Γρήγορο Σκορδόψωμο

Bαθμολογία: 4.7692
       
 
13 ψήφοι
sidarieva, 08.01.08

Περιγραφή

Ορεκτικό, για μεγάλες πείνες και ορέξεις... όταν δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις πολλά.

Γρήγορο Σκορδόψωμο
photo: Sol81

Τι χρειαζόμαστε:

  • ένα ψωμί, μπαγκέτα, λευκό ή μαύρο
  • μισό φλυτζάνι βούτυρο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • μισό κουταλάκι ρίγανη
  • μισή κουταλιά άνιθο ψιλοκομμένο
  • λίγο πιπέρι
  • μια- δυο κουταλιές τριμμένη ή λιωμένη με το πηρούνι φέτα
  • Προαιρετικά: Λίγο μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • λίγη κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Σερβίρει: όσους θέλουμε
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χωρίζουμε τη μπαγκέτα στην μέση. Βγάζουμε όση ψίχα μπορούμε.
  2. Μαλακώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και το δουλεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αρωματικά και ότι απο τα προαιρετικά θέλουμε. Αλείφουμε τα δυο μισά του ψωμιού με αυτό το υλικό, και ενώνουμε τα δύο κομμάτια ώστε να γίνει το ψωμί και πάλι ολόκληρο.
  3. Το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 περίπου λεπτά. Το κόβουμε σε φέτες αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ιδανικό για μπουφέ μια και μπορεί να σερβίρει πολλά κομμάτια.

Σχετικές συνταγές

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από Φιλιω, 9-1-08  
    Τέλειο. Άρεσε πολύ σε όλους.
    #
    Σχόλιο από gsxarou, 23-6-08  
    para poly kallh kai me thn mpageta an kai egw to kanw me aples fetes pswmiou... ths psinw prwta apo thn mia meria mexrei na rodisoun,tis gyrnaw apo thn allh,vazw to voutiro(oxi para poly omws giati tha ginoyn ligouriarikes)to opoio exw anamiksh me ligo ani8o, to ksanavazw sto fourno mexrei na rwdisi h feta kai sto telos vazw to skordo to opoio exw mesa se ladi me ligo xontro kokino piperi (ayto pou vazoun ston patsa,den mou erxete twra)kai kalh mas oreksh... pereito na sas pw oti ayta ta skordopsoma sth germania ta t.s.a.k.i.z.o.u.n.....
    #
    Σχόλιο από mel, 26-6-08  
    #
    Σχόλιο από kotsoos777, 6-11-08  
    μια αλλα μεθοδος για γρηγορο σκορδοψωμο:
    φριγανιζουμε μερικες φετες ψωμι(κατα προτιμηση στο φουρνο,για να ειναι πολλες),σε ενα τηγανακι βαζουμε ψιλοκομμενο σκορδο μαζι με ριγανη και ελαιολαδο(να μην 'κολυμπανε' τα σκορδα),μεχρι να τσιγαριστει ελαφρα το σκορδο(αν καει δεν τρωγεται).ριξτε μετα το μιγμα πανω στα φριγανισμενα ψωμακια και ειναι ετοιμο.στο σκορδοψωμο ταιριαζει το κασερι γιατι ελλατωνει την σκορδυλα
    #
    Σχόλιο από paprica, 22-2-09  
    το σκορδόψωμό σου sidarieva ήταν πολύ καλό και πολύ εύκολο, περιττό να σου πω ότι έγινε ανάρπαστο γλύψαμε μέχρι και το πιάτο. Μπράβο σου, τα πέντε πιρουνάκια σου αξίζουν
    #
    Σχόλιο από ΜΑΝΟΥΛΑ, 6-3-09  
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 14-3-09  
    mmm telio!
    #
    Σχόλιο από kollhth, 17-3-09  
    Έχουμε όλοι πάθει εξάρτηση από τα σκορδοψωμάκια σου sidarieva!!! Τα έχουμε λατρέψει!! καμιά φορά, δεν τα βάζω στον φούρνο, αλλά τα τηγανίζω καιβγαίνουν πιο τραγανά!!!!επίσης, βάζω και λίγη ρίγανη μέσα στο μείγμα με το βόύτυρο, το σκόρδο και τον άνιθο...
    #
    Σχόλιο από Sol81, 15-6-10  
    απλό και νοστιμότατο. Έβαλα ντοματούλα μεσα
    #
    Σχόλιο από nikoula2, 8-1-11  
    epeidi dn exw ftiaksei pote kati me alouminoxarto,mporw na to xrisimopoiisw afova mesa sto fourno?
    #
    Σχόλιο από elenakr, 15-12-11  
    Για άλλη μια φορά έκλεψε τις εντυπώσεις! Τέλειο!
    #
    Σχόλιο από NecroCannibal, 11-3-12  
    #
    Σχόλιο από rtolis, 3-6-12  
    Βαθμολογώ χωρίς να έχω δοκιμάσει τη συγκεκριμένη παραλλαγή, αλλά έχοντας δοκιμάσει πάρα πολλές άλλες στο παρελθόν. Δεν είχα φανταστεί να το ονομάσω σκορδόψωμο άλλωστε! Μπορεί επίσης να γίνει ωραιότατο εργένικο-φοιτητικό (το παρελθόν που λέγαμε!) ή ορεκτικό αν χρησιμοποιήσουμε ψωμάκι τύπου τοστ. Αλλά και η μπαγκετούλα κομμένη σε μερίδες μια χαρά είναι. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα fast food φαγητά, είναι πολύ πιο υγιεινό, πολύ πιο φθηνό και σχεδόν πλήρες γεύμα. Του πάει πολύ επίσης το άλειμμα με σάλτσα ντομάτας (ή αν το θέλετε πιο φοιτητικό με κέτσαπ) στα εσωτερικά τοιχώματα, εκεί που έχει αφαιρεθεί η ψίχα, γίνεται πιο ζουμερό το ψωμί. Θρεπτικό, εντυπωσιακό, εύκολο, φθηνό!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 26-12-12  
    Μας άρεσε πολύ, ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από krakatoa, 11-3-14  

