Η απίθανη βασιλόπιτα του Παρλιάρου
Βασιλόπιτα με αμύγδαλα, φυστίκια και ξερά φρούτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγη αυτη ειναι απο την εκπομπή "Γλυκες αλχημείες" με τον Στέλιο Παρλιάρο.
Υλικά
-
250 γρ. βούτυρο
-
250 γρ. ζάχαρη άχνη
-
125 γρ. αμύγδαλο αλεσμένο
-
125 γρ. φιστίκι αιγίνης αλεσμένο
-
6 αυγά
-
250 γρ. αλεύρι
-
1 κ.γ μπέικιν
-
300 γρ. ξερά φρούτα ψιλοκομμένα
-
200 ml αμαρέτο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκεύουμε τα ξερά φρούτα μέσα στο αμαρέτο.
-
2
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς μέχρι να φουσκώσουν.
-
3
Λιώνουμε τα ξερά φρούτα μαζί με το αμαρετο και το ρίχνουμε στο μίγμα συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα.
-
4
Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά.
-
5
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν ανακατευοντας συνεχώς.
-
6
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί τοποθετούμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Σχόλια (80)