Γρανίτα ροδάκινο
Μία εύκολη, αλλά πολύ αρωματική γρανίτα που μπορεί να γίνει και με βερίκοκα ή νεκταρίνια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε επίσης, αντί για πορτοκαλάδα, να προσθέσουμε οποιοδήποτε ποτό της αρεσκείας μας.
Υλικά
-
5-6 ροδάκινα
-
5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
-
100 ml. χυμό πορτοκάλι
-
λίγη βανίλια (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα, τους βγάζουμε το κουκούτσι και τα κόβουμε στα 4 για να τα αλέσουμε χωρίς προβλήματα.
-
2
Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα λιώνουμε. Ύστερα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
-
3
Βάζουμε το μίγμα σε πλαστικό σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 1-1 ½ ώρα ανάλογα με τη θερμοκρασία της κατάψυξης.
-
4
Την βγάζουμε από την κατάψυξη και την αλέθουμε ξανά. Την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Σχόλια (7)