Γουρνοπούλα
Ετσι λεν το γουρουνακι στο φουρνο (ολοκληρο ή και μερος απο αυτο) στην περιχη της Αργολιδος. Ευκολο και πολυ νοστιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ειναι φοβερα γευστικο και αρεσει σε ολους. Η πετσουλα του ειναι μουρλια σας το λεω εγω που τετοια πραγματα δεν τα πλησιαζω!!!!!
Υλικά
-
4-5 κιλα χοιρινο κατα προτιμιση μερος της πλατης μαζι με το λιπος αλλα ξυρισμενο και καθαρο
-
1 γαστρα με μια σχαριτσα
-
λιγο νερο
-
αλατι και πιπερι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφου καθαριστε και πλυνετε το κρεας βαζετε λιγο νερο στη γαστρα και τοποθετειται τη σχαρα.
-
2
Επανω στη σχαρα βαζετε το κρεας με το λιπος προς επανω.
-
3
Προθερμενετε το φουρνο στους 150 βαθμους και κλεινετε το καπακι απο τη γαστρα και το βαζετε στο φουρνο για 5 ωρες.
-
4
Ανοιξτε και τρυπιστε το κρεας και δυναμωστε την θερμοκρασια στους 200 βαθμους για ακομα 1-2 ωρες.
-
5
Τελος οταν το δειτε τραγανο ειναι ετοιμο.
-
6
Το βαζετε σε πιατελα και ριχνετε αλατι και πιπερι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)