κύρια φωτογραφία συνταγής Γρήγορο γλυκάκι με σοκολάτα και μήλα
xrou
xrou @cook_8459381
Piraeus, Greece,

Ένα γρήγορο, ελαφρύ γλυκάκι που είναι έτοιμο σε ένα τέταρτο και βρίσκεται στα στομάχια σας ακόμα γρηγορότερα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν γνωρίζω την πηγή της συνταγής.. Ξέρω μόνο ότι μας το κανε η μανούλα όποτε ζητούσαμε γλυκό στα γρήγορα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 10 τετράγωνα σφολιατάκια
  2. Λίγη Μερέντα
  3. 2-3 μήλα
  4. Λίγη μαρμελάδα (ότι γεύση θέλετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού ξεπαγώσετε τα σφολιατάκια απλώστε τα σε ένα ταψί και αλλείψτε τα γύρω γύρω με μερέντα, αφήνωντας το κέντρο του τετραγώνου χωρίς μερέντα

  2. 2

    Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα σε ροδέλες

  3. 3

    Με ένα μαχαίρι αφαιρέστε το κουκούτσι του μήλου που βρίσκεται στη μέση ώστε να έχετε τελικά 10 μηλοροδίτσες!

  4. 4

    Τοποθετείστε τις μηλοροδίτσες πάνω στα σφολιατάκια με τη μερέντα.

  5. 5

    Στο κέντρο κάθε σφολιάτας, που έχει μείνει κενό, τοποθετείστε μισή κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα.

  6. 6

    Τοποθετείστε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 - 180 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο).

  7. 7

    Όταν τα σφολιατάκια ροδίσουν, βγάλτε από το φούρνο και πασπαλείστε με άχνη ζάχαρη

  8. 8

    Το γλυκάκι σας είνα έτοιμο!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

delicious
delicious @_delicious
Σε κάθε σφολιατάκι βάζουμε πάνω από μία ροδέλα μήλου?? Η μερέντα μόνο περιμετρικά στο σφολιατάκι μπαίνει, όχι εκεί που θα ακουμπήσει το μήλο??? Δεν στάζει με το ψήσιμο η μερέντα???\nΠολλές ερωτήσεις αλλά μου φαίνεται ενδιαφέρουσα η συνταγή και πριν την φτιάξω θέλω να έχω λύσει όλες μου τις απορίες!\nΕυχαριστώ*

Από

xrou
xrou @cook_8459381
στις
Piraeus, Greece,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα