Φύλλο Ηπειρώτικο(πέτρα) για πίτες... εύκολο! με τον πετουργιάρη!
Τα υλικά απλά η συνταγή εύκολη παιδιά αγοράστε χόρτα κάθε λογής, βάλτε κρέατα, τυριά, φτιάξτε κρέμες και τυλίξτε τις σε αυτό το φύλλο... Είναι καταπληκτικό !!!!Παραδοσιακά άνοιγμα με τον πετουργιαρη!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μεράκι και αγάπη για ότι κάνεις και θα ξεχωρίσει αργά η γρήγορα.....
Υλικά
-
450 γρ. αλεύρι σκληρό
-
300 γρ. αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
-
1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
-
2 κ. σ. ξύδι
-
1 1/2 ποτ. νερού περίπου, χλιαρό νερό
-
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
-
1/2 κ.γλ. μπέικιν
-
φύλλα, επιπλέον ελαιόλαδο επάλειψη!
-
φύλλα, έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το λάδι, το μπέικιν και το ανακατεύουμε.
-
2
Κατόπιν προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι, ξαναανακατεύουμε και σιγά σιγά βάζουμε το νερό.Το ζητούμενο είναι να κάνουμε ζύμη μαλακή χωρίς να πολυκολλά στα χέρια.
-
3
Αφού την πλάσουμε την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί, μετά τη χωρίζουμε στα τέσσερα και αρχίζει το πλάσιμο.... Καλή επιτυχία!!!
Σχόλια (6)