Η Δροσερή
Είναι μια νόστιμη και δροσερη πληγουροσαλάτα, που τρώγεται σαν ένα ελαφρύ γεύμα ή και σαν συνοδευτικό κρέατος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δόση που δίνω για το λαδόξυδο μπορεί να αυξομειωθεί γιατί παίζει ρόλο και το βαλσάμικό πόσο δυνατό είναι.Επίσης τη πρόσθεση ή την αφαίρεση κάποιου υλικού την αφήνω στη φαντασία σας. Είναι μια δροσερή σαλατούλα ιδανική για καλοκαίρι. Δεν είναι Ταμπουλέ.
Υλικά
-
1 φλυτζ.πληγούρι
-
1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
-
2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδελίτσες
-
1 σφιχτή ντομάτα ξεσποριασμένη σε κυβάκια
-
1 πιπεριά φλωρίνης σε κυβάκια
-
1 πιπεριά φλωρίνης τουρσί σε κυβάκια
-
3-4 φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
-
2 κουτ. σουπας μαιντανό
-
5-6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
-
6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
6-7 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
-
αλάτι -πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το πηγούρι σε ένα κατσαρολάκι με 1 1/2 φλ. νερό για 4-5 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε στη σαλατιέρα μας.
-
2
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας.
-
3
Προσθέτουμε το λάδι το βαλσάμικο και το αλατοπίπερο.
-
4
Μετά από ένα καλό ανακάτεμα τη βάζουμε στο ψυγείο και την απολαμβάνουμε μετά από 2 ώρες.
Σχόλια (13)