Η λιχουδιά του βασιλιά

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
Pireotissa, 25.05.10

Περιγραφή

Μια πραγματικά βασιλική λιχουδιά για πρωινό από την Αυστρία! Η συνταγή είναι από το οδοιπορικό του Ηλία Μαμαλάκη στις Αυστριακές Άλπεις και το όνομα της την αντιπροσωπεύει επάξια. Εξάλλου ήταν η αγαπημένη λιχουδιά του Αυστριακού βασιλιά Λεοπόλδου, εξ ου και το όνομα.
Η λιχουδιά του βασιλιά
photo: MarBo

Τι χρειαζόμαστε:

  • 150 + γραμμάρια αλεύρι
  • 6 αυγά
  • 500 ml γάλα
  • 70 γραμμάρια ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη άχνη
  • Μαρμελάδα ή κομπόστα ως συνοδευτικό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Κεν. Ευρώπη
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, τους κρόκους από τα 6 αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και όταν ανακατευτούν καλά προσθέτουμε και το γάλα κρύο.
  2. Στο μεταξύ έχουμε χτυπήσει ξεχωριστά τα ασπράδια των αυγών σε μια σφιχτή μαρέγκα.
  3. Ρίχνουμε τη μαρέγκα μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγη μαργαρίνη, ρίχνουμε δυο κουτάλες της σούπας από το μίγμα και όταν αρχίσει να στερεοποιείται είτε το αφήνουμε να ψηθεί όπως η κρέπα και το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, είτε το σπάμε με το πηρούνι και το αφήνουμε να ψηθεί σε κομματάκια.
  5. Η λιχουδιά του βασιλιά είναι έτοιμη όταν χρυσοψηθεί.
  6. Σερβίρεται πασπαλισμένη με μπόλικη ζάχαρη άχνη και συνοδεύεται με μαρμελάδα ή κομπόστα φρούτων ή και με τα δύο αν θέλετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει μυστικά. Είναι τόσο εύκολη αλλά και τόσο νόστιμη που ακόμη και ένα παιδάκι που λέει ο λόγος μπορεί να την φτιάξει. Εάν έχετε λοιπόν λίγο χρόνο αξίζει να τη δοκιμάσετε. Είναι ιδανική για να ένα γλυκό πρωινό ξεκίνημα για όλη την οικογένεια.

7 Όλα

#
Σχόλιο από Φαίδρα, 27-5-10  
Είχαμε δει και εμείς την εκπομπή και από τότε την κάνουμε συχνά τα παιδιά ξετρελαίνονται πραγματικά απλή θρεπτική και γευστικότατη

#
Σχόλιο από Pireotissa, 27-5-10  
Δεν είναι πραγματικά πεντανόστιμη; και κυρίως πανεύκολη! Εμείς πάντως την λατρέψαμε οικογενειακώς. και να φανταστείς ότι ο πρώτος που την έφτιαξε ήταν ο άντρας μου, ο οποίος δεν έχει και την καλύτερη σχέση με την μαγειρική. Τόσο εύκολη είναι!
#
Σχόλιο από MarBo, 21-7-10  
και για πρωινες κ για βραδυνες λιγουρες μπορω να πω... :)
#
Σχόλιο από masamifi, 22-7-10  
Βρε παιδιά, δεν μυρίζουν με τόσα αυγά? Είναι κάτι σαν κρέπα απ' ότι καταλαβαίνω?
#
Σχόλιο από masamifi, 22-7-10  
Και βέβαια είναι κάτι σαν κρέπα, αφού το γράφει κιόλας. Sorry, από κεκτημένη ταχύτητα δεν το είδα.
#
Σχόλιο από Pireotissa, 29-7-10  
κορίτσια συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση αλλά ας όψεται η δουλειά. Masamifi, όντως μοιάζει με κρέπα εάν την φτιάξεις στο σχήμα της κρέπας, αλλά γευστικά δεν έχουν καμία σχέση. και πίστεψε με δεν μυρίζουν τα αυγά. Μπορεί να φαίνονται πολλά αλλά δεν είναι γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο γλύκισμα. Είναι ακριβώς όπως το είπε η MarBo, ένα γλυκάκι και για πρωινές και για βραδινές λιγούρες... MarBo ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια και την φωτο που ανέβασες.
#
Σχόλιο από MarBo, 29-7-10  
χαχα... εγω το εφτιαξα βραδυ εξου κ η βραδυνη λιγουρα! θυμιζει ομελετα γλυκια περισσοτερο, παρα κρεπα. ειναι πιο παχια κ πιο αφρατη -προφανως λογω αυγων- απο την γνωστη μας κρεπα.
ειχα δει τοτε το επεισοδιο του Μαμαλακη αλλα δεν ειχα κατσει να την φτιαξω την συνταγη. Μεχρι που εκανα τις απαραιτητες ανασκαφες στην ενοτητα των γλυκων για τον προσφατο διαγωνισμο. ελπιζω η φωτο κ η διακοσμηση να ειναι καλη γιατι ειναι με οτι υλικα ειχα στις 11.30 το βραδυ που το εφτιξα!

