κύρια φωτογραφία συνταγής Γρήγορη τυρόπιτα
eleni008
eleni008 @cook_8453219
,ελλαδα

Εύκολη - γρήγορη τυρόπιτα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν ξέρετε να ανοίγεται φύλλο ακόμα καλύτερα! Όσο για τα τυριά εγώ βάζω1/2 κιλό φέτα, ενα σακουλάκι παρμεζάνα 100gr και 150gr κεφαλοτύρι. Ελαττώστε την ποσότητα τυριών αν την θέλετε λιγότερο αλμυρή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κουτί φύλλα για πίτες
  2. 5-6 αυγά
  3. 1 1/2 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  4. 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  5. 1 1/2 λίτρο γάλα
  6. Τυριά φέτα, παρμεζάνα, κεφαλοτύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη μαργαρίνη και το αφήνουμε να βράσει (μέτρια φωτιά για να μην πιάσει το γάλα!).

  2. 2

    Μόλις βράσει ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια, μόλις πάρει και πήξει, το κατεβάζουμε απο την φωτιά και το βάζουμε στην άκρη.

  3. 3

    Ρίχνουμε χτυπιμένα τα αυγά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα τυριά, ανακατεύουμε.

  5. 5

    Βουτυρώνουμε το ταψί, βάζουμε τρία φύλλα κάτω και μεταξύ τους με πινέλο βουτυρώνουμε λίγο το κάθε φύλλο.

  6. 6

    Ρίχνουμε το μείγμα και απο πάνω τρίβουμε λίγο φέτα με το χέρι μας και συνεχίζουμε με άλλα τρία φύλλα.

  7. 7

    Χαράζετε απο πάνω και ψήνεται μέχρι να ροδίσει (180 βαθμούς πάνω-κάτω αντίσταση).