Η απόλυτη καρμπονάρα χωρίς αυγά

Bαθμολογία: 4.566
       
 
53 ψήφοι
Afroditi D, 25.09.08
Η απόλυτη καρμπονάρα χωρίς αυγά
photo: MARA!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακετο μακαρονια
  • 250γρ μπεικον - ψιλοκομενο
  • 250γρ κεφαλογραβιερα - τριμενη
  • 250γρ ρεγκατο - τριμενο
  • 1 κουτι μανιταρια - κομενα
  • 1 κουτι κρεμα γαλακτος
  • 1 κουταλια βουτυρο
  • αλατι-πιπερι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα ζυμαρικά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 2' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 20' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Bραζουμε τα μακαρονια με το αλατι και τα σουρώνουμε.
  2. Στην κατσαρολα μας ριχνουμε το βουτυρο το μπεικον και τα μανιτατια και τα σωταρουμε για 5'
  3. Κατοπιν ριχνουμε τα μακαρονια με τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να δεσει η σαλτσα μας.
  4. Σερβιρουμε ζεστα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε περιπτωση που θελουμε να ξαναζεστανουμε προσθετουμε 1 φλυτζανι γαλα και ανακατευουμε.

Σχετικές συνταγές

Καρμπονάρα η γνήσια Καρμπονάρα η γνήσια
4.7778
       
       
(18)
Καρμπονάρα Καρμπονάρα
3.9091
       
       
(11)
Καρμπονάρα Μοναδική!!! Καρμπονάρα Μοναδική!!!
4.8667
       
       
(15)
Καρμπονάρα με καλαμπόκι Καρμπονάρα με καλαμπόκι
4.8
       
       
(5)
Πένες καρμπονάρα Πένες καρμπονάρα
5
       
       
(3)
Καρμπονάρα ala fatsa Καρμπονάρα ala fatsa
4.1667
       
       
(6)
Καρμπονάρα αλα γκρέκο Καρμπονάρα αλα γκρέκο
4.625
       
       
(8)
Καρμπονάρα κλασσική ιταλική Καρμπονάρα κλασσική ιταλική
4.3438
       
       
(32)

    66 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 26-9-08  
    Η συγκεκριμένη συνταγή είναι απο Ζακυνθινή φίλη μου , όσοι έχετε βρεθεί στην "Μπόχαλη" μάλλον θα την έχετε δοκιμάσει! :)
    #
    Σχόλιο από Milena, 26-9-08  
    Αφροδίτη και πάλι μπράβο!
    Έτσι την κάνω κι εγώ, με τα ίδια υλικά και χωρίς αυγά.
    Βέβαια οι Ιταλοί λένε ότι καρμπονάρα χωρίς αυγά δεν λέει...αλλά εμένα προσωπικά τα αυγά στην καρμπονάρα δεν μου αρέσουν καθόλου!!
    Και βαθμολογία!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-9-08  
    Ετσι την κανω κι εγω την καρμποναρα.Πολυ καλη!Μόνο που μολις σωταρω καλα το μπεϊκον,το στραγγιζω πολυ καλα.
    #
    Σχόλιο από Tania, 26-9-08  
    Σήμερα θα την έφτιαχνα, μέσα σοτ μυαλό μου είσαι! Μπράβο! Κι εγω ετσι τη φτιάχνω χωρις το ρεγκατο, αλλα βάζω επιπλέον λιγη πράσινη πιπερια ψιλοκομμένη (τη βάζω παντου σχεδόν) θα προσθέσω κ λιγο ρεγκάτο σήμερα αφού το προτείνεις κι εσύ κ οι υπόλοιποι της παρέας. ;-) Συγχαρητήρια και πάλι!
    #
    Σχόλιο από ifil, 26-9-08  
    Μπράβο Αφροδιτάκι !!! Εγώ προσθέτω στο τέλος και λίγο ψιλοκομμενο μαιντανο !!!
    #
    Σχόλιο από nikol1979, 26-9-08  
    Ευγε!!Ειμαι ''μακαρονου''...τι να κανουμε??
    #
    Σχόλιο από annitanguera, 18-10-08  
    Μπορει να ειναι νοστιμη η συνατγή σου, αλλα δεν ειναι καρμπονάρα. Η καρμποναρα έχει αβγα και αντιθετα με αυτο που φτιαχνουν πολλοι Έλληνες δεν εχει κρέμα γαλακτος ουτε μανιταρια.
    #
    Σχόλιο από smf06, 16-11-08  
    μπράβο, δεν εχω να πς κατι άλλο, ειναι υπέροχη...
    #
    Σχόλιο από MARA!, 7-12-08  
    Μπραβο πολυ καλη!!!!!!!!
    Τελικα το αυγο στην καρμποναρα για μενα δεν ειναι απαραιτητο!!!!!!Εχει την ιδια γευση και χωρις αυγα!!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 7-12-08  
    Ξεχασα να γραψω οτι εβαλα μεσα και μαιντανο!!ολα τα λεφτα!!!
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 13-12-08  
    ευχαριστώ!:-)
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 1-1-09  
    την ιδια συνταγη φτιαχνω και εγω μονο που βαζω και ζαμπον ψιλοκομμενο και την σαλτσα την αφηνω χωρια, δεν την ανακατευω με τα μακαρονια, βαζω τα μακαρονια στο πιατο και ριχνω την σαλτσα απο πανω
    #
    Σχόλιο από καρλιτα, 2-1-09  
    Την συνταγη αυτη κανω και εγω μονο που τα φτιαχνω οταν ειναι να τα φαμε αμεσως και οχι ολα μαζι γιατι ζεστανε ζεστανε θα στεγνωσουν.
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 3-1-09  
    Καρλίτα ευχαριστώ , αν παρόλα αυτά "στεγνώσουν" με λίγο γάλα , διορθώνονται όλα ! :-)
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 13-3-09  
    ΄Ετσι τη φτιάχνω κι εγώ, με την διαφορά ότι συμπληρώνω και ζαμπόν ψιλοκομμένο, και ρεγγάτο καπνιστό τριμμένο. Δίνει ξεχωριστή γεύση.
    #
    Σχόλιο από maria24, 13-3-09  
    Μπράβο!Εγώ προτιμώ την καρμπονάρα χωρίς το αυγό(άσε που την χειρότερη καρμπονάρα με αυγό την έφαγα στην Ιταλία).Επίσης βάζω λιγότερα τυριά και αντί για κρέμα γάλακτος βάζω εβαπορε...
    #
    Σχόλιο από unicorn, 4-11-09  
    Σαν συνταγή μου φάνηκε ενδιαφέρουσα και τη δοκίμασα. Ωστόσο δεν ήξερα ποιο κουτί κρέμα γάλακτος να βάλω κ έβαλα 250 gr., που μάλλον λίγα έπεσαν για την ποσότητα :( Επίσης τα τυριά ήταν πάααρα πολλά και έγινε βαριά.
    #
    Σχόλιο από ntintinos, 5-12-09  
    πολυ ωραια συνταγη την εκανα μια φορα και ολοι ξετρελαθηκαμε
    #
    Σχόλιο από Κωνσταντίνα41209, 17-6-10  
