Γλώσσες με ελιές

Bαθμολογία: 4
       
 
2 ψήφοι
zanice, 05.05.09

Περιγραφή

Ιδανικό για όσες κάνουν δίαιτα.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 φιλέτα γλώσσας, καταψυγμένα
  • 2 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί
  • 50 γραμμ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 ζωμό από κύβο λαχανικών
  • 2 κουταλιές μαιντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Τηγανιού
Περιέχει: Σκόρδο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφήστε τα φιλέτα να ξεπαγώσουν, πλύνετέ τα καλά, στείψτε τα, ελαφρά και προσεκτικά, ανάμεσα στις παλάμες σας και έπειτα σκουπίστε τα.
  2. Ψιλοκόψτε το μαιντανό και κοπανίστε το σκόρδο.
  3. Κόψτε τις ελιές σε ροδέλες.
  4. Ζεστάνετε 3 κουταλιές λάδι (ή μια αν είστε σε δίαιτα) σ'ένα αντικολλητικό τηγάνι
  5. Προσθέστε το μισό μαιντανό, το σκόρδο και σοτάρετε ελάχιστα.
  6. Ανακατέψτε και βάλτε τα φιλέτα στο τηγάνι, σοτάρετε ελάχιστα, χωρίς να τα γυρίσετε, πασπαλίστε τα με αλάτι, πιπέρι και περιχύστε τα με το κρασί.
  7. Αφήστε το να εξατμιστεί, και προσθέστε τις ελιές.
  8. Κουνήστε το τηγάνι, περιχύστε με μερικές κουταλιές ζεστό ζωμό και αφήστε το φαγητό στη φωτιά για 2-3 λεπτά.
  9. Βάλτε το ψάρι σε μία πιατέλα, πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαιντανό και σερβίρετέ το ζεστό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την βρήκα στο περιοδικό Hello.

Σχετικές συνταγές

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από evisam, 12-9-10  
    Ελαφριά συνταγή, που, όμως δεν χρειάζεται να αλατίσουμε περισσότερο, αφού και οι ελιές είναι αλμυρές. Πρόσθεσα και λίγη πιπεριά ψιλοκομμένη μαζί με το σκόρδο.
    #
    Σχόλιο από katerinaFGM, 20-2-13  

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από evisam, 12-9-10  
    Ελαφριά συνταγή, που, όμως δεν χρειάζεται να αλατίσουμε περισσότερο, αφού και οι ελιές είναι αλμυρές. Πρόσθεσα και λίγη πιπεριά ψιλοκομμένη μαζί με το σκόρδο.
    #
    Σχόλιο από katerinaFGM, 20-2-13  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 138 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ψαρια
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver