Η λουκανικόπιτα του μερακλή
Μια πιτα πολυ γευστικη που αρεσει σε μικρους και μεγαλους ειναι οπως αναφερει το ονομα της για μερακληδες!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θελετε αντι κον κασε μπορειτε να βαλετε φρεσκια ντοματα
Υλικά
-
1 πακετο φυλλο κρουστας για πιττες
-
10 μεγαλα λουκανικα φρανκφουρτης
-
4 πιπεριες μεγαλες χρωματιστες η πρασσινες
-
1 κουτι ντοματα κον κασε
-
300 γραμ τυρι γκουντα
-
300 γραμ κεφαλογραβιερα η ρεγκατο
-
4 αυγα
-
1 φλυτζανι γαλα
-
φυλλα βουτυρο για τα
-
λιγο αλατι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στρωνουμε τα μισα φυλλα στο ταψι αφου τα βουτυρωσουμε
-
2
Βαζουμε τα λουκανικα κομμενα λεπτες ροδελες
-
3
Τις πιπεριες κομμενες σε μπαστουνακια
-
4
Τα τυρια χοντροτριμενα
-
5
Και το κον κασε
-
6
Στρωνουμε και τα υπολοιπα φυλλα αφου τα βουτυρωσουμε
-
7
Χαραζουμε σε κομματια την πιτα
-
8
Χτυπαμε καλα τα αυγα με το γαλα βαζοντας και ελαχιστο αλατι
-
9
Περιχυνουμε ολη την πιτα να παει παντου το μειγμα
-
10
Σκεπαζουμε το ταψι με μεμβρανη η αλουμινοχαρτο και το βαζουμε στο ψυγειο για 12 ωρες
-
11
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 1 ωρα περιπου στους 180-200 βαθμους
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)