Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Γρήγορο, νόστιμο και εύκολο
Το φαγητό αυτό έχει πολύ ωραία γεύση, αλλά δεν έχει πάρα πολύ σάλτσα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα Γλυκόξινη σάλτσα (https://cookpad.com/gr/sintages/3066678-glukoksini-saltsa). Για μεγαλύτερη ευκολία μάλιστα, μπορείτε να μη βάλετε ούτε σάλτσα σόγιας ούτε ξύδι και να βάλετε μόνο γλυκόξινη σάλτσα και να μαγειρευτούν όλα μέσα εκεί.
Είναι πολύ νόστιμο σερβιρισμένο με ρύζι.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά αν σας αρέσει όπως πχ μπρόκολο ή λάχανο ψιλοκομμένο ή μανιτάρια. Βασικά ό,τι λαχανικό έχετε εύκαιρο! Απλώς το ψιλοκόβετε.
Μπορεί να γίνει και με χοιρινό σε λωρίδες.
Η ποσότητα του κρέατος είναι μικρή. Με τα διάφορα λαχανικά και το ρύζι γίνεται φυσικά ένα καλό πιάτο, αλλά εγώ συνήθως βάζω τη διπλάσια σχεδόν ποσότητα από όλα γιατί μας αρέσει τόσο πολύ που ένα πιάτο δε φτάνει!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 λεπτά
4
  1. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  2. 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
  4. 1 καρότο κομένο σε λεπτές φέτες
  5. 1 κόκκινη πιπεριά κομένη σε μικρά τετραγωνάκια
  6. 1 πράσινη πιπεριά κομένη σε μικρά τετραγωνάκια
  7. 150 γρ. φέτες ανανά (κρατάμε 6 κ.σ. από το ζουμί)
  8. 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  9. 2 κ.σ. άσπρο ξύδι
  10. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το λάδι στο wok. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά.

  2. 2

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

  3. 3

    Προσθέτουμε τον ανανά και το χυμό του, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν. Χρειάζεται λίγη ώρα μόνο.  

Αντιδράσεις

Σχόλια (39)

elen_a
elen_a @cook_8449152
Το γλυκόξινο κοτόπουλο είναι μια υπέροχη συνταγή για τους λάτρεις της κινέζικης κουζίνας.Τώρα όσοι το βρήκαν απαίσιο είναι εν μέρη δικαιολογημένοι γιατί στην γληκόξυνη σάλτσα ΔΕΝ βάζουμε σάλτσα σόγιας.Χαλάει την γεύση.Όσοι έχουν δοκιμάσει σε εστιατόριο κατάλαβαν την διαφορά φαντάζομαι.Από την άλλη μεριά αν θέλετε να κάνετε πειράματα με το στομάχι σας καλύτερα να δοκιμάζετε πρώτα την εκάστοτε κουζίνα σε ένα καλό εσταιτόριο και αν σας αρέσει πειραματίζεστε και στο σπιτι.

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα