Γλυκόξινο χοιρινό
Λίγα μυστικά ακόμα
Ένα πολύ νόστιμο φαγητό που πάντα εντυπωσιάζει τους καλεσμένους
Υλικά
-
500 γρ. χοιρινό
-
200 γρ. ρίζες μπαμπού
-
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
-
2 φρέσκα κρεμμύδια
-
2 κ.γ αλάτι
-
3 κ.σ μπράντυ
-
2 αυγά
-
2 κ.σ cornflour
-
λαδι για τηγανισμα
-
6 κ.σ αλεύρι
-
Για τη σάλτσα
-
6 κ.σ ξύδι
-
6 κ.σ σούπας ζάχαρη
-
2 κ.γ αλάτι
-
2 κ.σ τοματοπελτέ
-
2 κσ σάλτσα σόγια
-
2 κ.σ cornflour
-
2 κ.γ σησαμέλαιο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοβουμε σε κύβους το χοιρινό, τις πιπεριές, τα μπαμπου και το κρεμμύδι.
-
2
Ανακατεύουμε το χοιρινό με το αλάτι και το brandy και μαρινάρουμε για 20'. Προσθέτουμε τα αβγά, τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει, το cornflour και ανακατεύουμε καλά.
-
3
Ανακατέυουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
-
4
Ζεσταίνουμε το λάδι, καλύπτουμε καλά το κάθε κομμάτι κρέατος με το αλεύρι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και αφήνουμε μέσα στο λάδι το κρέας για 2 επιπλέον λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας και ξαναζεσταίνουμε το λάδι όπου τώρα τηγανίζουμε για 2 λεπτά τις ρίζες μπαμπού.
-
5
Κατόπιν αφοαιρούμε το λάδι απο το τηγάνι αφήνοντας μόνο 2 κουταλιές της σούπας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, στη συνέχεια τη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πηξει η σάλτσα. Στο τέλος βαζουμε και το κρέας και το μπαμπού.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)