Γρανίτα Φράουλα

Bαθμολογία: 4.8462
       
 
13 ψήφοι
kotsilo, 10.02.09

Περιγραφή

Υπέροχη γρανίτα φράουλα που έχει ξετρελάνει τα παιδιά μου (και τους μεγάλους)

Γρανίτα Φράουλα
photo: karavour

Συνταγή από:

kotsilo

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 600 γρ φράουλες
  • 225 γρ ζάχαρη
  • 225 γρ νερό
  • 1/2 χυμό λεμονιού
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Φράουλες , Φρούτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Φτιάχνει: 15 ποτηράκια
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να πάρει 2-3 βράσεις. Το αφήνετε να κρυώσει καλά.
  2. Λυώνετε τις φράουλες στο μπλέντερ. Μόλις κρυώσει το σιρόπι, προσθέτετε τις φράουλες και το χυμό μισού λεμονιού.
  3. Το βάζετε στην κατάψυξη και ανακατεύετε κάθε μια ώρα (4-5 φορές).

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσωπικά, χρησιμοποίησα μικρά πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης, του καφέ, στα οποία τοποθέτησα στη μέση ξυλάκια (του φαρμακείου κομμένα στη μέση) και έγιναν ατομικές γρανίτες. Έτσι αποφεύγεται το συνεχές ανακάτεμα. Ξεκολλάνε πολύ εύκολα, κάτω από χλυαρό νερό. Τη συγκεκριμένη συνταγή την είδα στον Παρλιάρο.

