Η βασιλόπιτα κέικ της μαμάς μου
Νόστιμη, εύκολη και εντυπωσιακή βασιλόπιτα κέικ για να μπει γλυκά η καινούρια χρονία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έχω κάνει την διπλή δόση στην φωτογραφία και για αυτό είναι αρκέτα μεγάλη. Προσοχή μην ανοίξετε τον φούρνο πριν την 1 ώρα και ξεφουσκώσει το κέικ.
Υλικά
-
2 φλ. ζάχαρη
-
3 1/2 φλ. αλεύρι
-
1 κεσέ γιαούρτι
-
3 κ.γ baking powder
-
4 μεγάλα αυγά
-
1 πακέτο σταγόνες κουβερτούρας
-
2-3 κ.σ κακάο
-
ξύσμα μαστίχας (προαιρετικά)
-
Για την διακόσμηση
-
1 ρόδι
-
λίγη μαργαρίνη
-
λίγη λευκή σοκολάτα
-
λίγη άχνη ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνετε το βούτυρο και το χτυπάτε με την ζάχαρη στο μίξερ.
-
2
Όταν γίνουν ένα ρίχτετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
-
3
Προσθέτετε το αλεύρι, το baking και το γιαούρτι και το ξύσμα από το εσπεριδοειδή και την μαστίχα.
-
4
Μόλις γίνει ομοιόμορφο το μείγμα βάζετε το μισό στο ταψί σας και αφήνετε το άλλο μισό στο μίξερ.
-
5
Προσθέτετε το κακάο και το χτυπάτε ύστερα το βάζετε και αυτό στο ταψί και κάνετε με το μαχαίρι γραμμές ώστε να σχηματιστούν "νερά" με τα δυο χρώματα (μπεζ και καφέ, από το κακάο).
-
6
Προσθέτετε και τις σταγόνες της κουβερτούρας και προσπαθείτε να πάνε παντού
-
7
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για σχεδόν μια ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
-
8
Μετά την μια ώρα δοκιμάζετε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί και την αφήνετε να κρυώσει.
-
9
Λιώνετε την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρι και την απλώνετε πάνω στην βασιλόπιτα, λιώνετε και την λευκή σοκολάτα ξεχωριστά και γράφετε ότι σας αρέσει
-
10
Στολίζετε με ρόδι και πασπαλίζετε με την άχνη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια