Γρήγορα φασόλια χάντρες λαδερά
Χωρίς πολλά-πολλά και χωρίς μούλιασμα, αλλά φανταστικό, πολύχρωμο, υγιεινό, χορταστικό φαγάκι. Βολεύει και για ταπεράκι στη δουλειά ή το σχολείο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προφανώς είναι ακόμα καλύτερο με φρέσκα κόκκινα μπαρμπουνοφάσουλα που θα τα ξεσποριάσετε - μπορείτε να τα κρατήσετε και στην κατάψυξη.Εδώ είναι η γρήγορη εκδοχή - στις δύσκολες ώρες, το κάνω και στη χύτρα συνολικά σε 30΄ (φροντίζω να μείνει με όσο υγρό θέλω στο τέλος και από το στάδιο 5 κλείνω και αφήνω περίπου 10-15΄).Επίσης, έχει σημασία το μέγεθος που θα κόψετε τις πατάτες, ώστε να γίνουν στην ίδια ώρα με τα φασόλια. Εγώ χρειάστηκα 1-2 δοκιμές για να καταλήξω...
Υλικά
-
1 πακέτο κατεψυγμένα (όχι ξερά!) φασολάκια χάντρες (450-500 γρ)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
-
3 καρότα σε λεπτές ροδέλες
-
2-5 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα τα γούστα)
-
3-4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
-
2 πατάτες σε χοντρούς κύβους (σαν μικρές φούρνου)
-
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή αντίστοιχα 2 φρέσκιες γινομένες ντομάτες
-
1 ξερή φλούδα πορτοκάλι ή 1 πορτοκάλι και το χυμό του
-
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Λαδάκι, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες (στη μέση και μετά μισοφέγγαρα), τα σκόρδα στα 2 ή ολόκληρα, τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια (πχ. στη μέση και κάθε μισό στα 6), τα καρότα σε ροδέλες και τις πατάτες σε κύβους. Ο στόχος είναι όταν είναι έτοιμο το φαγάκι μας να ξεχωρίζει το κάθε υλικό και τα χρώματά του…
-
2
Σωτάρουμε σε αρκετό λαδάκι τα κρεμμύδια, και ανά 2-3 λεπτά ρίχνουμε (ανακατεύοντας πάντα)τα καρότα, τις πιπεριές και τα σκόρδα, τις πατάτες και τέλος τα φασολάκια, όπως είναι από το πακέτο. Ανακατεύουμε να σωταριστούν όλα μαζί για λίγο ακόμη.
-
3
Σβήνουμε με τη ντομάτα (κονσέρβα ή φρέσκια ψιλοκομμένη) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο νεράκι (ή το χυμό πορτοκάλι αν δεν έχουμε φλούδα πορτοκαλιού). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ½ κ.γ. ζάχαρη.
-
4
Μόλις το φαγητό μας αρχίζει να δένει λίγο, προσθέτουμε το μαϊντανό και τη φλούδα πορτοκαλιού ή τις στημένες πορτοκαλόκουπες (τις οποίες αφαιρούμε πριν αρχίσουν να λιώνουν και διαλυθούν μέσα στο φαγητό, γιατί πικρίζουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
-
5
Μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί τα υγρά και να γίνουν οι πατάτες και τα φασολάκια, ανακατεύοντας συχνά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε και λίγο νεράκι.
-
6
Καλοφάγωτο! Συνοδέψτε με φετούλα, γαύρο ξυδάτο ή ταπεινή σαρδελίτσα κονσέρβα!
Σχόλια (13)