    Υπέροχη καρμπονάρα!!!!
    #
    Σχόλιο από NandiaMc, 10-8-10  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    53 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 26-9-08  
    Η συγκεκριμένη συνταγή είναι απο Ζακυνθινή φίλη μου , όσοι έχετε βρεθεί στην "Μπόχαλη" μάλλον θα την έχετε δοκιμάσει! :)
    #
    Σχόλιο από Milena, 26-9-08  
    Αφροδίτη και πάλι μπράβο!
    Έτσι την κάνω κι εγώ, με τα ίδια υλικά και χωρίς αυγά.
    Βέβαια οι Ιταλοί λένε ότι καρμπονάρα χωρίς αυγά δεν λέει...αλλά εμένα προσωπικά τα αυγά στην καρμπονάρα δεν μου αρέσουν καθόλου!!
    Και βαθμολογία!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-9-08  
    Ετσι την κανω κι εγω την καρμποναρα.Πολυ καλη!Μόνο που μολις σωταρω καλα το μπεϊκον,το στραγγιζω πολυ καλα.
    #
    Σχόλιο από ifil, 26-9-08  
    Μπράβο Αφροδιτάκι !!! Εγώ προσθέτω στο τέλος και λίγο ψιλοκομμενο μαιντανο !!!
    #
    Σχόλιο από nikol1979, 26-9-08  
    Ευγε!!Ειμαι ''μακαρονου''...τι να κανουμε??
    #
    Σχόλιο από annitanguera, 18-10-08  
    Μπορει να ειναι νοστιμη η συνατγή σου, αλλα δεν ειναι καρμπονάρα. Η καρμποναρα έχει αβγα και αντιθετα με αυτο που φτιαχνουν πολλοι Έλληνες δεν εχει κρέμα γαλακτος ουτε μανιταρια.
    #
    Σχόλιο από smf06, 16-11-08  
    μπράβο, δεν εχω να πς κατι άλλο, ειναι υπέροχη...
    #
    Σχόλιο από MARA!, 7-12-08  
    Μπραβο πολυ καλη!!!!!!!!
    Τελικα το αυγο στην καρμποναρα για μενα δεν ειναι απαραιτητο!!!!!!Εχει την ιδια γευση και χωρις αυγα!!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 7-12-08  
    Ξεχασα να γραψω οτι εβαλα μεσα και μαιντανο!!ολα τα λεφτα!!!
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 13-12-08  
    ευχαριστώ!:-)
    #
    Σχόλιο από καρλιτα, 2-1-09  
    Την συνταγη αυτη κανω και εγω μονο που τα φτιαχνω οταν ειναι να τα φαμε αμεσως και οχι ολα μαζι γιατι ζεστανε ζεστανε θα στεγνωσουν.
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 3-1-09  
    Καρλίτα ευχαριστώ , αν παρόλα αυτά "στεγνώσουν" με λίγο γάλα , διορθώνονται όλα ! :-)
    #
    Σχόλιο από unicorn, 4-11-09  
    Σαν συνταγή μου φάνηκε ενδιαφέρουσα και τη δοκίμασα. Ωστόσο δεν ήξερα ποιο κουτί κρέμα γάλακτος να βάλω κ έβαλα 250 gr., που μάλλον λίγα έπεσαν για την ποσότητα :( Επίσης τα τυριά ήταν πάααρα πολλά και έγινε βαριά.
    #
    Σχόλιο από ntintinos, 5-12-09  
    πολυ ωραια συνταγη την εκανα μια φορα και ολοι ξετρελαθηκαμε
    #
    Σχόλιο από Κωνσταντίνα41209, 17-6-10  
    Υπέροχη καρμπονάρα!!!!
    #
    Σχόλιο από NandiaMc, 10-8-10  
    #
    Σχόλιο από katerina77, 9-9-10  
    #
    Σχόλιο από penny lane, 16-9-10  
    Μολις την εφτιαξα και δοκιμασα:ΤΕΛΕΙΑ!
    Σ ευχαριστω πολυ για την συνταγη!Πεντε πιρουνακια φυσικα!
    #
    Σχόλιο από Brit, 16-9-10  
    Όσο νόστιμη και αν είναι η συνταγή αυτή, και δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι, καρμπονάρα χωρίς αυγό δεν λέγεται καρμπονάρα.
    #
    Σχόλιο από SZgr13, 12-10-10  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από evi21, 6-4-11  
    θα φτιαξω αυριο την καρμποναρα! απλα ηθελα νω ρωτησω σαν αρχαρια που ειμαι, α 250 γρ μπεικον ποσα κομματια ειναι? και για την κσρεμα γαλακτος εχω μια που λεει 1000 ml το ριχνω ολο το κουτι?
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 27-1-12  
    Ποσα να εχει μια κρεμα γαλακτος γυρω στα 250γραμμαρια εκει

