Γρήγορο κέικ πορτοκάλι

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
9 ψήφοι
αντζουγια, 10.02.10

Περιγραφή

Νόστιμο αρωματικό κεικ πορτοκαλιού έτοιμο σε πολύ λίγα λεπτά! Η συνταγή είναι του Παρλιάρου.

Γρήγορο κέικ πορτοκάλι
photo: 2ΙΟΥι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 αυγά
  • 175 γραμμάρια ζάχαρη
  • 75 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 140 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 15 ml πορτοκαλόνερο ή μισό χυμό ενός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: μια μακρόστενη φόρμα κέικ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:


Βήμα 1
1)

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί εκτός από το χυμό και το βούτυρο που τα ρίχνουμε στο τέλος.

Βήμα 2
2)

Ψήνουμε στους 200 για 7 λεπτά ή στους 160-170 για 40-45 λεπτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν έχω βρει πορτοκαλόνερο ακομα και βάζω μεσα στο χυμό πορτοκαλιού αρωμα πορτοκάλι λίγες σταγόνες, για έξτρα άρωμα.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

Κέικ πορτοκαλάδας Κέικ πορτοκαλάδας
4.8947
       
       
(19)
Γρήγορο κέικ Γρήγορο κέικ
4.6667
       
       
(54)
Κέικ της γιαγιάς Κέικ της γιαγιάς
5
       
       
(9)

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 16-2-10  
    Ωραίο μου φαίνεται αλλα να ρωτήσω κάτι λες στους 200 βαθμούς 7 λεπτά και στους 160 με 170 45 λεπτά μήπως έκανες λάθος στους 200 βαθμούς μήπως είναι λίγος ο χρόνος ??
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 16-2-10  
    πορτοκαλονερο ειναι συνηθως το ανθονερο απο ανθη πορτοκαλιας,εγω βρησκω σε αραβικα μαγαζια.
    #
    Σχόλιο από αντζουγια, 18-2-10  
    η αληθεια ειναι tsourekaki πως δεν το εχω βακει ποτε στους 200 το βαζω 170 180 κ το τεσταρω παντα με μαχαιρι.αυτο το κεικ δεν φουσκωνει παντως πολυ
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 9-7-10  
    τελειο για οσους αρεσουν τα αρκετα γλυκα ας προσθεσουν λιγο ακομα ζαχαρη και επισεις τυχαινει να εχω πολλες συνταγες του Παρλιαρου και η συγκεκριμενη εχει και 1 κουταλια του γλυκου μπεικιν βασικο συστατικο για κεικ ας το συμπλιρωσουν οι διαχειριστες παρακαλω....
    #
    Σχόλιο από MariettaKar, 2-7-11  
    To eftiaksa proxthes...sto prwto misawro to efagan olo...:) afou xtyphsa th vasiki zumh, evgala ligh kai eri3a mesa gurw stis 4 koutalies ths soupas kakao skonh kai toso nounou oso na epanel8ei h zumh sthn ufh afths xwris to kakao...meta to topo8ethsa sth forma san keik mparmpe....oso gia to xumo portokaliou, xrhsimopoihsa 50ml kai evala ligo parapanw alevri...to pshsimo twn 45 leptwn htan idaniko....mesa eixe thn apaitoumenh ugrasia, enw den htan apshto.....teleia suntagh ;)
    #
    Σχόλιο από ritahlias, 14-2-12  
    φοβερη συνταγη...την εφτιαξα κ ανεβασα φωτο!!!κ πολυ γρηγορη...
    #
    Σχόλιο από ritahlias, 15-2-12  
    Εγω στην μισή δόση έβαλα κακάο.Και το έψησα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μόνο!!!Εκτός δηλαδή του το τι είναι νοστιμο πολύ είναι και γρήγορο.Στην φωτο φαίνεται το χεράκι της μικρής μου να είναι έτοιμο να το τσιμπίσει το γλυκάκι!!!!!
    #
    Σχόλιο από Elenitaaa, 11-9-12  
    Τέλειο! Ελαφρύ, όχι πολύ γλυκό και υπέροχη γεύση πορτοκάλι!
    #
    Σχόλιο από lia92, 28-9-12  
    Εγω έβαλα 2 μεγάλα αυγα 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν 200 γραμμάρια ζάχαρη και μία βανίλια και έγινε αφράτο μαι μυρωδάτο!
    #
    Σχόλιο από Theogr, 10-10-12  
    Γευστικό όχι πολύ γλυκό και αρωματικό. Μόνο που γίνεται λίγο.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 30-10-12  
    Πράγματι γρήγορο και νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από mpougatsa, 16-11-12  
    Πράγματι είναι πολύ ωραία συνταγή. Να επισημάνω ότι ίσως υπάρχουν μερικά λαθάκια στην εκτέλεση. Από ότι θυμάμαι χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρι και το ξύσμα, προσθέτουμε την κρέμα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμμένο βούτυρο και το πορτοκαλόνερο. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7 λεπτά και στους 160-170 για 40 λεπτά περίπου. Επίσης αν θέλουμε επικάλυψη, ανακατεύουμε σ'ένα μπολ 120gr ζάχαρη άχνη με χυμό μισού πορτοκαλιού.
    #
    Σχόλιο από aris123aris, 17-3-13  
    Ήταν πιο νόστιμο από το αναμενόμενο! Συγχαρητήρια...

