Η βασιλόπιτα της Θεοδώρας

Bαθμολογία: 4.6719
       
 
64 ψήφοι
MAGEIRISSA, 06.11.09

Περιγραφή

Μια βασιλόπιτα που μοιάζει με τσουρέκι αλλά έχει λίγο κόπο.

Η βασιλόπιτα της Θεοδώρας
photo: ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 kg. αλεύρι (robin hood)
  • 1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γ. μαχλέπι (τριμμένο)
  • 100 γρ. μαγιά νωπή
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι (χλιαρό)
  • αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά)
  • 1 κρόκος αυγού, για την επιφάνεια της βασιλόπιτας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Βασιλόπιτες
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με βίντεο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τ'αυγά, με τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι ν'ασπρίσουν.
  2. Στο χλιαρό χυμό πορτοκαλιού, λιώνω τη μαγιά μαζί με 2 κ.σ. από το χλιαρό γάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ των υλικών μας, προσθέτοντας το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαχλέπι.
  3. Αφού φουσκώσει η μαγιά, τη ρίχνουμε στο μίξερ εναλλάξ με το κοσκινισμένο αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα, χτυπάμε τόσο, ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.
  4. Βάζουμε σε ταψί Νο 34, ή σε δυο μικρότερα. Τα σκεπάζουμε και τ' αφήνουμε να φουσκώσει.
  5. Αλείφουμε την επιφάνειά της με κρόκο αυγού (διαλυμένο σε λιγάκι νερό) και γαρνίρουμε με αμύγδαλα ασπρισμένα, γράφοντας τη χρονολογία.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για μια ώρα περίπου.
  7. Ή όταν τη βγάλουμε απ΄το φούρνο, τη γαρνίρουμε με άχνη, ή άσπρη σοκολάτα, κάνοντας διάφορα σχέδια.
  8. Καλή επιτυχία και Καλή Χρονιά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή υπήρχε στο σαιτ μας από την Martha_T. Επειδή την έφτιαξα και μ' άρεσε, την κράτησα και την ξαναδίνω.

Το βίντεο είναι από τη sofiagk.

