Η γαλατόπιτα της γιαγιάς μου

Bαθμολογία: 4.5938
       
 
32 ψήφοι
roulaan, 30.03.08

Περιγραφή

Πεντανόστιμη γαλατόπιτα που με γυρνάει σε γεύσεις των παιδικών μου χρόνων...

Η γαλατόπιτα της γιαγιάς μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 λίτρα πλήρες γάλα
  • 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 αυγά
  • 1 βιτάμ
  • 2-3 βανίλιες
  • 1/2 φλυτζανι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κιλό φύλλο για πίτες
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βιτάμ, το σιμιγδάλι και τη ζαχαρη.
  2. Τοποθετουμε στο μάτι και ανακατεύουμε συνεχως μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και να πάρει βράση το γάλα. Θα πρέπει να προκύψει μια αραιή κρέμα.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλλιες και τα προσθέτουμε στην κρέμα που έχουμε ήδη κατεβάσει απο τη φωτιά.
  4. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου και απλώνουμε τα φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά ένα ένα.
  5. Αδειάζουμε τη γέμιση και φτιάχνουμε τον κόθρο της πίτας στρίβοντας τα φύλλα και βουτυρώνοντάς τα από πάνω.
  6. Οταν ψηθεί την πασπαλίζουμε με κανέλα και.....την καταβροχθίζουμε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ από παιδί δεν έπινα γάλα. Αυτό το κληρονόμησαν και οι γιοι μου. Τότε θυμήθηκα την γιαγιά μου που στην προσπάθειά της να πάρω γάλα σε οποιαδήποτε μορφή μου έφτιαχνε γαλατόπιττες. Μόνο που τις τρώγανε και όλοι οι άλλοι όπως γίνεται και στο δικό μου σπίτι τώρα... Σήμερα που έφτιαξα μία μύρισε η πολυκατοικία, μοιράσαμε την μισή στους δίπλα, στους από πάνω και στους από κάτω και τρώμε την υπόλοιπη.

Σχετικές συνταγές

    51 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 31-3-08  
    Πολύ ωραία η γαλατόπιτα!!!!Και τέλεια η κρεμα με το σιμιγδαλι,παντα πριν ριξει τα αυγα η γιαγια μου της εκλεβα ενα μπολακι κρεμα χαχα!!Αλλα εκεινη την εφτιαχνε με γάλα απο τα προβατα φρεσκο φρεσκο.Ωραια συνταγη μπραβοοο!!
    #
    Σχόλιο από ansou, 31-3-08  
    φτιαχνω την ιδια αλλα με κατσικισιο γαλα απ το μαρκετ κ αρεσει ιδιαιτερα.ειναι δε, ο μονος τροπος να το καταναλωσουν χωρις να το καταλαβουν.......
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 18-9-08  
    Θα πείραζε αν αντί για έτοιμο φύλλο φτιάξω δικό μου και βάλλω 1 φύλλο πάνω και 1 κάτω?
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 18-9-08  
    ΓΕΙΑ σας κορίτσια έχω φτιάξει κι εγώ πολλές φορές γαλατόπιττα αλλα με τη συνταγη της πεθεράς μου(επιμένουν τα παιδια...τι να κάνω).Πρόσεξα τώρα οτι σε αυτή τη συνταγη η κρε,α γίνεται με σιμιγδάλι και μου κέντρισε το ενδιαφέρον.Αραγε το 1/4 σιμιγδάλι που γράφεις είναι του φλύτζανιού ή του σακουλιου?Έχω φτιάξει κι εγώ παραλλαγη με φύλλο πάνω και κάτω-είναι υπέροχη και στέλλνει πιο πολύ σε σπιτική γεύση μπουγάτσας-αυτό για την υπόλοιπη Ελλάδα εκτος Θεσσαλίας μιας και η πίττα είναι τοπικό έδεσμα-ισως και τη ς Ηπείρου δεν ξέρω μην προσβληθείται οι Ηπειρώτες.Όπως και να το κάνω πάντως τα παιδιά μου καταβροχθ΄λιζουν ένα ταψί!Ειδικά αν βάλω και λίγη κανελλιτσα απο πάνω...μμμμμ....λιγώθηκα τώρα!!!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 18-9-08  
    την κρεμα μου την εφτιαχνε η γιαγια μου μικρη σαν απογευματινο μεγαλωνοντας εμαθα να κανω την ιδια πιτα και με μεγαλη σιγουρια λεω οτι ειναι απο τις καλυτερες
    #
    Σχόλιο από roulaan, 18-9-08  
    Οταν λεω 1/4 εννοω ενα τεταρτο του κιλου, 250 γραμμαρια δηλαδη.Χαιρομαι που αρεσε σε οσους την εφτιαξαν.Και μενα ειναι απο τις αγαπημενες μου
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 18-9-08  
    roulaan ποιο φύλλο χρησιμοποιείς? Δε θέλει κρούστας?
    #
    Σχόλιο από roulaan, 18-9-08  
    Κοριτσια,εγω χρησιμοποιω το ετοιμο φυλλο για πιττα.Οχι το κρουστας.Αλλες φορες ζυμωνω και ανοιγω μονη μου αλλα τις περισσοτερες φορες ετοιμο, αυτο που λενε χωριατικο.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 19-9-08  
    Αν ανοιξω το φυλλο μονη μου και βαλω 1 πανω κι 1 κατω θα γινει καλη?Δε τα μπορω τα πολλα, δηλαδη 3 πανω και 3 κατω που ακουω γιατι μετα μου φαινονται μισοψημενα τα εσωτερικα φυλλα.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 19-9-08  
    Σκέφτομαι να κάνω τη μισή δόση. Πριν λίγο παρατήρησα ότι ουσιαστικά απάνω δε βάζουμε φύλλο. Αν βάλω ένα φύλλο μόνο κάτω και τη μισή δόση κρέμας σε μικρότερο ταψάκι φυσικά,θα ναι οκ? Επίσης, στην κανονική δόση με 2 φύλλα κανονικά που γράφεις roulaan, μήπως μαλακώνουν από την κρέμα και δεν ψήνονται τόσο καλά? Ρωτάω γιατί θέλω να το φτιάξω, απλά δε μου αρέσει το κάτω φύλλο να είναι μαλακό.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 19-9-08  
    Μια απορία ακόμα έχω.. γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρούστας ή Βηρυττού? Απλά αντί 1 να βάλουμε 3 κάτω.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 19-9-08  
    sonrisa, δεν το εχω κανει ποτε αλλα ουτε και εχω φαει με κρουστας φυλλο.Νομιζω οτι αυτο θα ειναι που θα μαλακωσει παρα πολυ.Οσο πιο χοντρο τοσο πιο καλα.Λαδωσε καλα το ταψι απο κατω και στο τελος ανοιξε και λιγο τον φουρνο μονο απο κατω να σου ξεροψηθει.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 19-9-08  
    Επειδή την έχω φάει και με τα δύο φύλλα που αναφέρετε πιο πάνω είναι εξίσου καλή!!
    Προτιμώ το κρούστας!!! Γίνεται τραγανό τραγανό και ταιριάζει απόλυτα στην γλυκιά κρέμα! :)
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 20-9-08  
    Αν προτιμήσω το κρούστας πόσα φύλλα θέλει η κανονική δόση?
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 22-9-08  
    Τελικά την έφτιαξα με φύλλο κρούστας,μου αρέσει που γίνεται τραγανό. Αυτό που δε μου άρεσε τόσο ήταν η γεύση της κρέμας. Ίσως να έκανα κάτι λάθος δεν ξέρω, αλλά ένιωθα το σιμιγδάλι τρώγοντάς την και δε μου ήταν τόσο ευχάριστο. Επίσης, πρόσθεσα παραπάνω ζάχαρη γιατί πέρα από το γεγονός με το σιμιγδάλι ήταν άγλυκη. Μου αρέσει πιο λεία και πιο γευστική η κρέμα.
    #
    Σχόλιο από vgala, 2-11-08  
    γεια σας, την έφτιαξα και εγώ και έχω την εξής απορία. Ενώ μοσχομύριζε όταν την έψηνα, μετά η κρέμα είχε έντονη γεύση αυγουλίλας και η αλήθεια είναι ότι δεν τρελαινόμαστε για το αυγό. Γιατί? ξέρει κανένας να μου πει? έτσι είναι η γεύση της?
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 2-11-08  
    Την επόμενη φορά vgala δοκίμασε να βάλεις λίγο ξύσμα πορτοκαλιού το κάνουν και έτσι για να "κόψει" αυτή την μυρωδιά!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 2-11-08  
    Να σου πω την αληθεια vgala δεν εχω ποτε νοιωσει εντονη αυγουλιλα πατα το γεγονος πως και εμενα δεν μου αρεσει.Νομιζω πως η βανιλλια την εξουδετερωνει.Σιγουρα δεν ειναι αυτη η γευση της.Μηπως εχεις αυτη την αισθηση τωρα που ειναι καυτη?Δοκιμασε παντως και το ξυσμα πορτοκαλιου η ακομα και λεμονιου.
    #
    Σχόλιο από liaki28, 7-11-09  
    Σκέφτομαι να την φτιάξω αλλά δεν έχω καταλάβει κάτι, τα φύλλα τα βάζω μισά κάτω από την γέμιση κ μισά απο πάνω; Και επίσης για πόση ωρα την ψήνω και σε πόσους βαθμούς; Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 7-11-09  
    Τα φυλλα μπαινουν ολα απο κατω σε βουτυρωμενο η λαδωμενο ταψι και αυτα βουτυρωμενα η λαδωμενα.Τωρα για το ψησιμο, τι να σου πω?Εγω παντα την κοιταω με το ματι και υπολογιζω.Στους 220 τη βαζω και σιγουρα γυρω στα 3/4 αν οχι παραπανω.Καλη επιτυχια.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 31-3-08  
    Πολύ ωραία η γαλατόπιτα!!!!Και τέλεια η κρεμα με το σιμιγδαλι,παντα πριν ριξει τα αυγα η γιαγια μου της εκλεβα ενα μπολακι κρεμα χαχα!!Αλλα εκεινη την εφτιαχνε με γάλα απο τα προβατα φρεσκο φρεσκο.Ωραια συνταγη μπραβοοο!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 18-9-08  
    την κρεμα μου την εφτιαχνε η γιαγια μου μικρη σαν απογευματινο μεγαλωνοντας εμαθα να κανω την ιδια πιτα και με μεγαλη σιγουρια λεω οτι ειναι απο τις καλυτερες
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 22-9-08  
    Τελικά την έφτιαξα με φύλλο κρούστας,μου αρέσει που γίνεται τραγανό. Αυτό που δε μου άρεσε τόσο ήταν η γεύση της κρέμας. Ίσως να έκανα κάτι λάθος δεν ξέρω, αλλά ένιωθα το σιμιγδάλι τρώγοντάς την και δε μου ήταν τόσο ευχάριστο. Επίσης, πρόσθεσα παραπάνω ζάχαρη γιατί πέρα από το γεγονός με το σιμιγδάλι ήταν άγλυκη. Μου αρέσει πιο λεία και πιο γευστική η κρέμα.
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 2-2-10  
    Ρουλάκι, την έφτιαξα σήμερα, τέλεια έγινε, μοσχομύρισε ο κόσμος όλος!
    Μόνο που τελευταία στιγμή δεν είχα προσέξει για το φύλλο που λες ότι πρέπει να είναι για πίτες και έβαλα φύλλο κρούστας. Δηλαδή βγήκε σαν γαλακτομπούρεκο πιο πολύ θα το έλεγε κανείς παρά γαλατόπιτα!
    Αλλά αφού μπήκαν τα ακριβείς υλικά η γαλατόπιτα είναι σούπερ κι έτσι!
    Καλέ βάλτε κανένα πιρουνάκι παραπάνω, τσιγκουνιές θα κάνουμε τώρα!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 2-2-10  
    Ευχαριστω Φουντουκιτσα αλλα και τα υπολοιπα κοριτσια.Αμα σου πω πως εγτιαξα και εγω μια το Σαββατοκυριακο γηιατι τη ζηταγε ο μικρος?
    #
    Σχόλιο από Billie, 6-2-10  
    Ωραία ήταν η πίτα,η αλήθεια είναι πως θα την ήθελα πιο γλυκιά.Την επόμενη φορά σίγουρα θα διπλασιάσω τη ζάχαρη εκτός αν την αφήσω έτσι για τους άλλους και εγώ βάλω άχνη από πάνω.Επειδή η κρέμα βγαίνει μπόλικη προσέξτε να τη βάλετε σε μεγάλο ταψί γιατί εμένα μου έγινε χοντρούλα.Πάντως αν και χοντρούλα μου ψήθηκε μια χαρά!
    #
    Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από Xionia, 6-5-10  
    #
    Σχόλιο από afroula, 7-5-10  
    #
    Σχόλιο από Len@, 8-5-10  
    #
    Σχόλιο από LITSA ANEK, 13-5-10  
    Απλά τέλεια!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από velona1, 15-5-10  
    ειναι πολυ πετυχυμενη συνταγη!!!ευχαριστω πολλυ...ειναι ιδια με της γιαγιας μου.
    #
    Σχόλιο από velona1, 15-5-10  
    επισης ριχνω σε καθε φυλλο αφου το εχω βουτηρωσει κανελλοζαχαρη.ετσι περνει και το φυλλο γευση...
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-10-10  
    Την είχα πολύ καιρό στα υπ'όψιν, ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να την φτιάξω...έτσι...για χάρη σου.
    Μ'άρεσε πάρα πολύ αυτή η γαλατόπιτα.
    #
    Σχόλιο από Εβιτάκι81, 23-10-10  
    Τελεια!!!
    #
    Σχόλιο από μακηςαθ, 26-10-10  
    #
    Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 2-12-10  
    #
    Σχόλιο από DIMITRIS-L, 16-5-11  
    ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕ ΚΑΘΟΛΟΥ !!!
    #
    Σχόλιο από marialamia, 7-9-11  
    Καταπληκτική συνταγή!!! Συγχαρητήρια!!!:)
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 8-9-11  
    Υπεροχη!!!!!Η κρεμα ηταν οντως αγλυκη,ηθελα παραπανω ζαχαρη γι'αυτο προσθεσα ζαχαρη αχνη και κανελιτσα απο πανω...αφιερωμενη στη roulaan :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 18-9-08  
    Θα πείραζε αν αντί για έτοιμο φύλλο φτιάξω δικό μου και βάλλω 1 φύλλο πάνω και 1 κάτω?
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 18-9-08  
    ΓΕΙΑ σας κορίτσια έχω φτιάξει κι εγώ πολλές φορές γαλατόπιττα αλλα με τη συνταγη της πεθεράς μου(επιμένουν τα παιδια...τι να κάνω).Πρόσεξα τώρα οτι σε αυτή τη συνταγη η κρε,α γίνεται με σιμιγδάλι και μου κέντρισε το ενδιαφέρον.Αραγε το 1/4 σιμιγδάλι που γράφεις είναι του φλύτζανιού ή του σακουλιου?Έχω φτιάξει κι εγώ παραλλαγη με φύλλο πάνω και κάτω-είναι υπέροχη και στέλλνει πιο πολύ σε σπιτική γεύση μπουγάτσας-αυτό για την υπόλοιπη Ελλάδα εκτος Θεσσαλίας μιας και η πίττα είναι τοπικό έδεσμα-ισως και τη ς Ηπείρου δεν ξέρω μην προσβληθείται οι Ηπειρώτες.Όπως και να το κάνω πάντως τα παιδιά μου καταβροχθ΄λιζουν ένα ταψί!Ειδικά αν βάλω και λίγη κανελλιτσα απο πάνω...μμμμμ....λιγώθηκα τώρα!!!!!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 18-9-08  
    Οταν λεω 1/4 εννοω ενα τεταρτο του κιλου, 250 γραμμαρια δηλαδη.Χαιρομαι που αρεσε σε οσους την εφτιαξαν.Και μενα ειναι απο τις αγαπημενες μου
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 18-9-08  
    roulaan ποιο φύλλο χρησιμοποιείς? Δε θέλει κρούστας?
    #
    Σχόλιο από roulaan, 18-9-08  
    Κοριτσια,εγω χρησιμοποιω το ετοιμο φυλλο για πιττα.Οχι το κρουστας.Αλλες φορες ζυμωνω και ανοιγω μονη μου αλλα τις περισσοτερες φορες ετοιμο, αυτο που λενε χωριατικο.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 19-9-08  
    Αν ανοιξω το φυλλο μονη μου και βαλω 1 πανω κι 1 κατω θα γινει καλη?Δε τα μπορω τα πολλα, δηλαδη 3 πανω και 3 κατω που ακουω γιατι μετα μου φαινονται μισοψημενα τα εσωτερικα φυλλα.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 19-9-08  
    Σκέφτομαι να κάνω τη μισή δόση. Πριν λίγο παρατήρησα ότι ουσιαστικά απάνω δε βάζουμε φύλλο. Αν βάλω ένα φύλλο μόνο κάτω και τη μισή δόση κρέμας σε μικρότερο ταψάκι φυσικά,θα ναι οκ? Επίσης, στην κανονική δόση με 2 φύλλα κανονικά που γράφεις roulaan, μήπως μαλακώνουν από την κρέμα και δεν ψήνονται τόσο καλά? Ρωτάω γιατί θέλω να το φτιάξω, απλά δε μου αρέσει το κάτω φύλλο να είναι μαλακό.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 19-9-08  
    Μια απορία ακόμα έχω.. γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρούστας ή Βηρυττού? Απλά αντί 1 να βάλουμε 3 κάτω.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 19-9-08  
    sonrisa, δεν το εχω κανει ποτε αλλα ουτε και εχω φαει με κρουστας φυλλο.Νομιζω οτι αυτο θα ειναι που θα μαλακωσει παρα πολυ.Οσο πιο χοντρο τοσο πιο καλα.Λαδωσε καλα το ταψι απο κατω και στο τελος ανοιξε και λιγο τον φουρνο μονο απο κατω να σου ξεροψηθει.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 19-9-08  
    Επειδή την έχω φάει και με τα δύο φύλλα που αναφέρετε πιο πάνω είναι εξίσου καλή!!
    Προτιμώ το κρούστας!!! Γίνεται τραγανό τραγανό και ταιριάζει απόλυτα στην γλυκιά κρέμα! :)
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 20-9-08  
    Αν προτιμήσω το κρούστας πόσα φύλλα θέλει η κανονική δόση?
    #
    Σχόλιο από vgala, 2-11-08  
    γεια σας, την έφτιαξα και εγώ και έχω την εξής απορία. Ενώ μοσχομύριζε όταν την έψηνα, μετά η κρέμα είχε έντονη γεύση αυγουλίλας και η αλήθεια είναι ότι δεν τρελαινόμαστε για το αυγό. Γιατί? ξέρει κανένας να μου πει? έτσι είναι η γεύση της?
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 2-11-08  
    Την επόμενη φορά vgala δοκίμασε να βάλεις λίγο ξύσμα πορτοκαλιού το κάνουν και έτσι για να "κόψει" αυτή την μυρωδιά!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 2-11-08  
    Να σου πω την αληθεια vgala δεν εχω ποτε νοιωσει εντονη αυγουλιλα πατα το γεγονος πως και εμενα δεν μου αρεσει.Νομιζω πως η βανιλλια την εξουδετερωνει.Σιγουρα δεν ειναι αυτη η γευση της.Μηπως εχεις αυτη την αισθηση τωρα που ειναι καυτη?Δοκιμασε παντως και το ξυσμα πορτοκαλιου η ακομα και λεμονιου.
    #
    Σχόλιο από liaki28, 7-11-09  
    Σκέφτομαι να την φτιάξω αλλά δεν έχω καταλάβει κάτι, τα φύλλα τα βάζω μισά κάτω από την γέμιση κ μισά απο πάνω; Και επίσης για πόση ωρα την ψήνω και σε πόσους βαθμούς; Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 7-11-09  
    Τα φυλλα μπαινουν ολα απο κατω σε βουτυρωμενο η λαδωμενο ταψι και αυτα βουτυρωμενα η λαδωμενα.Τωρα για το ψησιμο, τι να σου πω?Εγω παντα την κοιταω με το ματι και υπολογιζω.Στους 220 τη βαζω και σιγουρα γυρω στα 3/4 αν οχι παραπανω.Καλη επιτυχια.
    #
    Σχόλιο από ΣΤΕΛΛΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ, 7-2-13  
    roulaan η' υπόλοιποι σας παρακλω πείτε μου 1 βιταμ τι εννοεί?1 πλακέτα?ευχαριστω.

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ansou, 31-3-08  
    φτιαχνω την ιδια αλλα με κατσικισιο γαλα απ το μαρκετ κ αρεσει ιδιαιτερα.ειναι δε, ο μονος τροπος να το καταναλωσουν χωρις να το καταλαβουν.......
    #
    Σχόλιο από golfo, 6-3-10  
    επειδη εμεις εδω στην Ηπειρο ξερουμε απο καλες πιτες σου βαζω 5 πηρουνακια!
    εγω βαζω παντα φρεσκο βουτυρο που κανει την υφη της κρεμας λεια και γιαλιστερη,και ζαχαρη βαζω περισοτερο γιατι ειναι νομιζω πολυ λιγο η μιση κουπα που γραφεις για 2 λιτρα γαλα,αλλα αυτο ειναι θεμα γουστου ,μπορουμε ανετα να την δοκιμασουμε οταν βραζει κι αν χρειαστει προσθετουμε ζαχαρη.
    ειναι παρα πολυ ωραια πιτα .
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από golfo, 6-3-10  
    ξεχασα να γραψω οτι προσθεσα και ελαχιστο ξυσμα πορτοκαλι,η αν θελετε μπορειτε να βαλετε βανιλια με αρωμα πορτοκαλι που υπαρχει στα σουπερ μαρκετ.
    #
    Σχόλιο από simin, 29-1-11  
    Πολυ καλη συνταγη!!Το εκανα με φυλλο κρουστας, φρεσκο βουτυρο και την σκεπασα ελαφρα!Αξιζει..

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Πίτες
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
    Αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της dcroula
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 134 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Πίτες και Τάρτες
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της Anthoula_S
    Καλομαγειρέματα
    Ένα βιβλίο 116 αγαπημένων συνταγών, του/της linmak88