Γρήγορο γλυκάκι με σοκολάτα και μήλα
Ένα γρήγορο, ελαφρύ γλυκάκι που είναι έτοιμο σε ένα τέταρτο και βρίσκεται στα στομάχια σας ακόμα γρηγορότερα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν γνωρίζω την πηγή της συνταγής.. Ξέρω μόνο ότι μας το κανε η μανούλα όποτε ζητούσαμε γλυκό στα γρήγορα.
Υλικά
-
10 τετράγωνα σφολιατάκια
-
Λίγη Μερέντα
-
2-3 μήλα
-
Λίγη μαρμελάδα (ότι γεύση θέλετε)
-
Λίγη άχνη ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού ξεπαγώσετε τα σφολιατάκια απλώστε τα σε ένα ταψί και αλλείψτε τα γύρω γύρω με μερέντα, αφήνωντας το κέντρο του τετραγώνου χωρίς μερέντα
-
2
Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα σε ροδέλες
-
3
Με ένα μαχαίρι αφαιρέστε το κουκούτσι του μήλου που βρίσκεται στη μέση ώστε να έχετε τελικά 10 μηλοροδίτσες!
-
4
Τοποθετείστε τις μηλοροδίτσες πάνω στα σφολιατάκια με τη μερέντα.
-
5
Στο κέντρο κάθε σφολιάτας, που έχει μείνει κενό, τοποθετείστε μισή κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα.
-
6
Τοποθετείστε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 - 180 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο).
-
7
Όταν τα σφολιατάκια ροδίσουν, βγάλτε από το φούρνο και πασπαλείστε με άχνη ζάχαρη
-
8
Το γλυκάκι σας είνα έτοιμο!!
Σχόλια (8)