    11 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Tania, 26-9-08  
    Σήμερα θα την έφτιαχνα, μέσα σοτ μυαλό μου είσαι! Μπράβο! Κι εγω ετσι τη φτιάχνω χωρις το ρεγκατο, αλλα βάζω επιπλέον λιγη πράσινη πιπερια ψιλοκομμένη (τη βάζω παντου σχεδόν) θα προσθέσω κ λιγο ρεγκάτο σήμερα αφού το προτείνεις κι εσύ κ οι υπόλοιποι της παρέας. ;-) Συγχαρητήρια και πάλι!
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 1-1-09  
    την ιδια συνταγη φτιαχνω και εγω μονο που βαζω και ζαμπον ψιλοκομμενο και την σαλτσα την αφηνω χωρια, δεν την ανακατευω με τα μακαρονια, βαζω τα μακαρονια στο πιατο και ριχνω την σαλτσα απο πανω
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 13-3-09  
    ΄Ετσι τη φτιάχνω κι εγώ, με την διαφορά ότι συμπληρώνω και ζαμπόν ψιλοκομμένο, και ρεγγάτο καπνιστό τριμμένο. Δίνει ξεχωριστή γεύση.
    #
    Σχόλιο από maria24, 13-3-09  
    Μπράβο!Εγώ προτιμώ την καρμπονάρα χωρίς το αυγό(άσε που την χειρότερη καρμπονάρα με αυγό την έφαγα στην Ιταλία).Επίσης βάζω λιγότερα τυριά και αντί για κρέμα γάλακτος βάζω εβαπορε...
    #
    Σχόλιο από anniokm, 2-2-11  
    Φοβερή καρμπονάρα αλλά έκανα και κάτι προσθαφαιρέσεις..τσιγάρισα σκόρδο και έριξα και μανιτάρια, πανσέτα καπνιστή και λίγο πεπερόνι, και μετά αφού έριξα τη κρέμα γάλακτος έριξα και 1/2 φλ. νερό από τα βρασμένα μακαρόνια που είχα κρατήσει! Τυράκι έβαλα μόνο παρμεζάνα. Έγινε βελούδινη η σάλτσα της! Σε ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από Chef_Marie, 23-2-11  
    Ελαφριά καρμπονάρα...!
    Την έκανα με κομματάκια λουκάνικο φρανκφούρτης αντί μπέικον.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 21-1-12  
    Πολύ καλή η συνταγή, αν και εκανα μικροαλλαγούλες: τσιγάρισα κρεμμύδι, πρόσθεσα και τα μανιτάρια και μαιντανό και έσβησα με λευκό κρασί.Τέλος πρόσθεσα την κρέμα.Καταπληκτική! ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 16-2-12  
    Πολύ ωραία συνταγή. Πρόσθεσα και κομματάκια από κοτόπουλο και τα έσβησα με κρασί.
    #
    Σχόλιο από M@riett@, 14-1-13  
    Η συνταγή σου είναι απίθανη..μακράν από τις καλύτερες που έχω φάει...τσιγαρίζοντας το βούτυρο με το μπέικον πρόσθεσα μανιτάρια και μερικές σκελίδες σκόρδο...γευστικότατη
    #
    Σχόλιο από moutro30, 14-1-13  
    προσθεστε σε αυτη την συνταγη 1 σκελιδα σκορδο τριμμενη στο σωταρισμα και σβηστε με κρασι...θα εκπλαγειτε απο την γευση που δινει...
    #
    Σχόλιο από Bonnie, 19-2-13  
    Άψογη η καρμπονάρα. Περίπου έτσι την κάνω κι εγώ, αυτή τη φορά δοκίμασα να ρίξω τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και δεν τα κράτησα χώρια όπως συνήθιζα και ήταν πραγματικά πολύ καλύτερα. Πολλές παραλαγές μπορούν να γίνουν. Μπορείς να προσθέσεις σκόρδο, να σβήσεις τη σάλτσα με κρασί λευκό, να βάλεις παντσέτα, να βάλεις μόνο παρμεζάνα. Είναι αρκετά "ελεύθερη" συνταγή και δεν σε περιορίζει. Όσο για τα τυριά, που είδα σε προηγούμενο σχόλιο, είναι καθαρα θέμα γούστου. Κάποιοι την προτιμάνε πιο βαριά, κάποιοι πιο "γεμάτη".

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της tonaki2009
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΕΙΡΗΝΗ
    Κυρίως πιάτα ζυμαρικά
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της Floral
    Με ζυμαρικά/ταψιού κτλπ
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της kalamaraki
    κυρίος πιατο
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της gogo09