Σχετικές συνταγές

    140 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 11-11-09  
    Μπράβο Μαγείρισσα που την ξανανέβασες την φοβερη αυτη συνταγούλα , και εγω την ειχα κρατήσει ... Πέρυσι την ειχα φτιάξει με επικάλυψη απο μαρμελάδα κάστανο.Μοναδική!
    #
    Σχόλιο από Elif, 10-12-09  
    την εφτιαξα κι εγς περυσι, και ειναι απιστευτη! παλι αυτη θα φτιαξω και φετος
    #
    Σχόλιο από Demy, 28-12-09  
    Πολύ καλά έκανες και ξαναέβαλες την συγκεκριμένη συνταγή!!! την έφτιαξα πέρσι και την είχα κρατήσει για να την φτιάξω και φέτος, είναι από τις πιο νόστιμες βασιλόπιτες και εγω θα έλεγα και από τις πιο εύκολες!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 29-12-09  
    Καλημερα κ Χρονια Πολλα. 5 πιρουνακι προς το παρον για την γευση της εστω κ αψητη που δοκημασα!!! Επελεξα την δικια σου συνταγη να φτιαξω για Βασιλοπιτα γιατι ειχε μαχλεπι κ ευκολη εκτελεση.Αφου την εβαλα στο ταψι κ την σκεπασα κ την αφησα να φουσκωσει, μαλλον αποτι φανηκε την παρα αφησα, γιατι φουσκωσε τοσο πολυ που ξεχυλησε, την εψησα βεβαια δεν την εκοψα εννοειτε την Πεμπτη θα την κοψω κ θα δειξει, ελπιζω να εγινε καλη γιατι απο γευση ειναι τελεια.Μηπως ομως πρεπει το ταψι εκτος απο το βουτηρωμα να το αλευρωνουμε κ ολας;
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 29-12-09  
    Πραγματικά η συνταγή αυτή είναι πολύ καλή! Γι αυτό κι εγώ την κράτησα. Ευχαριστω για τα πηρουνάκια!
    Εύχομαι να σας αρέσει και η γεύση της glykoula, εγώ πάντα βουτυροαλευρώνω το ταψάκι μου όταν είναι για ψήσιμο.
    #
    Σχόλιο από nasia.., 29-12-09  
    καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! μόλις ετοίμασα και μοίρασα την ζύμη σε 2 μικρά ταψάκια!ανυπομονώ να φουσκώσει για να την ψήσω!πάντως απο γεύση πρέει να είναι πολύ ωραία που δοκίμασα λίγο και γιαυτό σου βάζω 5 πιρουνάκια!:-))) καλή χρονιά σε όλους!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 30-12-09  
    Αυτή την ώρα φουσκώνει (την έβαλα σε 36άρι ταψί), μόλις ψηθεί επιστρέφω με πηρουνάκια. Πρώτη φορά τη φτιάχνω...
    #
    Σχόλιο από dimikl, 30-12-09  
    Να ρωτήσω εσάς που τη γευτήκατε...πως μοιάζει στην υφή,σαν ψωμί ή σαν κέικ;
    Χρειάζεται ζύμωμα ή είναι σαν τη ζύμη του κέικ ένα χτύπημα και στο φούρνο;
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 30-12-09  
    Βασικα δεν θελει συμωμα αλλα δεν ειναι κ σαν κεικ, γινετε τσιχλωτη η υφη της.Τα ανακατευεις οπως λεει στην εκτελεση και τα βαζεις στο ταψι κ την αφηνεις να φουσκωσει.Δεν την εχουμε κοψει ακομα αυριο,αλλα απο οτι ειδα οτιαν την εφτιαχνα σου απανταω κ ολας.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 30-12-09  
    Eυχαριστώ για την απάντηση.
    Καλή χρονιά!!!
    #
    Σχόλιο από Billie, 30-12-09  
    Να ρωτήσω και γω κάτι γιατί την έχω βάλει στο μάτι:μόνο νωπή μαγιά μπορώ να χρησιμοποιήσω?Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από helensplay, 30-12-09  
    το αλευρι robin hood που το βρισκουμεε?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 30-12-09  
    Στα σ/μ το εχουνε, ειναι σε μια κιτρινη συσκευασια.
    #
    Σχόλιο από bill99, 30-12-09  
    Η συνταγή είναι απλώς εκπληκτική και εξαιρετικά εύκολη. Φττιάξαμε μία επίσημη και μία όχι ( για να την δοκιμάσουμε πρίν την ώρα της). Το αποτ΄λεσμα θεικό. Τα συγχαρητήρια μας.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 30-12-09  
    Μάλιστα.... τόσες πολλές ερωτήσεις!!!
    Θα απαντήσω σε μια μια και συγνώμη αν άργησα.
    Η γεύση της είναι σαν τσουρέκι και δε χρειάζεται και τόσο πολύ ζύμωμα.
    Μαγιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αυτή στα φακελάκια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
    Ευχαριστώ τα κορίτσια που έκαναν τον κόπο κι απάντησαν έγκαιρα!
    Ευχαριστώ πολύ και για τα πηρουνάκια.
    Αν δοκιμάσετε να τη φτιάξετε εύχομαι καλή επιτυχία.
    Καλή χρονιά!

