κύρια φωτογραφία συνταγής Η απόλυτη συνταγή brownies για vegan
nenapanas
nenapanas @cook_8511426
Paris, France

Μια λαχταριστή συνταγή brownies, με απλά υλικά, προσαρμοσμένη στη δίαιτα των χορτοφάγων και των vegan!

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνίσταται το ψήσιμο σε μεσαία σχάρα, ώστε να επιτύχετε μια τραγανή εξωτερική κρούστα και ένα ζουμερό γέμισμα.Εφαρμόστε λαδόκολλα για να διευκολύνετε το ξεφορμάρισμα.Η συνταγή είναι από το σάιτ veganbaking.net.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
  1. 3 κ.σ. νερό
  2. 2 κ.σ. λινάλευρο (ή λιναρόσπορος αλεσμένος)
  3. 1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  5. 7 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  6. 125 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  7. 1 κ.γ. στιγμιαίος καφέ ή καφέ espresso
  8. 3/4 κ.γ. αλάτι
  9. 1/4 κούπας βραστό νερό
  10. 1 1/2 κούπα ζάχαρη*
  11. 6 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη
  12. 1 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  13. 1 κούπα καρύδια (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το νερό και τον λιναρόσπορο. Το αφήνουμε για 10’ μέχρι να "κάτσει". Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC και βεβαιωνόμαστε πως η σχάρα βρίσκεται στη μέση του φούρνου.

  2. 2

    Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και αφήνουμε στην άκρη.

  3. 3

    Σε άλλο σκεύος αναμειγνύουμε την σκόνη κακάο, την κουβερτούρα, τον καφέ και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι, μέχρις ότου τα κομματάκια σοκολάτας να λιώσουν.

  4. 4

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την μαργαρίνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το μείγμα λιναρόσπορου (από το βήμα 1) και ανακατεύουμε με μίξερ.

  5. 5

    Με ένα κουτάλι ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.  Εάν το μείγμα γίνει πολύ σκληρό, το ζυμώνουμε με τα χέρια (αποφεύγουμε το μίξερ για να μην χάσει τον όγκο του). Προσθέτουμε τα καρύδια (εάν θέλουμε).

  6. 6

    Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι, στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα, και ισιώνουμε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 180 ºC για 25-30'.

  8. 8

    Σερβίρουμε περίπου 1 ώρα μετά την ολοκλήρωση του ψησίματος, αφού το γλυκό θα έχει κρυώσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

tetei
tetei @cook_8507675
Η υφή πως είναι; Ψάχνω εδώ και καιρό βίγκαν παντεσπάνι και σκεφτόμουν μήπως κάνει για εναλλακτική! Έτσι και μου πεις ότι κάνει, μόλις βρήκα τι τούρτα θα κάνω για τα γενέθλιά μου!!! :))

Από

nenapanas
nenapanas @cook_8511426
στις
Paris, France