Bar ba Stavros Cooking
Bar ba Stavros Cooking @BarbaStavros
Αθαμανικά Όρη. Ήπειρος!London.

Τα υλικά απλά η συνταγή εύκολη παιδιά αγοράστε χόρτα κάθε λογής, βάλτε κρέατα, τυριά, φτιάξτε κρέμες και τυλίξτε τις σε αυτό το φύλλο... Είναι καταπληκτικό !!!!Παραδοσιακά άνοιγμα με τον πετουργιαρη!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μεράκι και αγάπη για ότι κάνεις και θα ξεχωρίσει αργά η γρήγορα.....

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
5 άτομα
  1. 450 γρ. αλεύρι σκληρό
  2. 300 γρ. αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
  3. 1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
  4. 2 κ. σ. ξύδι
  5. 1 1/2 ποτ. νερού περίπου, χλιαρό νερό
  6. 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
  7. 1/2 κ.γλ. μπέικιν
  8. φύλλα, επιπλέον ελαιόλαδο επάλειψη!
  9. φύλλα, έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα!

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το λάδι, το μπέικιν και το ανακατεύουμε.

  2. 2

    Κατόπιν προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι, ξαναανακατεύουμε και σιγά σιγά βάζουμε το νερό.Το ζητούμενο είναι να κάνουμε ζύμη μαλακή χωρίς να πολυκολλά στα χέρια.

  3. 3

    Αφού την πλάσουμε την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί, μετά τη χωρίζουμε στα τέσσερα και αρχίζει το πλάσιμο.... Καλή επιτυχία!!!

Αντιδράσεις

Από

Bar ba Stavros Cooking
στις
Αθαμανικά Όρη. Ήπειρος!London.
Όπως οι περισσότεροι της γενιάς μου,μεγαλώσαμε σε πραγματικά μια μεγάλη κουζίνα! Εκεί ήταν το καθημερινό μας,υπέροχη ζεστή με την σόμπα ξύλου στην μέση,που πάντα κάτι έβραζε πάνω της ή ψηνωνταν μέσα της!!! Τσάι,πατάτες στη στάχτη,ταψιά με όλα τα καλά της ελληνικής γης! Έκτοτε τα χρόνια πέρασαν,η ζωή διαφοροποιήθηκε και χάθηκε πολύτιμη γνώση και τρόπος Ζωής... Τα'φερε έτσι και ασχολήθηκα με την εστίαση σχεδόν στα 3/4 της ζωής μου,με αποτέλεσμα να κάνω χρήση αυτών που είχα βαθειά μέσα μου,σε συνδιασμό με τις νέες πρακτικές των εκάστοτε μαγείρων που βοηθούσα! Η μαγειρική έχει κανόνες όμως θέλει ψάξιμο και φαντασία,φυσικά και σεβασμό στην παράδοση!!! Like most of my generation, we grew up in a really big kitchen! There was our everyday, wonderfully warm with the wood stove in the middle, where something was always boiling on it or roasting in it!!! Tea, potatoes in the ashes, pans with all the good things of the Greek land! Since then the years have passed, life has changed and valuable knowledge and way of life has been lost... It worked out like that and I dealt with focus for almost 3/4 of my life, as a result of which I made use of what I had deep inside me, in combination with the new practices of the chefs I was helping! Cooking has rules, but it requires research and imagination, of course, and respect for tradition!!!
Δες περισσότερα