Hamburquesas colombianas. Το Burger της Κολομβίας

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα στο χώρο της μαγειρικής είναι το πώς οι κουζίνες διαφορετικών χωρών προσαρμόζουν ένα φαγητό στις συνήθειες, τις παραδόσεις και τα υλικά της χώρας τους. Και τα burgers είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς, με ίδια τα βασικά υλικά (κιμάς, ψωμάκια), αλλά με διαφορετικά καρυκεύματα και σάλτσες, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου στυλ αυτού του διάσημου πιάτου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι προσφορά της εταιρείας HELLMANN’s, από την ιστοσελίδα της εταιρείας την αφιερωμένη στο Mundial της ΒραζιλίαςΑπό το ίδιο site είναι και η φωτογραφία της συνταγής.1] Η συνταγή του κολομβιανού burger, συχνά χρησιμοποιεί και διάφορες άλλες σάλτσες, όπως για παράδειγμα, μία πολύ νόστιμη sauce ή, καλύτερα, σαλάτα, την “Ensalada de Repollo y Zanahoria”, μία σαλάτα που θυμίζει πολύ δική μας σαλάτα λάχανο-καρότο, όταν της προσθέτουμε και διάφορες σάλτσες, μαγιονέζα, μουστάρδα, κλπ. Είναι και αυτή μία ενδιαφέρουσα σάλτσα, ιδιαίτερα για τα καρυκεύματα που χρησιμοποιεί και, αν θέλει κάποια, μπορεί να τη βρει εδώ.Εκείνη όμως που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κολομβία είναι η “κόκκινη σάλτσα” ή “salsa rosada” και ας μην είναι άλλο από μία μείξη ω και μαγιονέζας με την καθοριστική παρουσία Tabasco. Διαφορετικά…Κατά τα άλλα, θα προσέξατε ότι στο hamburger της Κολομβίας υπάρχουν ταυτόχρονα μαγιονέζα ketchup και μουστάρδα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Εκτέλεση για τον κιμάΣε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το αυγό, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (θα χρησιμοποιήσουμε τόσο το λευκό όσο και το πράσινο μέρος τους), το ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο κι αυτό, την πάπρικα και το κύμινο, καθώς και αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας και από μία γεμάτη κουταλιά ketchup και μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά.
-
2
Ζυμώνουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και να είναι έτοιμο το μείγμα μας για να πλάσουμε τα burgers.
-
3
Βάζουμε αυτό το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
-
4
Μετά το 10λεπτο, βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτεκάκια.
-
5
Ψήνουμε τα burgers στο γκριλ, ανάλογα με το πώς τα προτιμάμε.
-
6
Εκτέλεση για τη sauceΣε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τόσο απλό!!!
-
7
Στήνουμε το BurgerΨήνουμε ελαφριά (τοστάρουμε) τα ψωμάκια στο gril.
-
8
Αλείφουμε το κάτω μισό ψωμάκι με λίγη από τη salsa Rosada που μόλις ετοιμάσαμε,
-
9
Στη συνέχεια, βάζουμε από 1 φύλλο μαρούλι,
-
10
Από πάνω του τοποθετούμε ένα από τα burgers που ετοιμάσαμε,
-
11
Τη ντομάτα, τη λαχανοσαλάτα (προαιρετικά, εάν θέλουμε),
-
12
Και, τέλος, βάζουμε από λίγη μουστάρδα, Ketchup και μαγιονέζα.
-
13
Καπακώνουμε με το πάνω μισό ψωμάκι και σερβίρουμε. Αααααχ, να μην έχουμε μερικά τέτοια burgers και στην αρχή του αγώνα Ελλάδα-Κολομβία... Πόσο διαφορετικά μπορεί να ήσαν τα πράγματα… Πόσο διαφορετικά…
Παρόμοιες συνταγές

HAMBAGU. Ένα Burger από την Ιαπωνία


Côte d'Ivoire Burger. Το Burger της Ακτής Ελεφαντοστού


Χάμπουργκερ με... απάκι! Το Ελληνικ(-ότατο) Burger


Burger στην αεροφριτέζα


Burger της cookpad, το απόλυτο!


Burger 🍔


Burger της στιγμής !


Burger!!!


To Burger του κόκορα


Burger για αρχάριους


Νηστίσιμο burger με μανιτάρια


Burger σπιτικό 🍔😍


Κοτο-Burger


Σπιτικά Burger 🍔❤️


Burger κλασικό


Vegan Burger από φλούδες μπανάνας σε στυλ “Pulled Pork”


Burger 🍔


Burger με μπιφτέκι σολομού με γλυκιά & καυτερή σως


Burger Ελληνικό


Burger


Σπιτικά και γευστικά hamburger-cheeseburger 🍔


Veggie burger με φακές και μανιτάρια


The American Beef Burger!!!🐄


Burger με αυγό


Χειροποίητα burger με μπιφτέκια μοσχαρίσια, καραμελωμένο κρεμμύδι και μπέικον


Burger με μπιφτέκι λαχανικών


Λαχταριστό σπιτικό burger


Burger 🍔


Burger με κοτόπουλο


Σπιτικό Burger

Σχόλια (2)