Γρήγορο και πανεύκολο παγωτό με ινδοκάρυδο
Γίνεται ένα παγωτό να είναι νηστίσιμο; Γίνεται να φάω παγωτό ενώ βρίσκομαι σε διατροφή; Γίνεται ένα παγωτό να είναι για χορτοφάγους; Γίνεται να γίνεται πολύ γρήγορα και με ελάχιστα υλικά; Ε ναι... όλα γίνονται!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Κάθε 2 ώρες περίπου για 2-3 φορές χρειάζεται να το βγάζουμε, να ελέγχουμε αν οι άκρες του παγωτού έχουν παγώσει και να το ξαναχτυπήσουμε στο μίξερ, προκειμένου να μην κρυσταλλώσει.Εννοείται ότι αυτή είναι η βασική συνταγή. Μπορούμε να βάλουμε και ό,τι άλλη γεύση θέλουμε (π.χ. κακάο, ξηρούς καρπούς, χαρουπάλευρο) ή ό,τι τραβάει η όρεξή μας. Μπορούμε να προσθέσουμε και φρούτα, αρκεί να ταιριάζει η γεύση τους με την καρύδα. Θα έλεγα μάλιστα ότι καταναλώνεται άφοβα διότι σε αντίθεση με το κλασικό παγωτό που φτιάχνεται με ζωικό γάλα το φυτικό γάλα καρύδας δε δημιουργεί όξινο περιβάλλον στο στομάχι όταν συνδυάζεται με φρούτα και είναι ευκολοχώνευτο. Γενικά είναι γευστικότατο, ελαφρύ και καταναλώνεται πριν προλάβεις να το καταλάβεις!!!
Υλικά
-
1 φυτική κρέμα τύπου ερμόλ
-
1 κουτί γάλα ή κρέμα καρύδας
-
5 κουταλιές σούπας στέβια (εναλλακτικά σιρόπι αγαύης)
-
2 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο τριμμένο
-
εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη (προαιρετικό)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ για τουλάχιστον 10 λεπτά την κρέμα ερμόλ με τις 5 κουταλιές σούπας στέβια.
-
2
Προσθέτουμε το γάλα ή την κρέμα καρύδας, το ινδοκάρυδο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
-
3
Τοποθετούμε σε παγωτοθήκη το παγωτό και το βάζουμε στην κατάψυξη.
-
4
Σερβίρουμε με σιρόπι αγαύης και ινδοκάρυδο ή ό,τι άλλο σιρόπι θέλουμε, ξηρούς καρπούς ή νιφάδες σοκολάτας.
Σχόλια (5)