Γουρουνόπουλο στη γάστρα

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
9 ψήφοι
MARA!, 15.11.08

Περιγραφή

Ψητο γουρουνοπουλο ...λιωμα!!
Γουρουνόπουλο στη γάστρα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1,5 κιλο γουρουνοπουλο
  • 1 ντοματα
  • 1 πιπερια πρασινη
  • 1 κρεμμυδι
  • 2 λεμονια
  • λαδι
  • 1 κ.σ. φρεσκο βουτυρο γαλακτος
  • λιγο μουσταρδα [προαιρετικα]
  • αλατι
  • πιπερι
  • ριγανη
  • πατατες
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμαζουμε το γουρουνοπουλο.
  2. Κοβουμε τις πατατες στα 4 και βαζουμε τα μπαχαρικα μας.
  3.  Κοβουμε την πιπερια και το κρεμμυδι,τριβουμε την ντοματα, βαζουμε το βουτυρο και το λαδι και πολυ λιγο νερο.
  4. Το ψηνουμε στους 210 στις αντιστασεις για 1.5 ωρα.
  5. Ανοιγουμε την γαστρα βαζουμε το λεμονι με την μουσταρδα ξεσκεπαζουμε και ψηνουμε για 40 λεπτα ακομα!

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από MANE, 8-10-09  
    λοιπον την εφτιαξα την συνταγη, αλλα αντι για γουρουνοπουλο εβαλα χοιρινο και στο τελος οταν εβαλα το λεμονι και την μουσταρδα προσθεσα και ρεγκατο σε κομματακια, εγινε μουρλια.πεντε πιρουνακια απο εμενα
    #
    Σχόλιο από ansou, 1-11-09  
    Το εφτιαξα κι εγω σημερα με χοιρινη σπαλα.Εγινε μουρλια!!Σχεδον ελιωσε!!Εβαλα κοκκινη αντι για πρασινη πιπερια-δεν ειχα-και ντοματα κομμενη στο χερι.Το...λεμονομούσταρδο στο τελος του παει πολυ!Ευχαριστουμε!!
    Ελπιζω τα Χριστουγεννα να το φτιαξω με ολοκληρο το Γουρουνοπουλο!
    #
    Σχόλιο από Beba, 14-12-09  
    Ποια η διαφορά ανάμεσα στο γουρουνόπουλο και στο χοιρινό
    #
    Σχόλιο από MARA!, 14-12-09  
    Γουρουνόπουλο είναι το χοιρινό που ψήνεται μαζί με την πέτσα του.Τώρα τα Χριστούγεννα ζήτα απ τον κρεοπώλη σου.
    #
    Σχόλιο από Billie, 5-1-10  
    Πάρα πολύ νόστιμο και τρυφερό!Ξέχασα το λεμόνι και τη μουστάρδα την έβαλα από την αρχή.
    #
    Σχόλιο από FRANCINE, 9-1-10  
    Τέλεια συνταγή!!! Έβαλα και δαφνόφυλλα κάτω απ'το χοιρινό και πρόσθεσα κόλιαντρο κοπανοσμένο... έγινε "λουκούμι"!!!!
    #
    Σχόλιο από savage girl, 25-5-10  
    Μια εκφραση ΟΥΑΟΥ!!! Και πολυ ευκολο και πολυ γρηγορο και πολυ νοστιμο.
    #
    Σχόλιο από fifoulina, 22-7-11  
    Όταν διάβασα τη συνταγή νόμιζα οτι δεν θα βγει καλή, αλλά τελικά διαψεύστηκα. Την έκανα καλοκαίρι με κομμάτια χοιρινού. Και θα την ξανακάνω. Όσην ώρα ψηνόταν η κουζίνα μύριζε σαν πίτσα!Και το κρέας γίνεται πολύ τρυφερό, παρόλο που δεν έχει πολύ νερό.
    #
    Σχόλιο από djsm82, 3-12-11  
    #
    Σχόλιο από spourgitaki, 12-1-12  
    Ρε κορίτσια θέλω να το φτίαξω αλλα δεν έχω γάστρα.Έχετε καμία ιδέα μήπως???
    #
    Σχόλιο από MARA!, 12-1-12  
    Βάλε το σε πυρέξ ή σε ταψί και ψήστο στους 190-200*C αντιστάσεις για 2 ώρες περίπου.
    #
    Σχόλιο από spourgitaki, 12-1-12  
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ ΜΑΡΑ!θα επιστρέψω με πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από natalia-, 2-1-14  
    Τέλειο! Έφτιαξα ολόκληρο γουρουνόπουλο, το έψηνα 8 ώρες αλλά χαλάλι! Γλείψαμε και τα κόκαλα!
    #
    Σχόλιο από pankam, 30-5-14  

