κύρια φωτογραφία συνταγής Η απίθανη βασιλόπιτα του Παρλιάρου
ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
,ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλόπιτα με αμύγδαλα, φυστίκια και ξερά φρούτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγη αυτη ειναι απο την εκπομπή "Γλυκες αλχημείες" με τον Στέλιο Παρλιάρο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

74 Minutes
  1. 250 γρ. βούτυρο
  2. 125 γρ. αμύγδαλο αλεσμένο
  3. 125 γρ. φιστίκι αιγίνης αλεσμένο
  4. 250 γρ. αλεύρι
  5. 1 κ.γ μπέικιν
  6. 300 γρ. ξερά φρούτα ψιλοκομμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουσκεύουμε τα ξερά φρούτα μέσα στο αμαρέτο.

  2. 2

    Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς μέχρι να φουσκώσουν.

  3. 3

    Λιώνουμε τα ξερά φρούτα μαζί με το αμαρετο και το ρίχνουμε στο μίγμα συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα.

  4. 4

    Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά.

  5. 5

    Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν ανακατευοντας συνεχώς.

  6. 6

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί τοποθετούμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (80)

Αλεξανδρα ΚΙΛΚΙΣ
Αλεξανδρα ΚΙΛΚΙΣ @cook_8467810
Αυτη τη συνταγη για βασιλοπιτα φτιαχνω εδω και δυο χρονια που την ειδα στην τηλεοραση.Είναι απίθανη!!

Από

ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
στις
,ΕΛΛΑΔΑ