Halvas Farsalon

akilina, 05.02.08

Περιγραφή

The well-known Greek halva that you find in country festivals.

Halvas Farsalon
photo: monbebe

Συνταγή από:

akilina

15 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 cup vegetable oil (not full)
  • 2 cups corn flour
  • 3 cups sugar
  • 4 cups water
  • 8 tbsp sugar
Στα γρήγορα
Greek recipes: Desserts
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. In a large bowl, mix the 4 first ingredients and pass the mixture through a sieve so that there are no lumps.
  2. In a big pot, caramelise the 8 tbsp sugar. Ensure that the caramel is relatively dark.
  3. When the caramel is ready, add in the mixture and stir continuously until all liquid has been absorbed.
  4. Empty the mixture in a round pan (28cm diam.) and bake for 5-10 mins under the grill depending on how hard we want the crust to be.

Λίγα μυστικά ακόμα

We can make the caramel light coloured depending on taste.

0 Όλα

0 Σχόλια

0 Ερωτήσεις

0 Παραλλαγές

Άλλες φωτογραφίες