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ansou, 1-11-09  
    Το εφτιαξα κι εγω σημερα με χοιρινη σπαλα.Εγινε μουρλια!!Σχεδον ελιωσε!!Εβαλα κοκκινη αντι για πρασινη πιπερια-δεν ειχα-και ντοματα κομμενη στο χερι.Το...λεμονομούσταρδο στο τελος του παει πολυ!Ευχαριστουμε!!
    Ελπιζω τα Χριστουγεννα να το φτιαξω με ολοκληρο το Γουρουνοπουλο!
    #
    Σχόλιο από Billie, 5-1-10  
    Πάρα πολύ νόστιμο και τρυφερό!Ξέχασα το λεμόνι και τη μουστάρδα την έβαλα από την αρχή.
    #
    Σχόλιο από savage girl, 25-5-10  
    Μια εκφραση ΟΥΑΟΥ!!! Και πολυ ευκολο και πολυ γρηγορο και πολυ νοστιμο.
    #
    Σχόλιο από fifoulina, 22-7-11  
    Όταν διάβασα τη συνταγή νόμιζα οτι δεν θα βγει καλή, αλλά τελικά διαψεύστηκα. Την έκανα καλοκαίρι με κομμάτια χοιρινού. Και θα την ξανακάνω. Όσην ώρα ψηνόταν η κουζίνα μύριζε σαν πίτσα!Και το κρέας γίνεται πολύ τρυφερό, παρόλο που δεν έχει πολύ νερό.
    #
    Σχόλιο από djsm82, 3-12-11  
    #
    Σχόλιο από spourgitaki, 12-1-12  
    Ρε κορίτσια θέλω να το φτίαξω αλλα δεν έχω γάστρα.Έχετε καμία ιδέα μήπως???
    #
    Σχόλιο από MARA!, 12-1-12  
    Βάλε το σε πυρέξ ή σε ταψί και ψήστο στους 190-200*C αντιστάσεις για 2 ώρες περίπου.
    #
    Σχόλιο από spourgitaki, 12-1-12  
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ ΜΑΡΑ!θα επιστρέψω με πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από natalia-, 2-1-14  
    Τέλειο! Έφτιαξα ολόκληρο γουρουνόπουλο, το έψηνα 8 ώρες αλλά χαλάλι! Γλείψαμε και τα κόκαλα!
    #
    Σχόλιο από pankam, 30-5-14  

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Beba, 14-12-09  
    Ποια η διαφορά ανάμεσα στο γουρουνόπουλο και στο χοιρινό
    #
    Σχόλιο από MARA!, 14-12-09  
    Γουρουνόπουλο είναι το χοιρινό που ψήνεται μαζί με την πέτσα του.Τώρα τα Χριστούγεννα ζήτα απ τον κρεοπώλη σου.

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από MANE, 8-10-09  
    λοιπον την εφτιαξα την συνταγη, αλλα αντι για γουρουνοπουλο εβαλα χοιρινο και στο τελος οταν εβαλα το λεμονι και την μουσταρδα προσθεσα και ρεγκατο σε κομματακια, εγινε μουρλια.πεντε πιρουνακια απο εμενα
    #
    Σχόλιο από FRANCINE, 9-1-10  
    Τέλεια συνταγή!!! Έβαλα και δαφνόφυλλα κάτω απ'το χοιρινό και πρόσθεσα κόλιαντρο κοπανοσμένο... έγινε "λουκούμι"!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό του ψ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    Συνταγές με Χοιρινό
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    MEATLOVER
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της Fanniretak
    ΚΡΕΑΤΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της giotak1
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της kikinas