Γρήγορη, νόστιμη, υγιεινή κρεμούλα για την οικογένεια
Θα μας θυμίσει τα παιδικά μας χρόνια, θα είναι ευπρόσδεκτη και θα καταναλωθεί μετά απο το οικογενειακό ή φιλικό γεύμα με μεγάλη ευχαριστηση. Άλλωστε ποιός είπε ότι τα γλυκά πρέπει πάντα να είναι περίπλοκα;
Υλικά
-
1 λίτρο φρέσκο γάλα
-
5 έως 6 κουταλιες σούπας κορν φλαουρ
-
1 κουταλάκι γλ. μαστίχα Χίου κοπανισμενη
-
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
-
150 γραμμ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα, εκτός από την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς τοποθετώντας την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις αρχίσει να πηζει, κατά τα γνωστα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλα.
-
2
Μόλις ενωθούν τα υλικά και σφίξει, την τοποθετώ σε πυρίμαχο σκεύος ή μπολ και την αφήνω να κρυώσει.
-
3
Πασπαλίζουμε με φυστικι.
-
4
Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Σχόλια (5)