Γλυκόξινο λουκουμαδένιο κοτόπουλο
Φανταστείτε το κοτόπουλο σε μια υπεροχή λουκουμαδενια κρούστα και βουτηγμενο σε μια σπιτικη γλυκοξινη σάλτσα που μοιάζει τόσο πολύ με την έτοιμη αλλά έχει πιο φίνα γεύση και αγνά υλικα .
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί νά φαίνεται μπελαλιδικη αλλά δεν είναι. Θέλει μεθοδικότητα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.Είναι υπέροχο φαγητό και για τους πιο απαιτητικούς. Εντυπωσιακό σε τραπέζι γιορτινό.
Υλικά
-
2 φιλέτα κοτόπουλο (500γρ περίπου)
-
500 γρ. αλεύρι
-
8 γρ.μαγια σε σκόνη (1φακελάκι)
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
νερό όσο χρειαστεί για τον χυλό
-
ηλιέλαιο για το τηγανισμα
-
Για την σάλτσα
-
1 φλ. ξύδι
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
-
1/2 φλ. χυμό ντομάτας
-
1/2 φλ. χυμό ανανα
-
1 κουταλακι αλάτι
-
2 κ.σούπας κορν φλαουρ
-
πιπερια κόκκινη
-
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομενο
-
1 κουτί ανανα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε νά βρασουμε το κοτόπουλο. Έπειτα το κόβουμε σε μπουκιτσες.
-
2
Φτιάχνουμε τον χυλό με το αλεύρι, την μαγια, τη ζάχαρη και ρίχνουμε το νεράκι όσο χρειάζεται για νά γίνει ένας χυλός ούτε σφιχτός ούτε νερουλος όπως οι λουκουμαδες.
-
3
Βουταμε τις μπουκιτσες στον χυλό και τις αφήνουμε μέχρι νά ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
-
4
Ψιλοκοβουμε τα λαχανικά μας και τα σωταρουμε ελαφριά. Νά ψηθούν αλλά νά μείνουν και τραγανα.
-
5
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε την σάλτσα ρίχνοντας τα υλικα μαςξύδι, χυμούς, ζάχαρη και αλάτι. Περιμένουμε νά πάρει βραση και τότε ρίχνουμε τις κουταλιες του κορν φλαουρ αραιωμενες σε λίγο νερό ώστε νά μη σβολιάσει και το βγάζουμε από το μάτι.
-
6
Προσθέτουμε τα λαχανικά μας στη σάλτσα.
-
7
Τηγανιζουμε τις μπουκιτσες σε ηλιελαιο μέχρι νά χρυσισουν.
-
8
Τις αφήνουμε νά στραγγιξουν σε ένα αποροφητικο χαρτί και ρίχνουμε την σάλτσα από πάνω.
-
9
Σερβίρεται ζεστό φυσικά με συνοδεία από ρυζακι.
Σχόλια (4)