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Φιλιω, 9-1-08  
    Τέλειο. Άρεσε πολύ σε όλους.
    #
    Σχόλιο από gsxarou, 23-6-08  
    para poly kallh kai me thn mpageta an kai egw to kanw me aples fetes pswmiou... ths psinw prwta apo thn mia meria mexrei na rodisoun,tis gyrnaw apo thn allh,vazw to voutiro(oxi para poly omws giati tha ginoyn ligouriarikes)to opoio exw anamiksh me ligo ani8o, to ksanavazw sto fourno mexrei na rwdisi h feta kai sto telos vazw to skordo to opoio exw mesa se ladi me ligo xontro kokino piperi (ayto pou vazoun ston patsa,den mou erxete twra)kai kalh mas oreksh... pereito na sas pw oti ayta ta skordopsoma sth germania ta t.s.a.k.i.z.o.u.n.....
    #
    Σχόλιο από mel, 26-6-08  
    #
    Σχόλιο από kotsoos777, 6-11-08  
    μια αλλα μεθοδος για γρηγορο σκορδοψωμο:
    φριγανιζουμε μερικες φετες ψωμι(κατα προτιμηση στο φουρνο,για να ειναι πολλες),σε ενα τηγανακι βαζουμε ψιλοκομμενο σκορδο μαζι με ριγανη και ελαιολαδο(να μην 'κολυμπανε' τα σκορδα),μεχρι να τσιγαριστει ελαφρα το σκορδο(αν καει δεν τρωγεται).ριξτε μετα το μιγμα πανω στα φριγανισμενα ψωμακια και ειναι ετοιμο.στο σκορδοψωμο ταιριαζει το κασερι γιατι ελλατωνει την σκορδυλα
    #
    Σχόλιο από paprica, 22-2-09  
    το σκορδόψωμό σου sidarieva ήταν πολύ καλό και πολύ εύκολο, περιττό να σου πω ότι έγινε ανάρπαστο γλύψαμε μέχρι και το πιάτο. Μπράβο σου, τα πέντε πιρουνάκια σου αξίζουν
    #
    Σχόλιο από ΜΑΝΟΥΛΑ, 6-3-09  
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 14-3-09  
    mmm telio!
    #
    Σχόλιο από kollhth, 17-3-09  
    Έχουμε όλοι πάθει εξάρτηση από τα σκορδοψωμάκια σου sidarieva!!! Τα έχουμε λατρέψει!! καμιά φορά, δεν τα βάζω στον φούρνο, αλλά τα τηγανίζω καιβγαίνουν πιο τραγανά!!!!επίσης, βάζω και λίγη ρίγανη μέσα στο μείγμα με το βόύτυρο, το σκόρδο και τον άνιθο...
    #
    Σχόλιο από Sol81, 15-6-10  
    απλό και νοστιμότατο. Έβαλα ντοματούλα μεσα
    #
    Σχόλιο από elenakr, 15-12-11  
    Για άλλη μια φορά έκλεψε τις εντυπώσεις! Τέλειο!
    #
    Σχόλιο από NecroCannibal, 11-3-12  
    #
    Σχόλιο από rtolis, 3-6-12  
    Βαθμολογώ χωρίς να έχω δοκιμάσει τη συγκεκριμένη παραλλαγή, αλλά έχοντας δοκιμάσει πάρα πολλές άλλες στο παρελθόν. Δεν είχα φανταστεί να το ονομάσω σκορδόψωμο άλλωστε! Μπορεί επίσης να γίνει ωραιότατο εργένικο-φοιτητικό (το παρελθόν που λέγαμε!) ή ορεκτικό αν χρησιμοποιήσουμε ψωμάκι τύπου τοστ. Αλλά και η μπαγκετούλα κομμένη σε μερίδες μια χαρά είναι. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα fast food φαγητά, είναι πολύ πιο υγιεινό, πολύ πιο φθηνό και σχεδόν πλήρες γεύμα. Του πάει πολύ επίσης το άλειμμα με σάλτσα ντομάτας (ή αν το θέλετε πιο φοιτητικό με κέτσαπ) στα εσωτερικά τοιχώματα, εκεί που έχει αφαιρεθεί η ψίχα, γίνεται πιο ζουμερό το ψωμί. Θρεπτικό, εντυπωσιακό, εύκολο, φθηνό!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 26-12-12  
    Μας άρεσε πολύ, ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από krakatoa, 11-3-14  

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από nikoula2, 8-1-11  
    epeidi dn exw ftiaksei pote kati me alouminoxarto,mporw na to xrisimopoiisw afova mesa sto fourno?

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ψωμί με προζύμι
    Τι καλύτερο από το σπιτικό προζυμένιο ψωμί; Εί...
    Η διαδικασία του ζυμώματος
    Το ζύμωμα του ψωμιού είναι μια σχετικά εύκολη ...
    Τα συστατικά του ψωμιού
    Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα είδη ψωμιού: ελιό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ψωμι ζυμες
    Ένα βιβλίο 104 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της nickostro
    Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    Ζύμες - ψωμί - παξιμάδια
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    faghta
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της penyd