Η βασιλόπιτα της Πόπης
Η πιο εύκολη, η πιο αφράτη και απλά η πιο ωραία βασιλόπιτα, συνταγή της μανούλας μου!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ χρησιμοποιώ ταψί νούμερο 33, αν βάλετε μικρότερο μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω ψήσιμο, δοκιμάστε με μία οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
-
2
Μετά τους κρόκους με τη ζάχαρη και το λάδι. Μόλις λιώσει η ζάχαρη βάζουμε τη μαρέγκα και χτυπάμε ξανά. Μετά βάζουμε το γάλα και το ξύσμα και στη συνέχεια το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε.
-
3
Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε μία λαδόκολλα στον πάτο για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε εύκολα.
-
4
Βάζουμε μέσα το μείγμα.
-
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
-
6
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή βάζουμε γλάσο ή ότι άλλο γουστάρουμε τέλος πάντων!
Σχόλια