κύρια φωτογραφία συνταγής Η μανιταρόπιτά μου
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠαραλαγήΑντικαταστήστε την κρέμα με 1/2 κουτί τομάτα στον τρίφτη μπαρμπα Στάθης και προσθέστε 1/2 κουταλιά άνηθο ή μαϊντανό Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

36 Minutes
1 ταψί περίπου 30 εκατοστά
  1. 1 δοση "σπιτικό φύλλο για αλμυρές πίτες "
  2. γέμιση
  3. 1 μεγάλο κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα ή 400 γρ. φρέσκα
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1 μεγάλη πιπεριά ψιλοκομένη
  6. 7 φέτες μπέϊκον ή ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
  7. πιπέρι & αλάτι
  8. 1/2 φλ. κρασί λευκό
  9. 1 κουτί (250 με 300 ml) κρέμα γάλακτος με 3 κουταλιές αλεύρι
  10. 3 κούπες τριμμένο κεφαλοτύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάξτε κανονικά τη ζύμη του φύλλου κι αφήστε στο ψυγείο

  2. 2

    Σε κατσαρολίτσα βάλτε ελαιόλαδο και σωτάρετε καλά κρεμμύδι, μανιτάρια, πιπεριά

  3. 3

    Σβήστε με το κρασί κι αφήστε να βράσουν λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ

  4. 4

    Ανακατέψτε την κρέμα με το αλεύρι και ρίξτε τη στην κατσαρόλα

  5. 5

    Ανακατέψτε τα όλα.

  6. 6

    Βγάλτε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσουν κι ανακατέψτε το τυρί

  7. 7

    Ανοίξτε το 1 φύλλο για το στρώσιμο στο ταψί μεγαλύτερο από το άλλο

  8. 8

    Στρώστε το σε λαδωμένο ταψάκι

  9. 9

    Αδειάστε τη γέμιση

  10. 10

    Καλύψτε με το άλλο φύλλο

  11. 11

    Χαράξτε την πίτα

  12. 12

    Αλείψτε με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό

  13. 13

    Ραντίστε με νερό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμων μέχρι να ροδίσει

Αντιδράσεις

Σχόλια (30)

Ρηνα
Ρηνα @cook_8454228
απλα υπεροχη.εμας μας αρεσε παρα πολυ\r\nμπραβο σου

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις