Γρήγορη τυρόπιτα
Εύκολη - γρήγορη τυρόπιτα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν ξέρετε να ανοίγεται φύλλο ακόμα καλύτερα! Όσο για τα τυριά εγώ βάζω1/2 κιλό φέτα, ενα σακουλάκι παρμεζάνα 100gr και 150gr κεφαλοτύρι. Ελαττώστε την ποσότητα τυριών αν την θέλετε λιγότερο αλμυρή.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη μαργαρίνη και το αφήνουμε να βράσει (μέτρια φωτιά για να μην πιάσει το γάλα!).
-
2
Μόλις βράσει ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια, μόλις πάρει και πήξει, το κατεβάζουμε απο την φωτιά και το βάζουμε στην άκρη.
-
3
Ρίχνουμε χτυπιμένα τα αυγά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
-
4
Μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα τυριά, ανακατεύουμε.
-
5
Βουτυρώνουμε το ταψί, βάζουμε τρία φύλλα κάτω και μεταξύ τους με πινέλο βουτυρώνουμε λίγο το κάθε φύλλο.
-
6
Ρίχνουμε το μείγμα και απο πάνω τρίβουμε λίγο φέτα με το χέρι μας και συνεχίζουμε με άλλα τρία φύλλα.
-
7
Χαράζετε απο πάνω και ψήνεται μέχρι να ροδίσει (180 βαθμούς πάνω-κάτω αντίσταση).
Σχόλια (6)