κύρια φωτογραφία συνταγής Γρήγορα φασόλια χάντρες λαδερά
dimitra.g
dimitra.g @cook_8453865
,ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς πολλά-πολλά και χωρίς μούλιασμα, αλλά φανταστικό, πολύχρωμο, υγιεινό, χορταστικό φαγάκι. Βολεύει και για ταπεράκι στη δουλειά ή το σχολείο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προφανώς είναι ακόμα καλύτερο με φρέσκα κόκκινα μπαρμπουνοφάσουλα που θα τα ξεσποριάσετε - μπορείτε να τα κρατήσετε και στην κατάψυξη.Εδώ είναι η γρήγορη εκδοχή - στις δύσκολες ώρες, το κάνω και στη χύτρα συνολικά σε 30΄ (φροντίζω να μείνει με όσο υγρό θέλω στο τέλος και από το στάδιο 5 κλείνω και αφήνω περίπου 10-15΄).Επίσης, έχει σημασία το μέγεθος που θα κόψετε τις πατάτες, ώστε να γίνουν στην ίδια ώρα με τα φασόλια. Εγώ χρειάστηκα 1-2 δοκιμές για να καταλήξω...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

70 Minutes
4 άτομα
  1. 1 πακέτο κατεψυγμένα (όχι ξερά!) φασολάκια χάντρες (450-500 γρ)
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  3. 3 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  4. 2-5 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα τα γούστα)
  5. 3-4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  6. 2 πατάτες σε χοντρούς κύβους (σαν μικρές φούρνου)
  7. 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή αντίστοιχα 2 φρέσκιες γινομένες ντομάτες
  8. 1 ξερή φλούδα πορτοκάλι ή 1 πορτοκάλι και το χυμό του
  9. 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  10. Λαδάκι, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες (στη μέση και μετά μισοφέγγαρα), τα σκόρδα στα 2 ή ολόκληρα, τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια (πχ. στη μέση και κάθε μισό στα 6), τα καρότα σε ροδέλες και τις πατάτες σε κύβους. Ο στόχος είναι όταν είναι έτοιμο το φαγάκι μας να ξεχωρίζει το κάθε υλικό και τα χρώματά του…

  2. 2

    Σωτάρουμε σε αρκετό λαδάκι τα κρεμμύδια, και ανά 2-3 λεπτά ρίχνουμε (ανακατεύοντας πάντα)τα καρότα, τις πιπεριές και τα σκόρδα, τις πατάτες και τέλος τα φασολάκια, όπως είναι από το πακέτο. Ανακατεύουμε να σωταριστούν όλα μαζί για λίγο ακόμη.

  3. 3

    Σβήνουμε με τη ντομάτα (κονσέρβα ή φρέσκια ψιλοκομμένη) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο νεράκι (ή το χυμό πορτοκάλι αν δεν έχουμε φλούδα πορτοκαλιού). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ½ κ.γ. ζάχαρη.

  4. 4

    Μόλις το φαγητό μας αρχίζει να δένει λίγο, προσθέτουμε το μαϊντανό και τη φλούδα πορτοκαλιού ή τις στημένες πορτοκαλόκουπες (τις οποίες αφαιρούμε πριν αρχίσουν να λιώνουν και διαλυθούν μέσα στο φαγητό, γιατί πικρίζουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.

  5. 5

    Μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί τα υγρά και να γίνουν οι πατάτες και τα φασολάκια, ανακατεύοντας συχνά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε και λίγο νεράκι.

  6. 6

    Καλοφάγωτο! Συνοδέψτε με φετούλα, γαύρο ξυδάτο ή ταπεινή σαρδελίτσα κονσέρβα!

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

michele stamouli
michele stamouli @cook_8478401
πολυ νοστημα !!! εβαλα και 1 κυβο βοδινο και κατι λουκανικακια που μου ειχαν μεινει , το πηγαινει ωραια και λιγο κουρκουμας. ευχαριστουμε...

Από

dimitra.g
dimitra.g @cook_8453865
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Γειά!Είμαι στα 33, παντρεμένη από το 2005, και μου αρέσει πολύ και η μαγειρική και το καλό φαγάκι, αλλά είμαι και της υγιεινής...(τάχα μου - τάχα μου!)!Δυστυχώς μαγείρεμα κάνω πολύ συχνά τρέχοντας, λογω δουλειάς, και δεν το ευχαριστιέμαι όσο θα ήθελα!
Δες περισσότερα