Η λιχουδιά του βασιλιά
Μια πραγματικά βασιλική λιχουδιά για πρωινό από την Αυστρία! Η συνταγή είναι από το οδοιπορικό του Ηλία Μαμαλάκη στις Αυστριακές Άλπεις και το όνομα της την αντιπροσωπεύει επάξια. Εξάλλου ήταν η αγαπημένη λιχουδιά του Αυστριακού βασιλιά Λεοπόλδου, εξ ου και το όνομα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει μυστικά. Είναι τόσο εύκολη αλλά και τόσο νόστιμη που ακόμη και ένα παιδάκι που λέει ο λόγος μπορεί να την φτιάξει. Εάν έχετε λοιπόν λίγο χρόνο αξίζει να τη δοκιμάσετε. Είναι ιδανική για να ένα γλυκό πρωινό ξεκίνημα για όλη την οικογένεια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, τους κρόκους από τα 6 αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και όταν ανακατευτούν καλά προσθέτουμε και το γάλα κρύο.
-
2
Στο μεταξύ έχουμε χτυπήσει ξεχωριστά τα ασπράδια των αυγών σε μια σφιχτή μαρέγκα.
-
3
Ρίχνουμε τη μαρέγκα μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας.
-
4
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγη μαργαρίνη, ρίχνουμε δυο κουτάλες της σούπας από το μίγμα και όταν αρχίσει να στερεοποιείται είτε το αφήνουμε να ψηθεί όπως η κρέπα και το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, είτε το σπάμε με το πηρούνι και το αφήνουμε να ψηθεί σε κομματάκια.
-
5
Η λιχουδιά του βασιλιά είναι έτοιμη όταν χρυσοψηθεί.
-
6
Σερβίρεται πασπαλισμένη με μπόλικη ζάχαρη άχνη και συνοδεύεται με μαρμελάδα ή κομπόστα φρούτων ή και με τα δύο αν θέλετε.
Σχόλια (8)