july88
july88 @cook_8468542
,ΕΛΛΑΔΑ

Είναι μια νόστιμη και δροσερη πληγουροσαλάτα, που τρώγεται σαν ένα ελαφρύ γεύμα ή και σαν συνοδευτικό κρέατος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η δόση που δίνω για το λαδόξυδο μπορεί να αυξομειωθεί γιατί παίζει ρόλο και το βαλσάμικό πόσο δυνατό είναι.Επίσης τη πρόσθεση ή την αφαίρεση κάποιου υλικού την αφήνω στη φαντασία σας. Είναι μια δροσερή σαλατούλα ιδανική για καλοκαίρι. Δεν είναι Ταμπουλέ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
6 άτομα
  1. 1 φλυτζ.πληγούρι
  2. 3/4 φλ. καλαμπόκι βρασμένο (κονσέρβας)
  3. 1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
  4. 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδελίτσες
  5. 1 σφιχτή ντομάτα ξεσποριασμένη σε κυβάκια
  6. 1 πιπεριά φλωρίνης σε κυβάκια
  7. 1 πιπεριά φλωρίνης τουρσί σε κυβάκια
  8. 3-4 φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
  9. 2 κουτ. σουπας μαιντανό
  10. 5-6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  11. 6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  12. 6-7 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  13. αλάτι -πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το πηγούρι σε ένα κατσαρολάκι με 1 1/2 φλ. νερό για 4-5 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε στη σαλατιέρα μας.

  2. 2

    Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας.

  3. 3

    Προσθέτουμε το λάδι το βαλσάμικο και το αλατοπίπερο.

  4. 4

    Μετά από ένα καλό ανακάτεμα τη βάζουμε στο ψυγείο και την απολαμβάνουμε μετά από 2 ώρες.

Από

july88
july88 @cook_8468542
στις
,ΕΛΛΑΔΑ