Γλιστριδόπιτα
Καλοκαιρινή πίτα με γλιστρίδα! Ναι, καλά ακούσατε, τώρα πλέον αν σας ρωτάνε "γλιστρίδα έφαγες;;" θα μπορείτε να απαντάτε "ναι!"!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν τη θέλετε πιο πικάντικη μπορείτε να προσθέσετε και κεφαλοτύρι ή μετσοβόνε, οι εναλλακτικές είναι ατελείωτες!
Υλικά
-
Για τη γέμιση
-
1/2 κιλό γλιστρίδα
-
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμένο
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
3 κουταλιές της σούπας δυόσμο ξερό ή 1 ματσάκι φρέσκο
-
150 γρ. φέτα
-
150 γρ. μυζήθρα
-
2 αυγά
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
αλάτι και μπόλικο πιπέρι
-
φύλλο - εγώ πήρα έτοιμο φύλλο κρούστας, αν το κατέχετε το άθλημα ανοίγετε δικό σας, περισσότερη η νοστιμιά!
-
1 αυγό για επάλειψη πριν το ψήσιμο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλέθουμε τη γλιστρίδα στον πολυκόφτη και την τρίβουμε με λίγο αλάτι να μαραθεί.
-
2
Τη στύβουμε καλά να βγάλει τα υγρά της.
-
3
Ανακατεύουμε τα τυριά, τα αυγά το λάδι, λίγο αλάτι αν χρειαστεί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα προσθέτουμε όλα μαζί στη γλιστρίδα.
-
4
Σε βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε 5 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους, μία στρώση από τη γέμιση και επαναλαμβάνουμε (άλλα 5 φύλλα δηλαδή και γέμιση).
-
5
Βάζουμε τα τελευταία φύλλα από πάνω και αλείφουμε με αυγουλάκι χτυπημένο.
-
6
Ψήνουμε στους 180 με 190 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά. Ο φούρνος μου είναι με αέρα και μου πήρε τόσο, για άλλο φούρνο δεν μπορώ να πω με σιγουρια γιατί δεν έχω δοκιμάσει...!
-
7
Τη σερβίρουμε ζεστή-ζεστή, είναι εκπληκτική!!
Σχόλια