Η μανιταρόπιτά μου
Λίγα μυστικά ακόμα
ΠαραλαγήΑντικαταστήστε την κρέμα με 1/2 κουτί τομάτα στον τρίφτη μπαρμπα Στάθης και προσθέστε 1/2 κουταλιά άνηθο ή μαϊντανό Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 δοση "σπιτικό φύλλο για αλμυρές πίτες "
-
γέμιση
-
1 μεγάλο κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα ή 400 γρ. φρέσκα
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 μεγάλη πιπεριά ψιλοκομένη
-
7 φέτες μπέϊκον ή ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
-
πιπέρι & αλάτι
-
1/2 φλ. κρασί λευκό
-
1 κουτί (250 με 300 ml) κρέμα γάλακτος με 3 κουταλιές αλεύρι
-
3 κούπες τριμμένο κεφαλοτύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάξτε κανονικά τη ζύμη του φύλλου κι αφήστε στο ψυγείο
-
2
Σε κατσαρολίτσα βάλτε ελαιόλαδο και σωτάρετε καλά κρεμμύδι, μανιτάρια, πιπεριά
-
3
Σβήστε με το κρασί κι αφήστε να βράσουν λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ
-
4
Ανακατέψτε την κρέμα με το αλεύρι και ρίξτε τη στην κατσαρόλα
-
5
Ανακατέψτε τα όλα.
-
6
Βγάλτε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσουν κι ανακατέψτε το τυρί
-
7
Ανοίξτε το 1 φύλλο για το στρώσιμο στο ταψί μεγαλύτερο από το άλλο
-
8
Στρώστε το σε λαδωμένο ταψάκι
-
9
Αδειάστε τη γέμιση
-
10
Καλύψτε με το άλλο φύλλο
-
11
Χαράξτε την πίτα
-
12
Αλείψτε με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό
-
13
Ραντίστε με νερό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμων μέχρι να ροδίσει
Σχόλια (30)