Γρήγορα και νόστιμα μπισκοτάκια
Αφράτα και υγιεινά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε, βάλτε παραπάνω ζάχαρη αν τα θέλετε πιο γλυκά!
Υλικά
-
1 φλ. σπορέλαιο
-
1 φλ.καστανή ζάχαρη
-
2 κουταλάκια κανέλα
-
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
-
ξύσμα μισού λεμονιού ή πορτοκαλιού
-
2 κουταλάκια baking powder
-
Οσο αλεύρι ολικής άλεσης πάρει
-
Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατέψτε καλά τα υλικά προσθέτοντας όσο αλέυρι χρειαστεί
-
2
Αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο 30 λεπτά περίπου, να σφίξει και να πλάθεται
-
3
Πλάστε μπαλίτσες και πιέστε τις στην παλάμη να γίνουν μπισκοτάκια στρογγυλά, όχι πολύ παχιά
-
4
Αραδιάστε σε λαμαρίνα στρωμμένη με αντικολλητικό χαρτί σε αρκετή απόσταση
-
5
Πασπαλίστε με σουσάμι πατώντας το λίγο να μη φύγει
-
6
Ψήστε τα σε φούρνο προθερμασμένο, 200 βαθμών μέχρι να ψηθούν
-
7
Βγάλτε τα όταν δε θα χουν στεγνώσει πολύ γιατί μόλις κρυώσουν, στεγνώνουν περισσότερο και μπορεί να σκληρύνουν
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)