    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 31-12-09  
    mageirissa, υπέροχη η βασιλόπιτα. Μόνο από την μυρωδιά καταλαβαίνεις πόσο νόστιμη είναι. Το βράδυ θα την τιμήσουμε..ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
    #
    Σχόλιο από lemon74, 31-12-09  
    Είναι η ιδανική βασιλόπιτα πιστεύω...την έκανα πέρσι και την λάτρεψα...είναι κάτι ανάμεσα σε τσουρέκι και κέικ. Όσα πιρουνάκια και να βάλεις είναι λίγα...Καλή Χρονιά να χουμε :)
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 31-12-09  
    Κι εγώ σήμερα που την έφτιαξα, βγήκε πολύ καλή, είναι πολύ εύκολη να γίνει και περιμένουμε πότε θα τη δοκιμάσουμε το βράδυ!
    #
    Σχόλιο από pperisteri, 31-12-09  
    Πολυ ευκολη συνταγη. Εγω τη στολισα κ με γλασο κ εκανα σχεδια! Ανεβασα κ φωτο.Καλη χρονια σε ολους!
    #
    Σχόλιο από NPB, 31-12-09  
    μενω εξωτρικό και δεν έχω αυτό το αλέυρι. τι είδος αλέυρι είναι και με τι μπορώ να το αντικαταστήσω;;
    καλη χρονιά!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    114 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 11-11-09  
    Μπράβο Μαγείρισσα που την ξανανέβασες την φοβερη αυτη συνταγούλα , και εγω την ειχα κρατήσει ... Πέρυσι την ειχα φτιάξει με επικάλυψη απο μαρμελάδα κάστανο.Μοναδική!
    #
    Σχόλιο από Elif, 10-12-09  
    την εφτιαξα κι εγς περυσι, και ειναι απιστευτη! παλι αυτη θα φτιαξω και φετος
    #
    Σχόλιο από Demy, 28-12-09  
    Πολύ καλά έκανες και ξαναέβαλες την συγκεκριμένη συνταγή!!! την έφτιαξα πέρσι και την είχα κρατήσει για να την φτιάξω και φέτος, είναι από τις πιο νόστιμες βασιλόπιτες και εγω θα έλεγα και από τις πιο εύκολες!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 29-12-09  
    Καλημερα κ Χρονια Πολλα. 5 πιρουνακι προς το παρον για την γευση της εστω κ αψητη που δοκημασα!!! Επελεξα την δικια σου συνταγη να φτιαξω για Βασιλοπιτα γιατι ειχε μαχλεπι κ ευκολη εκτελεση.Αφου την εβαλα στο ταψι κ την σκεπασα κ την αφησα να φουσκωσει, μαλλον αποτι φανηκε την παρα αφησα, γιατι φουσκωσε τοσο πολυ που ξεχυλησε, την εψησα βεβαια δεν την εκοψα εννοειτε την Πεμπτη θα την κοψω κ θα δειξει, ελπιζω να εγινε καλη γιατι απο γευση ειναι τελεια.Μηπως ομως πρεπει το ταψι εκτος απο το βουτηρωμα να το αλευρωνουμε κ ολας;
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 29-12-09  
    Πραγματικά η συνταγή αυτή είναι πολύ καλή! Γι αυτό κι εγώ την κράτησα. Ευχαριστω για τα πηρουνάκια!
    Εύχομαι να σας αρέσει και η γεύση της glykoula, εγώ πάντα βουτυροαλευρώνω το ταψάκι μου όταν είναι για ψήσιμο.
    #
    Σχόλιο από nasia.., 29-12-09  
    καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! μόλις ετοίμασα και μοίρασα την ζύμη σε 2 μικρά ταψάκια!ανυπομονώ να φουσκώσει για να την ψήσω!πάντως απο γεύση πρέει να είναι πολύ ωραία που δοκίμασα λίγο και γιαυτό σου βάζω 5 πιρουνάκια!:-))) καλή χρονιά σε όλους!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 30-12-09  
    Αυτή την ώρα φουσκώνει (την έβαλα σε 36άρι ταψί), μόλις ψηθεί επιστρέφω με πηρουνάκια. Πρώτη φορά τη φτιάχνω...
    #
    Σχόλιο από bill99, 30-12-09  
    Η συνταγή είναι απλώς εκπληκτική και εξαιρετικά εύκολη. Φττιάξαμε μία επίσημη και μία όχι ( για να την δοκιμάσουμε πρίν την ώρα της). Το αποτ΄λεσμα θεικό. Τα συγχαρητήρια μας.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 31-12-09  
    mageirissa, υπέροχη η βασιλόπιτα. Μόνο από την μυρωδιά καταλαβαίνεις πόσο νόστιμη είναι. Το βράδυ θα την τιμήσουμε..ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
    #
    Σχόλιο από lemon74, 31-12-09  
    Είναι η ιδανική βασιλόπιτα πιστεύω...την έκανα πέρσι και την λάτρεψα...είναι κάτι ανάμεσα σε τσουρέκι και κέικ. Όσα πιρουνάκια και να βάλεις είναι λίγα...Καλή Χρονιά να χουμε :)
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 31-12-09  
    Κι εγώ σήμερα που την έφτιαξα, βγήκε πολύ καλή, είναι πολύ εύκολη να γίνει και περιμένουμε πότε θα τη δοκιμάσουμε το βράδυ!
    #
    Σχόλιο από pperisteri, 31-12-09  
    Πολυ ευκολη συνταγη. Εγω τη στολισα κ με γλασο κ εκανα σχεδια! Ανεβασα κ φωτο.Καλη χρονια σε ολους!
    #
    Σχόλιο από xaxanoula, 2-1-10  
    Καλημερα κ καλη χρονια !!! Η συνταγη ηταν πανευκολη κ το αποτελεσμα θεικο ολοι ενθουσιαστηκαν !! Ειμαι ασχετη με την μαγειρικη κ ομως δεν περιμενα να ταν τοσο ευκολη !!
    #
    Σχόλιο από Xionia, 3-1-10  
    Εφτιαξα τη βασιλόπιτα και ήταν τέλεια έβαλα αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις έγεινε υπέροχη έβαλα κάτω αντικολλητικό χαρτί όπως στα τσουρέκια δεν την άφησα να γίνει έγεινε όσο τη διακοσμούσα φούσκώσε πάρα πολύ
    Ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγή
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 3-1-10  
    Πραγματικά είναι πολύ νόστιμη η βασιλόπιτα αυτή, αξίζει που την έχουμε ξανά στο σαιτ μας!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 4-1-10  
    Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους-ες!!!Λοιπόν την έφτιαξα και εγώ τελικά και παρόλο που δεν είχα τη δυνατότητα να δω τις απαντήσεις σας,μπορώ να πω ότι πέτυχε...ή έτσι νομίζω αφού η γεύση της ήταν καταπληκτική.Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι αν όντως η ζύμη πρέπει να είναι σαν του κέικ ή όχι.Σ'εμένα βγήκε πολύ σφιχτή,αλλά δεν μπορούσα να τη ζυμώσω γιατί κολλούσε πάρα πάρα πολύ.Γι αυτό προτίμησα να μη βάλω καθόλου τα χέρια μου αλλά τη μοίρασα σε δύο ταψάκια και την άφησα να ανεβεί.Δεν την άλειψα με αυγό[ξέχασα,αλλά δεν επηρέασε καθόλου την εμφάνιση] και επειδή δεν μου αρέσει η άχνη,την κάλυψα με λευκή σοκολάτα.
    Ά!έβαλα 125 γρ. βούτυρο φρέσκο και το υπόλοιπο βιτάμ.Άρεσε πάρα πολύ.
    Επειδή θα την ξανακάνω θέλω να μου πείτε για τη ζύμη...πως πρέπει να είναι.
    #
    Σχόλιο από Tania, 13-1-10  
    Καλή χρονια σε όλους! Διάλεξα αυτη να κάνω φέτος αλλα λόγω βιασύνης, δεν την άφησα να φουσκώσει και την έψησα για 1 ωρα όπως λεει η συνταγη. Εφταξα 1 μεγαλη και 2 μικρά, αλλά δυστυχώς δεν ψηθηκε καλά η μεγάλη... και το καταλαβα αργά.. Παντως απο γεύση ήταν νόστιμη απο τα μικρά που δοκίμασα... Θα την ξανακάνω θελω πολυ να την πετυχω...
    #
    Σχόλιο από stelia, 18-1-10  
    Συγχαρητήρια!!! ΄Οτι και να πω είναι πολύ λίγο. Την έφτιαξα κατόπιν προτροπής της φίλης μου της Χιονίας και μάλιστα κατόπιν εορτής. Δηλαδή πολύ μετά την πρωτοχρονιά. Μάλιστα την έφτιαξα 2 φορές. Γίνεται γρήγορα, εύκολα γιατί όλα γίνονται στο μίξερ χωρίς ζύμωμα και σίγουρη επιτυχία. ΄Εχει τη γεύση του τσουρεκιού, είναι πολύ μαλακή και αρωματική. Καμία σκοτούρα άν πέτυχε ή όχι το τσουρέκι μας.5 Πηρουνάκια και λίγα είναι.
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 16-11-10  
    ΣΙΛΒΥ εγώ έβαλα σε ένα μπωλ το χυμό πορτοκάλι,τη μαγιά και το χλιαρό γάλα και ανακάτευα μέχρι να λιώσει η μαγιά.Μόλις έλιωσε έκλεισα το μπωλ με μεμβράνη και μέχρι να χτυπήσω τα υπολοιπα υλικά στο μιξερ είχε φουσκώσει και αρκετά μάλιστα.Ελπίζω να βοήθησα.
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 16-11-10  
    Τέλεια!Κάθε χρόνο δοκίμαζα άλλη συνταγή και καμία δε πετύχαινε.Επιτέλους τέρμα η αναζήτηση!Ούτε κεικ τόσο αφράτο δεν υπάρχει.Θέλω να σας πω οτι την έκανα με ΜΟΝΟ τέσσερα αυγά,διοτι μόνο αυτά είχα:):)και λιγο νεράκι επιπλέον.Επίσης έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τρία φακελάκια ξηρή μαγιά.Θα το ήθελα μόνο λίγο πιο γλυκό αλλά γούστα είναι αυτά:)πέντε πηρουνάκια δίκαια!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    25 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από dimikl, 30-12-09  
    Να ρωτήσω εσάς που τη γευτήκατε...πως μοιάζει στην υφή,σαν ψωμί ή σαν κέικ;
    Χρειάζεται ζύμωμα ή είναι σαν τη ζύμη του κέικ ένα χτύπημα και στο φούρνο;
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 30-12-09  
    Βασικα δεν θελει συμωμα αλλα δεν ειναι κ σαν κεικ, γινετε τσιχλωτη η υφη της.Τα ανακατευεις οπως λεει στην εκτελεση και τα βαζεις στο ταψι κ την αφηνεις να φουσκωσει.Δεν την εχουμε κοψει ακομα αυριο,αλλα απο οτι ειδα οτιαν την εφτιαχνα σου απανταω κ ολας.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 30-12-09  
    Eυχαριστώ για την απάντηση.
    Καλή χρονιά!!!
    #
    Σχόλιο από Billie, 30-12-09  
    Να ρωτήσω και γω κάτι γιατί την έχω βάλει στο μάτι:μόνο νωπή μαγιά μπορώ να χρησιμοποιήσω?Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από helensplay, 30-12-09  
    το αλευρι robin hood που το βρισκουμεε?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 30-12-09  
    Στα σ/μ το εχουνε, ειναι σε μια κιτρινη συσκευασια.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 30-12-09  
    Μάλιστα.... τόσες πολλές ερωτήσεις!!!
    Θα απαντήσω σε μια μια και συγνώμη αν άργησα.
    Η γεύση της είναι σαν τσουρέκι και δε χρειάζεται και τόσο πολύ ζύμωμα.
    Μαγιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αυτή στα φακελάκια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
    Ευχαριστώ τα κορίτσια που έκαναν τον κόπο κι απάντησαν έγκαιρα!
    Ευχαριστώ πολύ και για τα πηρουνάκια.
    Αν δοκιμάσετε να τη φτιάξετε εύχομαι καλή επιτυχία.
    Καλή χρονιά!

    #
    Σχόλιο από NPB, 31-12-09  
    μενω εξωτρικό και δεν έχω αυτό το αλέυρι. τι είδος αλέυρι είναι και με τι μπορώ να το αντικαταστήσω;;
    καλη χρονιά!
    #
    Σχόλιο από Billie, 1-1-10  
    Πάρα πολύ νόστιμη και εύκολη!Άρεσε σε όλους όσοι τη γεύτηκαν!Σε ευχαριστούμε πολύ Λία που τη διέσωσες!
    ΝΡΒ,το αλεύρι που δεν βρίσκεις μπορείς να το αντικαταστήσεις με αλεύρι για όλες τις χρήσεις!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 15-11-10  
    Η συνταγη φαινεται καταπληκτικη θελω να ρωτησω..οταν λες οτι βαζουμε τη μαγια με τον χυμο και την αφηνουμε να φουσκωσει..τι εννοεις και ποση ωρα θελει?ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από glykoula, 2-12-10  
    Να ρωτησω κατι επειδη θα την κανω κ φετος κ περσυ που την εκανα για πρωτη φορα την εβαλα σε ταψι 34ρη αλλα φουσκωσε τοσο πολυ βγηκε εξω απο το ταψι. Ερωτηση: μπορουμε να την βαλουμε σε δυο 20ρια ταψια,αλλα λογικα μεχρι να ψηθει η μια η αλλη θα περημενει απεξω...λες να υπαρχει προβλημα να ξεφουσκωσει κ να μην πετυχει αυτη η κακομοιρα που θα ειναι στην αναμονη????
    #
    Σχόλιο από glykoula, 3-12-10  
    MAGEIRISSA μια ερωτηση ακομα, αν την κανω σε 2 ταψακια τι μεγεθος να προτειμησω να ειναι το καθενα? 20? 22?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 17-12-10  
    Καλημερα MAGEIRISSA, πηγα να βρω χαρτινα ταψακια μιας χρησεως για να κανω την βασιλοπιτα σου κ φετος αλλα δεν υπαρχουν 22 κ 20 εκατοστον, υπαρχουν 28, λες να κανω μια δοση σε 2 ταψακια 28εκ.? Θα πετυχει στο φουσκωμα? Το 20 μου ακουγετε παλι πολυ μικρο για να μηρασω την ζυμη μου σε 2 τετοια.
    #
    Σχόλιο από christin2, 28-12-10  
    καλησπερα και χρονια πολλα. μετα τα τοσα θετικα σχολια αποφασισα να την φτιαξω φετος και θελω να ρωτησω τη MAGEIRISSA: σκεφτομαι να βαλω μεσα στη ζυμη φιλε αμυγδαλου. να το τολμησω ή θα χαλασω το αποτελεσμα? ευχαριστω για την οποια απαντηση
    #
    Σχόλιο από glykoula, 29-12-10  
    MAGEIRISSA να σε ρωτησω κατι που θελω ακομα, αν την φτιαξω σημερα την βασιλοπιτα κ την τυληξω σε μεμβρανη κ την κοψουμε την παρασκευη λες να εχει ξεραθει? ή θα διατηρηθει φρεσκια?
    #
    Σχόλιο από Sol81, 29-12-10  
    Εχω ενα ταψί 34αρι χάρτινο, από αυτά που είναι μιας χρήσεως και με βολεύει γιατι θα την παρω μαζί μου τη βασιλόπιτα΄. Αλλά δεν έχει πολύ ύψος, δηλ, γύρω στα 5εκ. Να το τολμησω ή θα μου χυθεί από εξω?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 29-12-10  
    Ουπς!!! Καταψηξη?? την βαζω ψημενη στην καταψηξη κ την βγαζω το πρωι της Παρασκευης ωστε μεχρι το βραδυ που θα την κοψουμε να ειναι οκ? αυτο εννοεις?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 30-12-10  
    Ερωτηση μπορουμε να βαλουμε στην ιδια ποσοτητα αλλα φρεσκο βουτηρο? Θα γινει πιο ωραια η δεν θα της πηγενςι?
    #
    Σχόλιο από succi, 30-12-10  
    xronia polla apo Parisi!
    tha ithela na kano mia epeigousa erotisi: ti vasilopita afti tin exo ksanaftiaksei kai einai teleia, mono pou fetos skeftomai na valo kai chocolate chips... ginetai? i mipos tha xalasei i tsourekisia ifi tis??? SOS!
    epistrefo me pirounakia avrio pou tha ti fame
    xxxxxxxxxxxxxxxxx
    #
    Σχόλιο από RAFAELA, 16-12-11  
    Να ρωτήσω κ εγώ κάτι βρε παιδιά,
    γιατί μπερδεύτηκα..
    Η γεύση της..μοιάζει με κέικ ή με τσουρέκι
    κ η υφή της.. τσουρεκοφέρνει ή κεΪκοφέρνει? :)



