κύρια φωτογραφία συνταγής Η καρπονάρα της Βασούλας
spourgitaki
spourgitaki @cook_8471778

Είμαι λάτρης της καρμπονάρας. Αυτή είναι μία πολύ πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή και φυσικά πολύ νόστιμη!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή μας όρεξη!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γρ πένες
  2. 4 φέτες μπέικον
  3. 6 φέτες πάριζα για τόστ
  4. 6 φέτες τυρί για τοστ
  5. λίγο τριμμένο τυράκι
  6. άλατι
  7. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νεράκι, μπόλικο αλατάκι και τα μακαρόνια μας να βράσουν, όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζω και μέτα τα καίω με λίγο βούτυρο.

  2. 2

    Παίρνουμε ενα κατσαρολάκι και βαζουμε μέσα τη μισή κρέμα γάλακτος, τις πάριζα φέτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες, τις φέτες τυρι και τις φέτες μπέικον επίσης μέχρι να πάρουν βράση. Έπειτα βάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, πιπεράκι, αλατάκι, μέχρι να πήξει λιγάκι.

  3. 3

    Βάζουμε σε ένα πιάτο μακαρόνια, από πάνω τη σαλτσούλα μας και παραπάνω το τριμμένο τυράκι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Vai
Vai @cook_8456956
Ακολουθησα πιστα τη συνταγη κι εχω να παρατηρησω τα εξις..Θα ηθελα να δεσει πιο πολυ η κρεμα γαλακτος,θα προτιμουσα να \"τσιγαριστει\"λιγο το μπεικον και τελος θα του πηγαινε κι ενα περασμα απο το γκριλ για να παρει λιγο χρωμα..Παντως φαγωθηκε μια χαρα!Ευχαριστουμε!

Από

spourgitaki
spourgitaki @cook_8471778
στις