Γρήγορο πιάτο: πένες με γαριδούλες
Ένα γρήγορο γεύμα για δύο με μυρωδιά και γεύση αποκαλόκαιρου! Πένες (ή ό,τι ζυμαρικό θέλετε) με γαριδούλες και έντονα αρώματα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι τόσο καυτερό, όσο χρειάζεται και αντέχεται! Όποιος θέλει μπορεί να ενισχύσει την αψάδα με δεύτερη πιπερίτσα ή με τα σποράκια της ή ακόμα και με λίγη chilli sauce.Συνοδεύεται με -τι άλλο?- ουζάκι παγωμένο!
Υλικά
-
250 γρ. πένες
-
250 γρ. κατεψυγμένες γαρίδες μεγάλες
-
0.5 κρεμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (από τη γλάστρα μου, χωρίς τα σποράκια της)
-
πολύ λίγο λάδι
-
1 κ.σ. τοματοπελτές (αν είναι σπιτικός, ακόμα καλύτερα)
-
1 σφηνάκι ούζο
-
1 αστεροειδής γλυκάνισος
-
3-4 φυλλαράκια αρμπαρόριζας (από τη γλάστρα μου)
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι (εγώ χρησιμοποίησα wok) με πολύ λίγο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο.
-
2
Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε τις γαριδούλες και μετά από λίγο την καυτερή πιπερίτσα.
-
3
Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα οι γαρίδες, σβήνουμε με το σφηνάκι ούζο. Περιμένουμε λίγο να εξατμισθεί το οινόπνευμα και προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι.
-
4
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο 3, ρίχουμε έναν αστεροειδή γλυκάνισο και 3-4 φυλλαράκια αρμπαρόριζας για το άρωμα, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά (περίπου 10΄).
-
5
Προσθέτουμε μια κουταλιά από το νερό που έχουν βράσει οι πένες και ρίχνουμε στο τηγάνι και τις στραγγισμένες πένες, ανακατεύοντας καλά για να πάει η σάλτσα παντού.
-
6
Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια