Η καρπονάρα της Βασούλας

Bαθμολογία: 4
       
 
2 ψήφοι
spourgitaki, 09.07.10

Περιγραφή

Είμαι λάτρης της καρμπονάρας. Αυτή είναι μία πολύ πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή και φυσικά πολύ νόστιμη!!!
Η καρπονάρα της Βασούλας
photo: Vai

Συνταγή από:

spourgitaki

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ πένες
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος
  • 4 φέτες μπέικον
  • 6 φέτες πάριζα για τόστ
  • 6 φέτες τυρί για τοστ
  • λίγο τριμμένο τυράκι
  • βούτυρο
  • άλατι
  • πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα ζυμαρικά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νεράκι, μπόλικο αλατάκι και τα μακαρόνια μας να βράσουν, όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζω και μέτα τα καίω με λίγο βούτυρο.
  2. Παίρνουμε ενα κατσαρολάκι και βαζουμε μέσα τη μισή κρέμα γάλακτος, τις πάριζα φέτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες, τις φέτες τυρι και τις φέτες μπέικον επίσης μέχρι να πάρουν βράση. Έπειτα βάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, πιπεράκι, αλατάκι, μέχρι να πήξει λιγάκι.
  3. Βάζουμε σε ένα πιάτο μακαρόνια, από πάνω τη σαλτσούλα μας και παραπάνω το τριμμένο τυράκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή μας όρεξη!!!

Σχετικές συνταγές

Πένες καρμπονάρα Πένες καρμπονάρα
5
       
       
(3)
Καρμπονάρα Καρμπονάρα
4
       
       
(12)
Καρμπονάρα Hardcore Καρμπονάρα Hardcore
4.8333
       
       
(6)
Καρμπονάρα Μοναδική!!! Καρμπονάρα Μοναδική!!!
4.8667
       
       
(15)

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από Vai, 10-7-10  
    Ακολουθησα πιστα τη συνταγη κι εχω να παρατηρησω τα εξις..Θα ηθελα να δεσει πιο πολυ η κρεμα γαλακτος,θα προτιμουσα να "τσιγαριστει"λιγο το μπεικον και τελος θα του πηγαινε κι ενα περασμα απο το γκριλ για να παρει λιγο χρωμα..Παντως φαγωθηκε μια χαρα!Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από spourgitaki, 12-7-10  
    Είναι η πρώτη φορά που στέλνω συνταγή και αφου σου άρεσε λέω να συνεχίσω...Πολύ ωραία η φωτογραφία!!!
    #
    Σχόλιο από Vai, 20-7-10  
    Αυτη η γουρικη καρμποναρα εγινε η αιτια να κερδισω στον Διαγωνισμο Ιουλιου Β΄!!Αν το ηξερα θα εβαζα μια πιο καλλιτεχνικη πινελια οπως εκανα σε αλλες συμμετοχες μου!!Ομως ηταν μερος του μεσημεριανου μας γευματος και δεν ειχα το χρονο!!!Ευχαριστω spoyrgitaki για τη συνταγη και τη θετικη σου ενεργεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από spourgitaki, 27-7-10  
    χαίρομαι πάρα πολύ vai!!!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 10-9-13  
    Λοιπόν,εμας μας αρεσε πάρα πολύ! Απλωσα στο ταψί τις πένες κι'από πάνω έβαλα την σάλτσα.Στο πεντάλεπτο ήταν όσο υδαρής έπρεπε.Τώρα εγώ έκανα και μιά νοστιμιά πολύ-πολύ αμαρτωλή αλλά και τοοοοοοοοόσο ωραία!Έβαλα το μπέηκον στην τοστιέρα πριν να το ρίξω στην σάλτσα και έκαψα τις πένες με το λίπος που έβγαλε το μπέικον στις πλάκες!Αρωμα σκέτη κόλαση,και η χοληστερίνη στον Παράδεισο αλλά.............Ευχαριστούμε πολύ!

    5 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Vai, 10-7-10  
    Ακολουθησα πιστα τη συνταγη κι εχω να παρατηρησω τα εξις..Θα ηθελα να δεσει πιο πολυ η κρεμα γαλακτος,θα προτιμουσα να "τσιγαριστει"λιγο το μπεικον και τελος θα του πηγαινε κι ενα περασμα απο το γκριλ για να παρει λιγο χρωμα..Παντως φαγωθηκε μια χαρα!Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από spourgitaki, 12-7-10  
    Είναι η πρώτη φορά που στέλνω συνταγή και αφου σου άρεσε λέω να συνεχίσω...Πολύ ωραία η φωτογραφία!!!
    #
    Σχόλιο από Vai, 20-7-10  
    Αυτη η γουρικη καρμποναρα εγινε η αιτια να κερδισω στον Διαγωνισμο Ιουλιου Β΄!!Αν το ηξερα θα εβαζα μια πιο καλλιτεχνικη πινελια οπως εκανα σε αλλες συμμετοχες μου!!Ομως ηταν μερος του μεσημεριανου μας γευματος και δεν ειχα το χρονο!!!Ευχαριστω spoyrgitaki για τη συνταγη και τη θετικη σου ενεργεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από spourgitaki, 27-7-10  
    χαίρομαι πάρα πολύ vai!!!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 10-9-13  
    Λοιπόν,εμας μας αρεσε πάρα πολύ! Απλωσα στο ταψί τις πένες κι'από πάνω έβαλα την σάλτσα.Στο πεντάλεπτο ήταν όσο υδαρής έπρεπε.Τώρα εγώ έκανα και μιά νοστιμιά πολύ-πολύ αμαρτωλή αλλά και τοοοοοοοοόσο ωραία!Έβαλα το μπέηκον στην τοστιέρα πριν να το ρίξω στην σάλτσα και έκαψα τις πένες με το λίπος που έβγαλε το μπέικον στις πλάκες!Αρωμα σκέτη κόλαση,και η χοληστερίνη στον Παράδεισο αλλά.............Ευχαριστούμε πολύ!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 268 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    fotis
    Ένα βιβλίο 201 αγαπημένων συνταγών, του/της Kam