Σχετικές συνταγές

    25 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Magica, 17-2-09  
    Εχω αγορασει ειδικες πλαστικες θηκες για γρανιτες,οποτε αν βαλω εκει τη γρανιτα,δεν θα χρειαστει να την ανακατεψω καθολου απο πριν?
    #
    Σχόλιο από kotsilo, 17-2-09  
    Αν είναι ατομικές, δε χρειάζεται καθόλου ανακάτεμα. Εγώ πάντως δεν την ανακατεύω ούτε στα κλασικά μπολ. Δέκα λεπτά έξω, αρκούν για να βγάλεις όση ποσότητα χρειάζεσαι χωρίς να λυώσει όλη :)
    #
    Σχόλιο από amateur_chef, 18-2-09  
    Να υποθέσω ότι όταν γράφεις "1/2 χυμό λεμονιού" εννοείς "χυμό 1/2 λεμονιού";
    Σωστά;
    #
    Σχόλιο από kotsilo, 18-2-09  
    Ναι, το έγραψα ανάποδα στη δοσολογία, αλλά το αναφέρω σωστά, στις οδηγίες :)
    Ελπίζω να σας αρέσει! Η κόρη μου είναι ξετρελαμένη
    #
    Σχόλιο από shasha, 15-3-09  
    h sintagh sou einai teleia!!!eimai 12 etwn kai thn eftiaksa moni mou o aderfos mou ksetrela8ike!!!
    #
    Σχόλιο από kotsilo, 16-3-09  
    shasha χαίρομαι πολύ που σας άρεσε! Κι εγώ δεν προλαβαίνω να αγοράζω φράουλες. Σύντομα θα ανεβάσω και μια συνταγή για γρανίτα πορτοκάλι, θεϊκή!
    #
    Σχόλιο από marousa, 25-4-09  
    Τι εννοείς 2-3 βρασεις??
    #
    Σχόλιο από kotsilo, 27-4-09  
    Από τη στιγμή που αρχίσει να βράζει, υπολόγισε περίπου ένα λεπτό πριν το κατεβάσεις από τη φωτιά :)
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 29-5-09  
    kotsilo έχει τέλεια γεύση η γρανίτα σου! Δεν έκανα ατομικές,αλλά την έβαλα σε μπωλ όπως κάνουμε το παγωτό.Τη σερβίρω κανονικά σε μπάλες.Να ρωτήσω κάτι?Όταν τρως τη γρανίτα έχεις την αίσθηση ότι σαν να έχει κρυσταλλάκια μέσα.Έτσι γίνεται?
    #
    Σχόλιο από kotsilo, 29-5-09  
    sonrisa χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Κι εγώ δεν προλαβαίνω να αγοράζω φράουλες! :)
    Όσο για τα κρυσταλλάκια που λες, είναι ο χυμός που παγώνει. Απολύτως φυσιολογικό, μην ανησυχείς! :)
    Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 21-12-09  
    teleio!!!
    #
    Σχόλιο από LilyBill, 7-5-10  
    #
    Σχόλιο από kitro, 24-5-10  
    πολυ ωραια η γρανιτα σου.ευχαριστουμε για τη συνταγη.
    #
    Σχόλιο από CoConut.cc, 7-7-10  
    Τέλεια συνταγή!!! Επίσης μια πολύ καλή ιδέα είναι μέσα στο σιρόπι να προσθέσουμε λίγο δυόσμο μέχρι να κρυώσει..
    #
    Σχόλιο από karavour, 20-6-11  
    Μπορείτε αντί για νερό να προσθέσετε 20-25 παγάκια και να ανακατέψετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για να πιείτε τη γρανίτα άμεσα. Εγώ το κάνω έτσι και το αποθηκεύω στην κατάψυξη σε πλαστικά ποτήρια της τάπερ.Όταν θέλω να πιω μια γρανίτα. Βγάζω ένα ποτηράκι λίγη ώρα πριν να ξεπαγώσει λίγο για να μπορώ να τη ρουφήξω με καλαμάκι
    #
    Σχόλιο από mAir0ula!, 19-4-12  
    Πολυ καλη η ιδεα σου !!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 7-6-12  
    Γρήγορη και δροσιστική.
    #
    Σχόλιο από Venesk, 11-6-12  
    Ωραιότατη! Ο σύζυγος και κόρη μου ξετρελάθηκαν!
    #
    Σχόλιο από kotsilo, 12-6-12  
    Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε. Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές με πορτοκάλι και μπανάνα για όσους θέλουν πιο γλυκές γεύσεις. Θα ανεβάσω σύντομα και τις αντίστοιχες συνταγές!
    #
    Σχόλιο από ΚΕΛΛΥ, 26-5-13  
    μπράβο σου πολύ ωραία συνταγή.....πάντως και λιγότερες φράουλες αν βάζαμε θα έβγαινε πάλι πολύ καλό....
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από shasha, 15-3-09  
    h sintagh sou einai teleia!!!eimai 12 etwn kai thn eftiaksa moni mou o aderfos mou ksetrela8ike!!!
    #
    Σχόλιο από kotsilo, 16-3-09  
    shasha χαίρομαι πολύ που σας άρεσε! Κι εγώ δεν προλαβαίνω να αγοράζω φράουλες. Σύντομα θα ανεβάσω και μια συνταγή για γρανίτα πορτοκάλι, θεϊκή!
    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 21-12-09  
    teleio!!!
    #
    Σχόλιο από LilyBill, 7-5-10  
    #
    Σχόλιο από kitro, 24-5-10  
    πολυ ωραια η γρανιτα σου.ευχαριστουμε για τη συνταγη.
    #
    Σχόλιο από mAir0ula!, 19-4-12  
    Πολυ καλη η ιδεα σου !!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 7-6-12  
    Γρήγορη και δροσιστική.
    #
    Σχόλιο από Venesk, 11-6-12  
    Ωραιότατη! Ο σύζυγος και κόρη μου ξετρελάθηκαν!
    #
    Σχόλιο από kotsilo, 12-6-12  
    Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε. Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές με πορτοκάλι και μπανάνα για όσους θέλουν πιο γλυκές γεύσεις. Θα ανεβάσω σύντομα και τις αντίστοιχες συνταγές!
    #
    Σχόλιο από ΚΕΛΛΥ, 26-5-13  
    μπράβο σου πολύ ωραία συνταγή.....πάντως και λιγότερες φράουλες αν βάζαμε θα έβγαινε πάλι πολύ καλό....
    #
    Σχόλιο από kotsilo, 26-5-13  
    Ευχαριστώ πολύ ΚΕΛΛΥ :) μπορείς να βάλεις λιγότερη ποσότητα. Οι μικρές μου τρελαίνονται για φράουλες, οπότε, όσο περισσότερες, τόσο το καλύτερο γι' αυτές! :)
    #
    Σχόλιο από july88, 18-7-13  
    Εγω το έκανα γρανιτάκια μειώνοντας κατα πολύ τη ζάχαρη βέβαια.
    #
    Σχόλιο από kotsilo, 2-6-14  
    Σε ευχαριστώ πολύ MataXari :) δεν προλαβαίνω κι εγώ τις μικρές μου :) ειδικά τώρα που είναι και η "εποχή" τους :)
    Με στέβια δεν έχω φτιάξει, έχω όμως μια συνταγή που αντί για ζάχαρη βάζει 4 κουταλιές της σούπας στέβια. Δεν ξέρω το αποτέλεσμα όμως! Μετά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ζελατίνη αν θέλεις, χρειάζεται και λίγη ζάχαρη όμως μαζί. Αν το φτιάξεις, θα ήθελα να μας πεις το αποτέλεσμα!!

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Magica, 17-2-09  
    Εχω αγορασει ειδικες πλαστικες θηκες για γρανιτες,οποτε αν βαλω εκει τη γρανιτα,δεν θα χρειαστει να την ανακατεψω καθολου απο πριν?
    #
    Σχόλιο από kotsilo, 17-2-09  
    Αν είναι ατομικές, δε χρειάζεται καθόλου ανακάτεμα. Εγώ πάντως δεν την ανακατεύω ούτε στα κλασικά μπολ. Δέκα λεπτά έξω, αρκούν για να βγάλεις όση ποσότητα χρειάζεσαι χωρίς να λυώσει όλη :)
    #
    Σχόλιο από amateur_chef, 18-2-09  
    Να υποθέσω ότι όταν γράφεις "1/2 χυμό λεμονιού" εννοείς "χυμό 1/2 λεμονιού";
    Σωστά;
    #
    Σχόλιο από kotsilo, 18-2-09  
    Ναι, το έγραψα ανάποδα στη δοσολογία, αλλά το αναφέρω σωστά, στις οδηγίες :)
    Ελπίζω να σας αρέσει! Η κόρη μου είναι ξετρελαμένη
    #
    Σχόλιο από marousa, 25-4-09  
    Τι εννοείς 2-3 βρασεις??
    #
    Σχόλιο από kotsilo, 27-4-09  
    Από τη στιγμή που αρχίσει να βράζει, υπολόγισε περίπου ένα λεπτό πριν το κατεβάσεις από τη φωτιά :)
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 29-5-09  
    kotsilo έχει τέλεια γεύση η γρανίτα σου! Δεν έκανα ατομικές,αλλά την έβαλα σε μπωλ όπως κάνουμε το παγωτό.Τη σερβίρω κανονικά σε μπάλες.Να ρωτήσω κάτι?Όταν τρως τη γρανίτα έχεις την αίσθηση ότι σαν να έχει κρυσταλλάκια μέσα.Έτσι γίνεται?
    #
    Σχόλιο από kotsilo, 29-5-09  
    sonrisa χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Κι εγώ δεν προλαβαίνω να αγοράζω φράουλες! :)
    Όσο για τα κρυσταλλάκια που λες, είναι ο χυμός που παγώνει. Απολύτως φυσιολογικό, μην ανησυχείς! :)
    Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από MataXari, 31-5-14  
    Τέλεια η γρανίτα σου! Κι εύκολη ακόμη και για την εξάχρονη κόρη μου! Μήπως ξέρει κανείς πως θα μπορούσα να την φτιάξω με στέβια ή άλλο γλυκαντικό;

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από CoConut.cc, 7-7-10  
    Τέλεια συνταγή!!! Επίσης μια πολύ καλή ιδέα είναι μέσα στο σιρόπι να προσθέσουμε λίγο δυόσμο μέχρι να κρυώσει..
    #
    Σχόλιο από karavour, 20-6-11  
    Μπορείτε αντί για νερό να προσθέσετε 20-25 παγάκια και να ανακατέψετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για να πιείτε τη γρανίτα άμεσα. Εγώ το κάνω έτσι και το αποθηκεύω στην κατάψυξη σε πλαστικά ποτήρια της τάπερ.Όταν θέλω να πιω μια γρανίτα. Βγάζω ένα ποτηράκι λίγη ώρα πριν να ξεπαγώσει λίγο για να μπορώ να τη ρουφήξω με καλαμάκι
    #
    Σχόλιο από velentzes, 19-6-13  
    Επίσης, μπορείτε να βάζετε τις φράουλες στην κατάψυξη, να έχετε έτοιμο το σιρόπι στο ψυγείο και με 2-3 φράουλες και λίγο σιρόπι στο μούλτι... έτοιμη η γρανίτα

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Φράουλες: μια ζουμερή απόλαυση!
    Ζουμερές και αρωματικές, σε σχήμα καρδιάς, οι φ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 154 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    Τι  να πιουμε...
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa
    παγωτα
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της sandy m
    Παγωτά-γρανίτες
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 288 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi_loutraki