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 9-7-10  
    τελειο για οσους αρεσουν τα αρκετα γλυκα ας προσθεσουν λιγο ακομα ζαχαρη και επισεις τυχαινει να εχω πολλες συνταγες του Παρλιαρου και η συγκεκριμενη εχει και 1 κουταλια του γλυκου μπεικιν βασικο συστατικο για κεικ ας το συμπλιρωσουν οι διαχειριστες παρακαλω....
    #
    Σχόλιο από Elenitaaa, 11-9-12  
    Τέλειο! Ελαφρύ, όχι πολύ γλυκό και υπέροχη γεύση πορτοκάλι!
    #
    Σχόλιο από Theogr, 10-10-12  
    Γευστικό όχι πολύ γλυκό και αρωματικό. Μόνο που γίνεται λίγο.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 30-10-12  
    Πράγματι γρήγορο και νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από mpougatsa, 16-11-12  
    Πράγματι είναι πολύ ωραία συνταγή. Να επισημάνω ότι ίσως υπάρχουν μερικά λαθάκια στην εκτέλεση. Από ότι θυμάμαι χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρι και το ξύσμα, προσθέτουμε την κρέμα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμμένο βούτυρο και το πορτοκαλόνερο. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7 λεπτά και στους 160-170 για 40 λεπτά περίπου. Επίσης αν θέλουμε επικάλυψη, ανακατεύουμε σ'ένα μπολ 120gr ζάχαρη άχνη με χυμό μισού πορτοκαλιού.
    #
    Σχόλιο από aris123aris, 17-3-13  
    Ήταν πιο νόστιμο από το αναμενόμενο! Συγχαρητήρια...

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 16-2-10  
    Ωραίο μου φαίνεται αλλα να ρωτήσω κάτι λες στους 200 βαθμούς 7 λεπτά και στους 160 με 170 45 λεπτά μήπως έκανες λάθος στους 200 βαθμούς μήπως είναι λίγος ο χρόνος ??
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 16-2-10  
    πορτοκαλονερο ειναι συνηθως το ανθονερο απο ανθη πορτοκαλιας,εγω βρησκω σε αραβικα μαγαζια.
    #
    Σχόλιο από αντζουγια, 18-2-10  
    η αληθεια ειναι tsourekaki πως δεν το εχω βακει ποτε στους 200 το βαζω 170 180 κ το τεσταρω παντα με μαχαιρι.αυτο το κεικ δεν φουσκωνει παντως πολυ
    #
    Σχόλιο από ritahlias, 14-2-12  
    φοβερη συνταγη...την εφτιαξα κ ανεβασα φωτο!!!κ πολυ γρηγορη...

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από MariettaKar, 2-7-11  
    To eftiaksa proxthes...sto prwto misawro to efagan olo...:) afou xtyphsa th vasiki zumh, evgala ligh kai eri3a mesa gurw stis 4 koutalies ths soupas kakao skonh kai toso nounou oso na epanel8ei h zumh sthn ufh afths xwris to kakao...meta to topo8ethsa sth forma san keik mparmpe....oso gia to xumo portokaliou, xrhsimopoihsa 50ml kai evala ligo parapanw alevri...to pshsimo twn 45 leptwn htan idaniko....mesa eixe thn apaitoumenh ugrasia, enw den htan apshto.....teleia suntagh ;)
    #
    Σχόλιο από ritahlias, 15-2-12  
    Εγω στην μισή δόση έβαλα κακάο.Και το έψησα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μόνο!!!Εκτός δηλαδή του το τι είναι νοστιμο πολύ είναι και γρήγορο.Στην φωτο φαίνεται το χεράκι της μικρής μου να είναι έτοιμο να το τσιμπίσει το γλυκάκι!!!!!
    #
    Σχόλιο από lia92, 28-9-12  
    Εγω έβαλα 2 μεγάλα αυγα 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν 200 γραμμάρια ζάχαρη και μία βανίλια και έγινε αφράτο μαι μυρωδάτο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    διάφορα γλυκά
    Ένα βιβλίο 309 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    κεικ
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της sofiatsiol
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 217 αγαπημένων συνταγών, του/της mariagal
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της maria.m
    ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