6 Σχόλια

#
Σχόλιο από Φαίδρα, 27-5-10  
Είχαμε δει και εμείς την εκπομπή και από τότε την κάνουμε συχνά τα παιδιά ξετρελαίνονται πραγματικά απλή θρεπτική και γευστικότατη

#
Σχόλιο από Pireotissa, 27-5-10  
Δεν είναι πραγματικά πεντανόστιμη; και κυρίως πανεύκολη! Εμείς πάντως την λατρέψαμε οικογενειακώς. και να φανταστείς ότι ο πρώτος που την έφτιαξε ήταν ο άντρας μου, ο οποίος δεν έχει και την καλύτερη σχέση με την μαγειρική. Τόσο εύκολη είναι!
#
Σχόλιο από MarBo, 21-7-10  
και για πρωινες κ για βραδυνες λιγουρες μπορω να πω... :)
#
Σχόλιο από masamifi, 22-7-10  
Και βέβαια είναι κάτι σαν κρέπα, αφού το γράφει κιόλας. Sorry, από κεκτημένη ταχύτητα δεν το είδα.
#
Σχόλιο από Pireotissa, 29-7-10  
κορίτσια συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση αλλά ας όψεται η δουλειά. Masamifi, όντως μοιάζει με κρέπα εάν την φτιάξεις στο σχήμα της κρέπας, αλλά γευστικά δεν έχουν καμία σχέση. και πίστεψε με δεν μυρίζουν τα αυγά. Μπορεί να φαίνονται πολλά αλλά δεν είναι γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο γλύκισμα. Είναι ακριβώς όπως το είπε η MarBo, ένα γλυκάκι και για πρωινές και για βραδινές λιγούρες... MarBo ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια και την φωτο που ανέβασες.
#
Σχόλιο από MarBo, 29-7-10  
χαχα... εγω το εφτιαξα βραδυ εξου κ η βραδυνη λιγουρα! θυμιζει ομελετα γλυκια περισσοτερο, παρα κρεπα. ειναι πιο παχια κ πιο αφρατη -προφανως λογω αυγων- απο την γνωστη μας κρεπα.
ειχα δει τοτε το επεισοδιο του Μαμαλακη αλλα δεν ειχα κατσει να την φτιαξω την συνταγη. Μεχρι που εκανα τις απαραιτητες ανασκαφες στην ενοτητα των γλυκων για τον προσφατο διαγωνισμο. ελπιζω η φωτο κ η διακοσμηση να ειναι καλη γιατι ειναι με οτι υλικα ειχα στις 11.30 το βραδυ που το εφτιξα!

1 Ερωτήσεις

#
Σχόλιο από masamifi, 22-7-10  
Βρε παιδιά, δεν μυρίζουν με τόσα αυγά? Είναι κάτι σαν κρέπα απ' ότι καταλαβαίνω?

0 Παραλλαγές

Σχετικά άρθρα

Ασφαλή νωπά αυγά
Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
Το αυγό και η διατροφική του αξία
Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
Τα αυγά στην κουζίνα μας
Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
Η συντήρηση των αυγών
Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
Τα μυστικά του τηγανιού
Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

Τη συνταγή προτείνουν:

Αγαπημένες συνταγές
Ένα βιβλίο 329 αγαπημένων συνταγών, του/της Loukia84
Αγαπημένες συνταγές
Ένα βιβλίο 393 αγαπημένων συνταγών, του/της anna1973