Γρήγορο Σκορδόψωμο
Ορεκτικό, για μεγάλες πείνες και ορέξεις... όταν δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις πολλά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ιδανικό για μπουφέ μια και μπορεί να σερβίρει πολλά κομμάτια.
Υλικά
-
1 ψωμί, μπαγκέτα, λευκό ή μαύρο
-
0.5 φλυτζάνι βούτυρο
-
5-6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
0.5 κουταλάκι ρίγανη
-
0.5 κουταλιά άνιθο ψιλοκομμένο
-
λίγο πιπέρι
-
μια- δυο κουταλιές τριμμένη ή λιωμένη με το πηρούνι φέτα
-
ΠροαιρετικάΛίγο μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο
-
λίγη κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε τη μπαγκέτα στην μέση. Βγάζουμε όση ψίχα μπορούμε.
-
2
Μαλακώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και το δουλεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αρωματικά και ότι απο τα προαιρετικά θέλουμε. Αλείφουμε τα δυο μισά του ψωμιού με αυτό το υλικό, και ενώνουμε τα δύο κομμάτια ώστε να γίνει το ψωμί και πάλι ολόκληρο.
-
3
Το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 περίπου λεπτά. Το κόβουμε σε φέτες αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο.
Σχόλια (11)