Halloween κέικ κολοκύθα
Κέικ με κίτρινη κολοκύθα και μπαχαρικά, αποκριάτικο και όχι μόνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να φτιάξετε το κέικ με τριμμένο καρότο για όσους δεν αρέσει η κολοκύθα. Τη συνταγή τη βρήκα εδώ
Υλικά
-
Για το κέικ
-
2 1/2 φλ. φαρίνα
-
1 φλ. πουρέ κολοκύθας
-
1 μπέικιν πάουντερ
-
1 φλ. καστανή ή κρυσταλλική ζάχαρη
-
1/2 φλ. μαργαρίνη soft
-
2 αυγά
-
1 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη
-
1 κ.γλ. κανέλα
-
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
-
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
-
2 συσκευασίες τυρί κρέμα των 200 γρ.
-
2 φλ. άχνη
-
1/2 φλ. μαργαρίνη
-
χρώματα ζαχαροπλαστικής κόκκινο+κίτρινο=πορτοκαλί και πράσινο
-
1 μίνι χωνάκι παγωτού.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη καλά, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, την κολοκύθα με τα μπαχαρικά, χτυπάμε να ενωθούν.
-
2
Ρίχνουμε το γιαούρτι ή το γάλα, προσθέτουμε σιγά σιγά τη φαρίνα και το μπέικιν, ενσωματώνουμε τα υλικά μας να πάρουμε ένα μείγμα αφράτο.
-
3
Λαδώνουμε καλά δύο φόρμες μικρές η μία με τρύπα στην μέση, ή άλλη απλή, ρίχνουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30-40 λεπτά περίπου να ροδίσουν.
-
4
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε το γλάσο.
-
5
Χτυπάμε το τυρί με το βιτάμ πολύ καλά, προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια χτυπάμε να γίνει αφράτο γλάσο.
-
6
Αφαιρούμε 1/2 φλ. γλάσο και το χρωματίζουμε με το πράσινο χρώμα να φτιάξουμε τα φύλλα και κοτσάνι. Στο υπόλοιπο ρίχνουμε κόκκινο και κίτρινο και το χρωματίζουμε πορτοκαλί να καλύψουμε την κολοκύθα μας.
-
7
Βάζουμε τα δύο κέικ γυρίζοντάς τα ανάποδα, τα ενώνουμε μεταξύ τους για σχηματιστεί η κολοκύθα, ανάμεσα γλάσο, καλύπτουμε όλο το κέικ με το πορτοκαλί γλάσο. Στο κέντρο του κέικ τοποθετούμε το χωνάκι και το καλύπτουμε όλο με το πράσινο γλάσο.
-
8
Με κορνέ σχηματίζουμε φύλλα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Σχόλια (3)