαρτάται και από την ποσότητα και από το σκεύος.
    #
    Σχόλιο από faidrafoteini13, 3-1-13  
    Καλήσπέρα Sitronella, μπορείς λίγο να μου εξηγήσεις: αν θέλουμε να βάλουμε πρόσθετη γλυκόξινη σάλτσα πως την βάζουμε? Πάνω από το κοτόπουλο στο σερβίρισμα ή εκεί που το αφήνουμε να βράσει προσθέτουμε και την γλυκόξινη? Μήπως θα μπορούσαμε μετά το τσιγάρισμα αντί για ξίδι ,χυμό ανανά και σάλτσα σόγιας να ρίξουμε κατευθείαν γλυκόξινη σάλτσα και να το αφήσουμε να μαγειρευτεί εκεί?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-1-13  
    Το έχω κάνει με όλους τους τρόπους :) Δηλαδή το έχω φτιάξει όπως έχει η συνταγή και μετά όποιος ήθελε πρόσθετε σάλτσα από πάνω, έχω προσθέσει εγώ έξτρα σάλτσα στο μαγείρεμα αλλά το έχω μαγειρέψει και χωρίς να βάλω τίποτε από αυτά που λέει η συνταγή εδώ, απλά με τη γλυκόξινη που είχα ήδη έτοιμη. Είναι πολύ ωραίο όπως και αν το κάνεις. Ο τελευταίος τρόπος είναι ο πιο εύκολος.

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Gianna78, 16-4-11  
    Έχει μπει καιρό τώρα στο menu μας! Προσθέτω μόνο κέτσαπ και λίγη ζάχαρη για να ενισχύσω το "γλυκό" στο γλυκόξινο.
    #
    Σχόλιο από evisam, 21-10-13  
    Έχοντας αρχικά στο μυαλό μου να φτιάξω επιπλέον την γλυκόξινη σάλτσα, έστυψα το πορτοκάλι και ... κατά λάθος το πρόσθεσα στο κοτόπουλο. Ετσι, αυτοσχεδίασα, προσπαθώντας να φέρω την γεύση και την υφή εκεί που έπρεπε: πρόσθεσα μέλι και, στο τέλος, έδεσα την σάλτσα με λίγο corn flower και ελάχιστο βούτυρο. Σερβιρισμένο με basmati άρεσε σε όλους. Ελαφρύ και νόστιμο. Ευχαριστώ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Συνταγές με Κοτόπουλο
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    Κοτόπουλο
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της Sitronella
    Πουλερικά
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της deskapa
    asiatiki kouzina
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64