    Υ.Γ Η κοπέλα στο βιντεάκι ΦΟΒΕΡΗΗΗ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από mpalou, 2-1-13  
    Προσπαθουσα να καταλάβω τι σημαίνει τσουρεκοκέικ, και τελικά το κατάλαβα :-)Πολύ ωραία και εύκολη βασιλόπιτα... παρόλο που την κάναμε τελευταία στιγμή (στην αλλαγή του χρόνου έκαιγε ακόμα), παρόλες τις παρεμβάσεις των παιδιών (φουρνος στους 250, έξτρα υλικά κλπ)βγήκε υπέροχη!
    Οι αλλαγές που κάναμε και τελικά ήταν πετυχημένες, ήταν οι εξης: 1 ποτήρι γάλα και μισο ποτήρι πορτοκάλι,2κ.γ μαχλέπι, λίγο κουβερτούρα τριμμένη μέσα στη ζύμη και λίγο κρυσταλική ζάχαρη απο πάνω.
    Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν να βάλω τον κρόκο αυγό απο πανω, ίσως αν είχα βάλει λίγο νεράκι να γινότανε, δεν πειράζει του χρόνου.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    10 συμβουλές για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές
    Είναι πολύ συνηθισμένο για πολλούς από εμάς τις...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Προετοιμαστείτε για τις γιορτές
    Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν. Τ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της Βου Λα
    Χριστούγεννα
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της Anthoula_S
    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της july88
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της tzeni_xol
    Καλομαγειρέματα
    Ένα βιβλίο 116 αγαπημένων συνταγών, του/της linmak88