Γρανίτα Φράουλα
Υπέροχη γρανίτα φράουλα που έχει ξετρελάνει τα παιδιά μου (και τους μεγάλους)
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσωπικά, χρησιμοποίησα μικρά πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης, του καφέ, στα οποία τοποθέτησα στη μέση ξυλάκια (του φαρμακείου κομμένα στη μέση) και έγιναν ατομικές γρανίτες. Έτσι αποφεύγεται το συνεχές ανακάτεμα. Ξεκολλάνε πολύ εύκολα, κάτω από χλυαρό νερό. Τη συγκεκριμένη συνταγή την είδα στον Παρλιάρο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να πάρει 2-3 βράσεις. Το αφήνετε να κρυώσει καλά.
-
2
Λυώνετε τις φράουλες στο μπλέντερ. Μόλις κρυώσει το σιρόπι, προσθέτετε τις φράουλες και το χυμό μισού λεμονιού.
-
3
Το βάζετε στην κατάψυξη και ανακατεύετε κάθε μια ώρα (4-5 φορές).
Σχόλια (25)