Guacamole
Μία δροσερή μεξικάνικη σάλτσα από αβοκάντο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα αβοκάντο είναι συμαντικό να είναι πολύ ώριμα, να μπαίνει μέσα η σάρκα όταν την πιέζουμε. Ταιριάζει απόλυτα με μεξικάνικα nachos καθώς και μέσα σε τορτίγιες.
Υλικά
-
3 ώριμα αβοκάντο
-
1-2 ώριμες ντομάτες
-
1 κρεμμύδι
-
1 φύλλο φρέσκο κόλιαντρο (περίπου μία γεμάτη κουταλιά όταν το ψιλοκόψουμε)
-
1 μισι κ.σ. χυμό λεμονιού ή λάιμ
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με τη βοή8εια ενός κουταλιού αφαιρούμε από μέσα τη σάρκα του και την βάζουμε σε ένα μπώλ και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.
-
2
Κόβουμε της ντομάτες σε κύβους, λιώνουμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το κόλιαντρο και τα προσθέτουμε στο αβοκάντο.
-
3
Έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ή λάιμ, λίγο αλάτι (περίπου μισό κουταλάκι) και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλα.
-
4
Αφήνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν τη σερβίρουμε για να παντρευτούν μεταξύ τους οι γευσεις.
Σχόλια (7)